Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2013




Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2013


«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει ή να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό για το 2013, έχοντας ως δεδομένο και ως προϋπόθεση ότι η βοήθεια των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη εξασφαλιστεί.

Γι’ αυτό το λόγο, την  Τετάρτη, ήρθαν σε συζήτηση στη Βουλή -και απειλήθηκαν οι Έλληνες Βουλευτές  να ψηφίσουν- τα μέτρα τα οποία είχε προσυπογράψει ο Πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Σήμερα, όμως, το πρωί είδαμε όλοι τη συνέντευξη του κ. Σόιμπλε  στην εφημερίδα Welt, ο οποίος είπε: «Θα δούμε εάν θα έρθει βοήθεια, πότε κι εφόσον».


Βεβαίως, και υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις που σας  είπαμε την Τετάρτη εδώ στη Βουλή.

Πρώτη προϋπόθεση είναι  να συμφωνήσει η τρόικα και να γίνει  η έκθεση της τρόικα. Σήμερα είναι  Κυριακή. Πού είναι η έκθεση της  τρόικα, κύριοι της Κυβέρνησης;

Δεύτερον, πρέπει να αποφασίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι  το χρέος είναι βιώσιμο. Διότι αν δεν είναι βιώσιμο το χρέος –όπως λένε ξεκάθαρα πλέον οι Ηνωμένες Πολιτείες, διεθνείς οικονομολόγοι, αλλά και στην Ευρώπη-δεν πρόκειται να δοθεί βοήθεια από τη μεριά της τρόικα.

Σε αυτά τα ερωτήματα  καλέσαμε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει την Τετάρτη. Ο Πρωθυπουργός σηκώθηκε κι έφυγε. Προτίμησε να πάει στο γραφείο του και να συζητήσει με τον κ. Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου, πιθανώς για να τον διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να γίνει η εξεταστική επιτροπή που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και με αυτό το επιχείρημα οι Βουλευτές που είστε σήμερα εδώ, οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, βγήκατε προεκλογικά στα μπαλκόνια και το υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό. Μήπως συζήτησαν προκειμένου να τον διαβεβαιώσει ότι δεν θα εξετάσουν ποιοι στοιχημάτισαν για την πτώχευση της χώρας με τα CDS, μήπως συζήτησαν προκειμένου να ξαναδούν τη λίστα Λαγκάρντ;

Ο Πρωθυπουργός της χώρας  θα έπρεπε να είναι εδώ και να απαντάει στα ερωτήματα. Εμείς ξαναθέτουμε  τα ερωτήματα:

Το χρέος, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι βιώσιμο, ναι ή όχι; Έχει δίκιο ή άδικο ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ο οποίος μέσω του Υπουργείου Οικονομικών μίλησε για μη βιωσιμότητα του χρέους;

Δεύτερο ερώτημα: Τα μέτρα  αυτά, τα οποία ψηφίστηκαν προχθές, είναι τα τελευταία μέτρα; Κι αν είναι  τα τελευταία μέτρα, τι θα περιλαμβάνει το μνημόνιο που θα προκύψει από την έκθεση της τρόικα; Ποια είναι τα μέτρα που θα πάρετε επιπλέον και τα οποία θα επιβαρύνουν τον Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο;

Ερώτημα τρίτο: Πού είναι  η έκθεση Μπλακ Ροκ; Προχωράμε  σε αποκρατικοποιήσεις, σε συγχωνεύσεις τραπεζών. Αγοράζονται και πωλούνται, έναντι πινακίου φακής, εταιρείες κερδοφόρες, με ποσά κάτω από τα ετήσια κέρδη τους. Στον ΟΠΑΠ αναφέρομαι. Η Τράπεζα Πειραιώς αγόρασε την Αγροτική Τράπεζα και πουλήθηκαν κατευθείαν μία σειρά εταιρειών. Είναι δυνατόν να κρύβετε από το Εθνικό Κοινοβούλιο και από τον ελληνικό λαό την κατάσταση των τραπεζών όπως προέκυψε από την έκθεση Μπλακ Ροκ;

Επόμενο ερώτημα: Τι πιστεύει η Κυβέρνηση; Πιστεύει στην Ευρώπη των  εθνών - κρατών ή στην ομόσπονδη Ευρώπη με κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας; Διότι αυτό είναι το σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Και πάνω σε αυτό το σοβαρό πολιτικό ζήτημα θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Ακόμα και σε αυτό το πυροτέχνημα  για το καθεστώς των υπαλλήλων  της Βουλής, το οποίο το πρόβαλλαν έναντι των μέτρων στη δημοσιότητα, ζητήσαμε να γίνει Διάσκεψη των Προέδρων δημόσια και να ειπωθούν ποια είναι τα προνόμια. Και να τα καταργήσουμε τα προνόμια. Εμείς μιλήσαμε και για απολύσεις παράνομων προσλήψεων. Η Διάσκεψη Προέδρων δεν έγινε. Ούτε απάντησε η Κυβέρνηση.

Για τα μάτια του κόσμου, λοιπόν, πετάμε μία φωτοβολίδα κι εν συνεχεία εξαφανιζόμαστε, καλυπτόμενοι από εκείνους που έχουν τα μέσα, που ξέρουν ότι τους στηρίζουν. Δεν  σας στηρίζουν, όμως, πλέον όλοι. Εδώ πια, εκτός από το διεθνή παράγοντα, βλέπουμε ότι εφημερίδες και συγκροτήματα που μέχρι χθες στήριζαν την Κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, έχουν πρώτο θέμα «Σεισάχθεια η λύση». Αναφέρομαι στο δημοσιογραφικό Οργανισμό «Λαμπράκη». Μιλάει, δηλαδή, για διαγραφή του χρέους, αυτή που όταν εμείς την προτείναμε εδώ και δύο χρόνια και με αυτό κατεβήκαμε στις εκλογές, οι ίδιες εφημερίδες μας έλεγαν ότι αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν.

Θα το καταθέσω για  τα Πρακτικά.

Εκβιάσατε τον Μάιο και  τον Ιούνιο τον ελληνικό λαό, λέγοντάς του «ψηφίστε τα κόμματα της Συγκυβέρνησης, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τον Ιούλιο». Τι συνέβη; Δεν ήρθε η δόση και πληρώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Και τώρα που θα πτωχεύαμε  στις 16 του μηνός, κύριε Στουρνάρα- που εσείς είπατε ότι τελειώνουν τα αποθέματα της χώρας- δεν θα υπάρχει ούτε η βοήθεια, ούτε το μνημόνιο, ούτε η δανειακή σύμβαση και θα περιμένουμε τα κοινοβούλια να ψηφίσουν, τι θα γίνει στις 16 του μηνός; Θα γίνει αυτό που σας είπαμε εμείς. Την Τρίτη κάνετε διεθνή διαγωνισμό και θα πάρετε τα χρήματα αυτά από την αγορά.

Εμπαίξατε τον ελληνικό λαό και αυτή τη φορά εκβιάσατε  τους Βουλευτές σας. Τους λέγατε στα  ιδιαίτερα «ψηφίστε τα μέτρα, γιατί στις 16 του μηνός πτωχεύει η χώρα».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, λοιπόν, θα έχουμε εκδήλωση στις 16 του  μηνός, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Τελειώνει το παραμύθι στον ελληνικό λαό.

Το χρέος λύνεται  πολιτικά. Λύνεται με σεισάχθεια, με διαγραφή μονομερή του χρέους, το οποίο είναι επονείδιστο και το οποίο έχουν δημιουργήσει τα τοκογλυφικά επιτόκια. Υπάρχει το απεχθές χρέος, αυτό που δημιούργησαν εκείνες οι εταιρείες με τις οποίες συνδιαλεγόσασταν, η Siemens, η HDV, οι εταιρείες εξοπλιστικών προγραμμάτων, που βλέπουμε ότι ακόμα και για τα ελικόπτερα apatsi από την Αμερική διαμεσολάβησε η Deutsche Bank. Θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός; Βεβαίως και δεν θα τα πληρώσει.

Σας προειδοποιούμε: Εμείς  δεν κάνουμε πίσω. Ζητάμε την τιμωρία  για εκείνους οι οποίοι έβαλαν χέρι στο δημόσιο χρήμα. Θα πληρώσουν είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει, είτε μιλάτε με τον κ. Παπανδρέου στα κλειστά γραφεία της Βουλής, είτε μιλάτε δημοσίως!

Κι από εδώ και  πέρα πρέπει να ξεκαθαρίζουμε και  τις γεωστρατηγικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, γιατί υπάρχουν θέματα θεσμικά. Διάβασα σήμερα στα μπλογκ να λέει ο κ. Αθανασίου –εάν επιβεβαιώνεται αυτό, είναι πράγματι εξωφρενικό- ότι πρότεινε την κατάργηση του άρθρου 60 περί της δυνατότητας του Βουλευτού να σκέφτεται και να ψηφίζει ελεύθερα, να επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία. Δεν το είπατε έτσι;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Όχι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Χαίρομαι που δεν το είπατε έτσι.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

Το είπατε ή δεν  το είπατε;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Είπα ότι οι Βουλευτές που έχουν  απεριόριστο δικαίωμα ψήφου και  γνώμης κατά το άρθρο 60 του Συντάγματος…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Το είπατε. Ε, αφού το είπατε, φτάνει αυτό.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): …έχει όρια εφαρμογής, παραδείγματος  χάρη το άρθρο 29 του Συντάγματος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Επιχειρείτε μετά από την προτροπή του κ. Στουρνάρα να αλλάξετε τον Κανονισμό της Βουλής, να καταργήσετε το αυτοδιοίκητο της Βουλής. Επαναλαμβάνω: Όχι για να παίρνουν μισθούς οι υπάλληλοι της Βουλής, αλλά για να μπει η τρόικα στη Βουλή και να αποφασίζει πώς θα ψηφίζονται. Τώρα θα καταργήσουμε και τη συνείδηση των Βουλευτών!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτός ο Προϋπολογισμός μας θυμίζει τον καπετάνιο  του Τιτανικού, που ενώ το πλοίο  βυθιζόταν, εκείνος ζητούσε από  την ορχήστρα να παίζει μουσική. Σφυρίζει αδιάφορα. Αυτό λέει ο Πρωθυπουργός στους Βουλευτές που καλούνται να ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό. Την ώρα που βουλιάζουμε, παίξτε μουσική στον κόσμο.

Η πατρίδα μας κατάντησε, με τα μνημόνια και τους προϋπολογισμούς, να βασίζεται σε νέα μαθηματικά, όπου οι προσθέσεις γίνονται αφαιρέσεις και οι αφαιρέσεις, προσθέσεις.

Ο Αϊνστάιν είπε ότι ο  ορισμός του παραλογισμού είναι  να κάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια και  να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς γίνεται. Επιμένετε  στην ίδια πολιτική των μνημονίων. Το ίδιο λάθος, το φάρμακο που λέγατε. Αυτό επιβάλλετε! Και αυτό οδηγεί στην ύφεση, στο κλείσιμο των καταστημάτων, στην περαιτέρω ανεργία. Οδηγεί, ουσιαστικά, τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο στην εξαθλίωση. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας τα οδηγείτε πλέον να απολέσουν ακόμα και το ηθικό τους. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παίρνει 1.870 ευρώ σαν βασικό μισθό –και αυτό ισχύει και για τους γιατρούς και για τους δικαστές, για όλους- την ίδια στιγμή που ο Γραμματέας, που τώρα διορίσατε, παίρνει 3.500 ευρώ.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι πράγματι τεράστια. Δεν πρόκειται, όμως, να διορθωθούν αν δεν αλλάξουν οι ισορροπίες ανταγωνιστικότητας.

Αυτός ο Προϋπολογισμός κάνει τα προβλήματα πολύ χειρότερα. Καταδικάζονται οι ελπίδες αναζωπύρωσης στους τομείς της οικονομίας όπου έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η ευημερία του έθνους δεν βασίζεται στη δυνατότητα του να καταναλώνει δανεικά, αλλά στη δυνατότητα του να παράγει. Κι αυτός ο Προϋπολογισμός είναι η ταφόπλακα των παραγωγικών δυνάμεων. Είναι η ταφόπλακα για τους αγρότες, από τους οποίους, ενώ ζητάμε πρωτογενή παραγωγή, τους αυξάνουμε το φόρο στα καύσιμα, στο πετρέλαιο. Είναι το κλείσιμο των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών.

Σ' αυτό το σημείο θέλω να δούμε το θέμα γεωστρατηγικά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ιδίως  του ΠΑΣΟΚ, κύριε καθηγητά, κύριε Κρεμαστινέ, ακούστε μόνο αυτό γιατί σας ενδιαφέρει. Διάβαζα προχθές την ομιλία του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων το 1992 κατά την είσοδο της Ελλάδας στο Μάαστριχτ. Λέει, λοιπόν: «Παραμένει, βέβαια, πάντα το ερώτημα σε όλη αυτήν την πορεία, εάν πορευόμαστε προς μία ευρωπαϊκή Γερμανία ή προς μία γερμανική Ευρώπη». Επιβεβαιώθηκε, διότι οδηγούμαστε προς μία γερμανική Ευρώπη, όπου η Γερμανία θα εξουσιάζει την Ευρώπη των λαών. Αυτή είναι η αλήθεια και μην απορείτε που τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο λαός που ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα εγκαταλείπουν αυτό το κόμμα. Το εγκαταλείπουν, γιατί έρχεται σε αντίθεση με τις ίδιες του τις αρχές. Θα το καταθέσω στα Πρακτικά.

Κύριε Σαμαρά, να είμαστε ξεκάθαροι. Αντί να κάνετε το κομματάκι της  κ. Μέρκελ, αντί να λειτουργείτε ως βλαχοδήμαρχος του κ. Σόιμπλε, αφήστε τον κ. Στουρνάρα να πάει αύριο στο Eurogroup κι εσείς αλλάξτε το εισιτήριό σας. Αντί να παρακαλάτε γονυπετής και να εξευτελίζετε ένα ολόκληρο έθνος, πηγαίνετε στην Ουάσινγκτον, κύριε Σαμαρά, και δείτε την administration του Προέδρου Ομπάμα που μίλησε για διαγραφή του χρέους. Από εκεί, φύγετε και πηγαίνετε στη Μόσχα, στον Πρόεδρο Πούτιν. Κατεβείτε στην Ευρώπη και δείτε τον Κάμερον στην Αγγλία, πηγαίνετε στη Λισσαβόνα, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στη Μαδρίτη, γιατί αυτό το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. Είναι το πρόβλημα της νέας τάξης πραγμάτων.

Ζούμε σε μία εποχή, όπου σε παγκόσμιο  επίπεδο γίνονται τεράστιες αλλαγές, πρωτοφανείς αλλαγές σε αυτόν  τον αιώνα. Σε αυτές τις κοσμογονικές εξελίξεις εμείς παραμένουμε θεατές, ενώ η θέση της Ελλάδος θα μπορούσε να είναι στρατηγική και σημαντική. Ας μου επιτραπεί η έκφραση. Η Ελλάδα είναι «μαγαζί γωνία». Η Ελλάδα είναι μία χώρα πετρελαιοπαραγωγός. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που βρίσκεται στα όρια της Ασίας. Αυτή τη γεωπολιτική θέση ενισχύστε την και μην λειτουργείτε ως Φιλιππινέζες των Γερμανών. Λειτουργήστε ως Έλληνες πολιτικοί και εσείς, κύριε Πρωθυπουργέ, ως Πρωθυπουργός των Ελλήνων και όχι ως υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση  είναι γεμάτη προβλήματα και οι ηγέτες της ξέρουν καλά ότι εάν η Ελλάδα φύγει, άλλες χώρες θα ακολουθήσουν. Μελέτες Γερμανών δείχνουν πως το κόστος θα ξεπεράσει τα 12 τρισεκατομμύρια ευρώ εντός οκτώ ετών. Αυτό προσπαθούν να σώσουν οι ευρωπαίοι και όχι την Ελλάδα. Παίζουν πόκερ και καιρός είναι να σταματήσουμε να είμαστε τα θύματα αυτής της μπλόφας. Ας βγούμε ευθέως και ας δείξουμε τα χαρτιά της Ελλάδος, που είναι ισχυρά, είναι χαρτιά ανίκητα.

Επειδή μιλάτε για  την ισχυρή Γερμανία, για ποια ισχυρή Γερμανία λέτε; Γι’ αυτήν που η μελέτη της Bank of International Settlements, δηλαδή της Κεντρικής Τράπεζας όλων των τραπεζών, δείχνει πως το πραγματικό της χρέος ξεπερνά το 300% του ΑΕΠ της; Για ποια ισχυρή Κεντρική Τράπεζα μιλάμε; Για τη Bundesbank, της οποίας οι υποχρεώσεις μέσω του προγράμματος Target2 ξεπερνούν τα 700 δισεκατομμύρια ευρώ; Όταν εμείς πούμε, κύριοι, δεν συμμορφωνόμαστε προς τις υποδείξεις, γιατί θεωρούμε οικονομική αυτοκτονία και παραλογισμό την πολιτική στην οποία μας στέλνετε, για ποιες ισχυρές γερμανικές τράπεζες μιλούμε; Γι’ αυτές που έσωσε με τρισεκατομμύρια δολάρια η Αμερική πριν από τέσσερα χρόνια;
Αλήθεια, τι έγιναν αυτά τα δυο τρισεκατομμύρια, τα οποία  έδωσαν σε γερμανικές τράπεζες οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Μήπως τους έφταιγε και τότε πάλι η Ελλάδα, που πήραν οι γερμανικές τράπεζες τα 2 τρισεκατομμύρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Καλά, θα πει κάποιος, αυτά ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, σήμερα τι συμβαίνει; Σήμερα, η Αμερικανική  Τράπεζα Taunus είναι 100% θυγατρική της Deutsche Bank και έχει μόχλευση πάνω από 70%. Η Taunus είναι η όγδοη μεγαλύτερη τράπεζα στην Αμερική. Συγκριτικά σας λέω ότι η Lehman Brothers κατέρρευσε με μόχλευση 30% και δημιούργησε καταστροφή. Η Taunus μπορεί να προκαλέσει πολύ χειρότερα. Φαίνεται, όμως, ότι οι Γερμανοί ξέρουν να τα παίρνουν από παντού. Και όταν δεν τους τα δίνουμε οικειοθελώς, τα παίρνουν με συμβάσεις και μνημόνια. Αλλιώς, τα παίρνουν με τη βία. Δεν θα περάσει πλέον αυτή η πολιτική εκβιασμού της Γερμανίας! Θα μιλήσουμε στα ίσια και θα υπηρετήσουμε την Ελλάδα.

Σας ερωτούμε ευθέως: Ο  Εισηγητής μας Νότης Μαριάς και  ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος με την εισήγηση που σας καταθέσαμε στη Βουλή  σας είπαν να εγγράψετε στον Κρατικό  Προϋπολογισμό το γερμανικό δάνειο και τις αποζημιώσεις. Συγκεκριμένα ποσά είναι. Διαφορετικά, εκδώστε CDO. Γιατί δεν το κάνετε; Τα αμφισβητείτε; Λέτε πως όχι. Τότε, για ποιο λόγο δεν περνάτε τουλάχιστον αυτά που ατόκως είναι 50 δισεκατομμύρια μόνο από το δάνειο; Δεν βάζω τις αποζημιώσεις μέσα στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Εγώ σας λέω, φέρτε το προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, για να δούμε τι απάντηση θα πάρετε από τους Έλληνες Βουλευτές.

Η ακολουθούμενη στρατηγική μοιάζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που αφού ασφάλισαν το σπίτι  μας, στη συνέχεια το έκαψαν και τώρα ζητούν να εισπράξουν όχι μόνο την αποζημίωση, αλλά και τα ασφάλιστρα τα οποία πλήρωσαν μέχρι τώρα. Η υπερψήφιση αυτού του Προϋπολογισμού αυτό κάνει. Επιστρέφει τα ασφάλιστρα σε αυτούς, αφού το έκαψαν και αφού μας πήραν την αποζημίωση.

Καιρός είναι να επαναλάβουμε στους προύχοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα λόγια της Αντιγόνης: «Υπάρχουν  και άλλα για σπορά χωράφια». Υπάρχουν και άλλα νομίσματα, πολύ ισχυρότερα του ευρώ στα οποία μπορούμε να δέσουμε το άρμα της οικονομικής  μας ανάπτυξης. Ας τελειώσει πια το παραμύθι της δραχμής και ο εκβιασμός προς τον ελληνικό λαό!

Ας ξεκινήσουμε εκείνες  τις γεωπολιτικές κινήσεις που θα βάλουν στη γωνία εκείνους που  θέλουν αυτόν τον περήφανο λαό  να τον εξευτελίσουν.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτός ο Προϋπολογισμός έχει μόνο μία «κόκκινη» γραμμή, ότι η δημοσίευσή του έγινε στα ελληνικά αντί στη γερμανική γλώσσα, όπως σας υπεδείχθη. Αυτός ο Προϋπολογισμός έχει στην ουσία δύο στόχους. Ένα βραχυπρόθεσμο στόχο, που είναι η βίαια αναδιανομή του εισοδήματος του ελληνικού λαού υπέρ του τραπεζικού συστήματος και της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας. Μεσομακροπρόθεσμος στόχος είναι ο σύγχρονος αναδασμός της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, διανέμοντας τίτλους ιδιοκτησίας στους εγχώριους και αλλοδαπούς δανειστές.

Τα στοιχεία και τα κονδύλια του Προϋπολογισμού είναι  οι αδιάψευστοι μάρτυρες της αποτυχίας  των μνημονίων και των αδιεξόδων  των δημοσιονομικών πολιτικών της  τρόικας και των δανειστών. Η  Κυβέρνηση μεταφέρει το βάρος  στα συνήθη θύματα, στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.

Σ' αυτό το σημείο ανοίξτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τη σελίδα 69 της εισηγητικής έκθεσης και  πηγαίνετε στις προβλέψεις για τις  εγγυήσεις που πέφτουν. Είναι 1,27 δισεκατομμύρια.

Κύριε Στουρνάρα, ξέρετε ή δεν ξέρετε ότι οι εγγυήσεις των τραπεζών που πέφτουν μέσα στο 2013 είναι 42 δισεκατομμύρια; Και εάν το ξέρετε, γιατί το αποκρύπτετε από τον Προϋπολογισμό ή μήπως υπολογίζετε σε μνημόνιο 4; Μήπως έχετε προβλέψει ότι θα υπάρχουν μνημόνια 4, 5, 6 και 7; Γιατί εκεί οδηγείτε, στο φαύλο κύκλο της οικονομίας, όπως έλεγε και ο κύριος Πρωθυπουργός.

Όμως, το βασικότερο είναι  η ανεργία. Προβλέπεται σε αυτόν  τον Προϋπολογισμό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν. Θα εκτοξευθεί η ανεργία δέκα μονάδες πιο πάνω, όπως γράφει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και θα φθάσει στο επίπεδο του 34%.

 Πόσοι ακόμη Έλληνες  πρέπει να μείνουν άνεργοι,  κύριε Πρωθυπουργέ, για να ικανοποιηθούν  οι απαιτήσεις της τρόικας  και των αφεντικών σας; Είναι  δυνατόν να συνεχίζουμε να δημιουργούμε ανέργους σε αυτή τη χώρα, λέγοντας στην αρχή ότι πρέπει να είναι ένας σε κάθε οικογένεια και τώρα ένας στους τρεις Έλληνες;

Είναι άνθρωποι, κυρίες και  κύριοι συνάδελφοι, και το κράτος έχει ρόλο. Αφήστε τις νεοφιλελεύθερες  πολιτικές και δείτε ότι υποχρέωση του κράτους και του Κοινοβουλίου είναι να προφυλάξει τον Έλληνα πολίτη. Ο δρόμος της εξόδου από την κρίση δεν είναι στρωμένος με ακόμα μεγαλύτερα χρέη από εκείνους που ασφάλιζαν και μετά έκλεισαν το σπίτι.

Αρκετά με την ειδωλολατρία του ευρώ και τις απειλές. Ζητάμε να είμαστε στην Ευρώπη, ναι! Το πληρώσαμε το ευρώ, ναι! Έχουμε δικαίωμα να μείνουμε στο ευρώ, ναι! Δεν μπορεί, όμως, να συνεχίζει να απειλείται ο ελληνικός λαός.

Δεν είναι δυνατόν  όταν οι Financial Times γράφουν ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν χάνουν την ευκαιρία να απογοητεύουν την υφήλιο κάθε φορά που συναντώνται, εμείς να λέμε: «Αρκετά ως εδώ». Δεν χρειαζόμαστε ανεργία στο 35%. Δεν θέλουμε να πουλήσουμε τα ασημικά της χώρας, γιατί τα ασημικά πουλάτε. Πουλάτε τα ασημικά της χώρας και παράλληλα πουλάτε και τους τίτλους ιδιοκτησίας της χώρας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι αδύνατον να επιτύχει τους στόχους  της Κυβέρνησης και της Τρόικας  για τα έσοδα και τις εισπράξεις. Ενώ η ανεργία, η πιστωτική ασφυξία με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων προχωρά, θα οδηγηθεί η κοινωνία σε έκρηξη και η αγορά σε μεγαλύτερη ύφεση.
Σ’ αυτό το μακροοικονομικό  πλαίσιο τα έσοδα -το γράφετε εσείς- από την άμεση φορολογία προβλέπεται να εμφανίσουν μείωση 4,6% έναντι των αντιστοίχων του 2012. Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων θα εμφανίσουν σημαντική μείωση 20,6%. Τα έσοδα από φόρο εισοδήματος των νομικών προσώπων μειώνονται 10,1%. Τα έσοδα από φόρους στα ακίνητα σημειώνουν αύξηση 15,5%. Και αυτό το χαράτσι στις ακίνητες περιουσίες είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ένα από τα επονείδιστα μέτρα τα οποία πάρθηκαν με 153 «ναι» είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Γιατί γίνεται αυτό; Αυτό γίνεται για έναν λόγο, για να περάσει η είσπραξη των φόρων στις εισπρακτικές εταιρείες και μαζί με τις εγγυήσεις των τραπεζών που έχουν πάει στον EFSF να περάσει και η ακίνητη περιουσία των ιδιωτών, να έρχονται να κατάσχουν τα σπίτια των Ελλήνων, να καταργήσουν αυτό που έλεγαν οι παλιότεροι το «κεραμίδι».

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ίδιο συμβαίνει με τα έξοδα από το ΦΠΑ, που αναμένεται να πέσουν. Και όλα αυτά πέφτουν  για έναν λόγο. Πέφτουν διότι δεν  υπάρχει μετρητό στην αγορά. Αποσύρονται 40 δισεκατομμύρια, θα λείψουν από την αγορά όπου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ρευστότητα. Και το πρόβλημα συνεχίζεται, γιατί κλείνετε συνέχεια εφορίες, κλείνετε ΔΟΥ.

Και εγώ σας ρωτάω: Τι θα γίνει στην επαρχία και στην ακριτική Ελλάδα; Θα είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να ταξιδεύουν επί ώρες και να πληρώνουν ξενοδοχείο για την διανυκτέρευση τους κάθε φόρα που θα επισκέπτονται μια εφορία; Μου μετέφεραν οι δήμαρχοι των Κυκλάδων το εξής καταπληκτικό. Τους είπε, λέει, ο Υπουργός, ο κ. Βρούτσης, να πάρουν i-pad. Είναι απίστευτο. Θα πάνε στην Δονούσα να πάρουν i-pad για να πληρώσουν το φόρο τους. Αυτήν την λογική σας έχουν περάσει και τη δέχεστε; Είναι δυνατόν να συνεχίζετε να λειτουργείτε μ’ αυτήν τη λογική;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κοροϊδία των τελευταίων μέτρων τελειώνει εδώ, αφού μόνο το 2014 η επιβάρυνση θα είναι 13,5 δισεκατομμύρια συν τα εννέα δισεκατομμύρια του 2013, σύνολο 22,5 δισεκατομμύρια μέτρα σε δύο χρόνια και με συνολικό κόστος επιμήκυνσης που ξεπερνά τα 35 δισεκατομμύρια.

Και το ερώτημα είναι: Ποια άλλα μέτρα έχετε συμφωνήσει; Έχετε συμφωνήσει ή όχι την αυτόματη αναπροσαρμογή των μέτρων ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα, δηλαδή την κατάργηση της Βουλής; Έχετε συμφωνήσει ή όχι σ’ άλλου είδους μνημόνια; Φοβούμαστε ότι τα έχετε συμφωνήσει.

Εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ σας κάναμε προτάσεις. Σας είπαμε ξεκάθαρα ποια είναι η θέση μας για την διαγραφή του χρέους. Σας λέμε, λοιπόν, ότι έχετε επίσης υποχρέωση να προχωρήσετε στην τιτλοποίηση των κοιτασμάτων του ορυκτού πλούτου και στα έσοδα, τα οποία πρόκειται να πάρουμε. Και επειδή αυτό το έχετε διακωμωδήσει, σας λέμε ότι θα πρέπει να προχωρήσει ήδη ο καθορισμός της ΕΟΖ που είναι βασικά εκείνη η κίνηση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να κοπούν οικόπεδα, να συσταθεί και να λειτουργήσει η ΕΔΕΥ, όχι όμως με την έννοια ότι το Αιγαίο θα μοιραστεί σε γκρίζες και μη ζώνες. Ένα είναι το Αιγαίο και γκρίζες ζώνες δεν αναγνωρίζουμε πουθενά.

Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εταιρεία ειδικού σκοπού στο εξωτερικό  και τα έσοδα αυτά από τα κοιτάσματα να μην πηγαίνουν στην μαύρη τρύπα  του ειδικού λογαριασμού. Αλήθεια, ο ειδικός λογαριασμός θα είναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Πρέπει να απαντήσετε, σας ρωτάει ο κ. Βενιζέλος. Έχετε υποχρέωση να απαντήσετε.

Όλα αυτά τα οποία εμείς σας προτείναμε μόνο και μόνο για το Ιόνιο, για  τον Πατραϊκό κόλπο είναι 300 εκατομμύρια βαρέλια, η τιτλοποίηση είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια για το 2013. Και επειδή μας λέτε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αυτά ζητήσαμε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να μας απαντήσει η έδρα που αναφέρεται στα CDO. Μας έστειλαν, λοιπόν, τη μελέτη για την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων, τις προεισπράξεις και προεξοφλήσεις ογκομετρικών παραγώγων και πως θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στην τιτλοποίηση αυτών των συγκεκριμένων κοιτασμάτων για να μπορέσει να έχει μια λύση πολιτική που θα κρατήσει την Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη.

Σας την καταθέτουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ, κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης που απουσιάζετε και κύριε  Υπουργέ των Οικονομικών, για  να σταματήσει αυτό το παραμύθι στους  Έλληνες ότι δήθεν πτωχεύουμε την επόμενη εβδομάδα και ότι δεν έχει η Ελλάδα καμία ελπίδα. Η Ελλάδα έχει ελπίδα όσο υπάρχουν Έλληνες, οι οποίοι αρνούνται να υποταχθούν στα γερμανικά σχέδια.

Η Ελλάδα έχει ελπίδα, όσο Έλληνες  Βουλευτές που δεν συμμετέχετε  στις μαύρες λίστες Λαγκάρντ της SIEMENS, όσοι δεν συνδιαλεχθήκατε με τα υποβρύχια, όσοι έχετε καθαρό το μέτωπο σας σήμερα αποφασίσετε να καταψηφίσετε αυτόν τον προϋπολογισμό. Όποιος θέλει να συνεχίσει να ακούει το ρέκβιεμ του θανάτου, ας τον ψηφίσει τον προϋπολογισμό, όποιος θέλει όμως ένα πρελούδιο μιας νέας συμφωνικής που θα βασίζεται σε παραγωγή και όχι σε χρέη σας βροντοφωνάξει μαζί μας: Όχι, αρκετά πήρατε κύριοι! Η Ελλάδα είναι μια εθνικά κυρίαρχη χώρα που μπορεί να προχωρήσει με γεωστρατηγικές συμφωνίες εκτός από την μπότα της Γερμανίας και την πολιτική της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε.

Ευχαριστώ πολύ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου