Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

"Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ρίχνει τίτλους τέλους" ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ



Τρίτη 19 Φεβρουαρίου  2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ρίχνει τίτλους τέλους

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» με τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Κ.Σιμιτσή, και αντιπαρερχόμενοι τον χαρακτηρισμό του ως «αδιέξοδες εκδρομές», όπως ονόμασε το ταξίδι τους στην Αθήνα στην προσπάθειάτους να βρουν λύση στο πρόβλημά τους, κάνουμε γνωστό ότι :

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» ρίχνει αυλαία και αντικαθίσταται από ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από πιστούς υπηρέτες του μνημονίου και των δανειστών.

Ο νόμος 4052/12, παρ. 5 αρθρ. 134 (ΦΕΚ 41 Α/12) ορίζει την αντικατάσταση του με το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» με φορέα υλοποίησης το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Με την εφαρμογή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που έως τώρα βρισκόταν σε παράταση με σχετικές τροπολογίες, παρέχονταν υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

Αυτό το πρόγραμμα η μνημονιακή Κυβέρνηση το τελειώνει. γιατί τα νούμερα δεν της βγαίνουν !!
Με το νέο πρόγραμμα, που προβλέπεται να ξεκινήσει μετά τη λήξη του «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 31/03/13 και τα κριτήρια που τίθενται, απορρίπτεται η πλειονότητα των έως τώρα εξυπηρετούμενων ατόμων. Κριτήρια όπως το ποσοστό αναπηρίας, η ηλικία και το εισόδημα συρρικνώνει τον αριθμό των δικαιούχων μόλις στο 1/3.

Υπερήλικες και ανήμποροι, με μικρότερο ποσοστό αναπηρίας, ακόμη και σε απομονωμένα χωριά, αφήνονται στην τύχη τους.

Οι επιταγές της τρόικας ορίζουν περικοπές και η συγκυβέρνηση των προθύμων, ως εντολοδόχος, εκτελεί την υπηρεσία της χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινες ζωές.
Υπενθυμίζουμε ότι η παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας, πρωτίστως αποτελούν ευθύνη του κράτους και παρέχονται χωρίς διακρίσεις σε κάθε άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα, καταστρατηγείται η παρ. 5 του άρθρου 5 του Συντάγματος της Ελλάδας που σαφώς ορίζει ότι «καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας». Ότι είναι κοινωνικά δίκαιο, μέρος των φόρων ή των εισφορών αλληλεγγύης που επιβλήθηκαν στους Έλληνες να χρηματοδοτήσουν  τη συνέχεια ενός πλέον κοινωνικού θεσμού με βάση την προσφορά του που είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι. 

Εκτός εάν οι εισπραχθέντες εισφορές αλληλεγγύης, χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη των δανειστών-τοκογλύφων !

Και τονίζουμε, ενώνοντας τις φωνές μας με τους 3.500 λειτουργούς του προγράμματος, πως θα αντισταθούμε μαζί τους :
Στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανήμπορων συμπολιτών μας καθ’ ότι κρίνεται ως επιεικώς απαράδεκτη η δραστική μείωση των εξυπηρετουμένων από 130.000 που είναι σήμερα, στους μόλις 48.000.
 Στο ξεπούλημα της Πρόνοιας αφού δεν είναι δυνατόν εξασφαλισμένα χρήματα, που με νόμο καλύπτουν τη λειτουργία όλων των δημοτικών δομών, να μοιράζονται σε ιδιώτες στο όνομα της αξιοκρατίας.
 Στην ανεργία 3500 εργαζομένων των ΒσΣ οι οποίοι μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ εργάζονται επί δέκα συνεχή έτη, καταθέτοντας την ψυχή τους και πολλές φορές δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες.
 Στο σχεδιασμό της πολιτείας για τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών, εφόσον δεν είναι δυνατόν οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις, να γίνουν εγγύηση της Πολιτείας απέναντι στον ανήμπορο άνθρωπο, βασιζόμενες σε λογιστικά πρότυπα για παροχές κοινωνικής φροντίδας.


Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου