Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ «LAIMITOMOS.COM» ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΝΑ ΜΠΑΣΤΑ


Δελτίο τύπου 07/12/2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ «LAIMITOMOS.COM» ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΝΑ ΜΠΑΣΤΑ


Κύριε Πρόεδρε, πριν από λίγες ημέρες καταγγείλατε ότι βουλευτής του κινήματός σας και συγκεκριμένα η κ. Ξουλίδου, έγινε στόχος μέλους της Νέας Δημοκρατίας που αποπειράθηκε να την δωροδοκήσει προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα καταθέσατε και στον εισαγγελέα. Έχετε αποδείξεις που να στηρίζουν αυτή σας την καταγγελία;

Καταρχήν, αυτό το ανέφερε η ίδια η βουλευτής και μάλιστα τη στιγμή που έγινε αυτή η απόπειρα δωροδοκίας. Τα στοιχεία όλα τα έχει η εισαγγελία. Και μόνο η απόφαση του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου να καλέσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο με την ιδιότητα του υπόπτου, φαίνεται ότι τα στοιχεία τα οποία έχουν κατατεθεί είναι επαρκή προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Πρόσφατα κάνατε λόγο για κάποιους που επιλέγουν να γίνουν «βρώμικα μαξιλάρια» ενώ και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε σε «δούρειους ίππους» στο κίνημα. Ποιους εννοείται; Κάποιους από αυτούς που αποχώρησαν; Κάποιους που ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμα στο κίνημα;

Ο πρώτος πρωθυπουργός στην υφήλιο και στην ιστορία που έχει μιλήσει για μαξιλάρια υπονοώντας ότι θα κάνει τα πάντα για να έχει αποστασίες βουλευτών που εξελέγησαν με άλλη λαϊκή εντολή και με άλλα κόμματα είναι ο κ. Σαμαράς. Εξάλλου, γι αυτό κατέχει και τον τίτλο του αρχιερέα της αποστασίας. Είναι ο εφευρέτης του φαινομένου Συμπιλίδη. Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε προαναγγείλει ότι υπάρχουν μαξιλάρια τα οποία θα χρησιμοποιήσει την ενδεδειγμένη στιγμή, υπονοώντας βουλευτές που εξελέγησαν με λαϊκή εντολή προκειμένου να πράξουν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να αντιπολιτευτούν και να ρίξουν την κυβέρνηση των μνημονίων και της υποδούλωσης στους δανειστές.

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι το σχέδιο το προχώρησε και βρήκε κάποιους οι οποίοι απεφάσισαν ξαφνικά χωρίς πολιτική αιτία, χωρίς καμία δικαιολογία, χωρίς να εξηγήσουν στους πολίτες ,να απεκδυθούν το ρόλο και το μανδύα του εκπροσώπου του ελληνικού λαού που τους εξέλεξε και να μετατραπούν σε μαξιλάρια στο κρεβάτι του κ. Σαμαρά. Αυτά τα μαξιλάρια δεν είναι καθαρά.

Καθαροί είναι οι πολιτικοί εκείνοι που όταν διαφωνούν με το χώρο με τον οποίο εξελέγησαν παραδίδουν τη λαϊκή εντολή στον αμέσως επόμενο υποψήφιο.

Εάν λοιπόν οι βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ με την εντολή να αντιπολιτευτούν αυτήν την κυβέρνηση ,με την εντολή να μην επιτρέψουν η Ελλάδα να εγκλωβιστεί σε άλλα μνημόνια και να απελευθερωθεί η χώρα από τους δανειστές, την κ. Μέρκελ και τους ειδικούς απεσταλμένους στα υπουργεία ψηφίσουν τελικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρατείνοντας τη ζωή της κυβέρνησης θα αποτελούν, όπως τους περιέγραψε ο κ. Σαμαράς, μαξιλάρια, αλλά όχι καθαρά μαξιλάρια.

Την περίπτωση του κ. Μελά ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα πώς την σχολιάζετε;

Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο σχόλιο για την περίπτωση του κ. Μελά. Ο ελληνικός λαός έχει ζήσει και το 1965, έχει μνήμη και κρίνει εκείνους οι οποίοι παίρνουν μια εντολή από τους πολίτες και την μετατρέπουν σε μια επιταγή που την εξαργυρώνουν πολιτικά , κληρονομικά ή με όποιον άλλο τρόπο. Δεν το περίμενα από τον κ. Μελά να το κάνει αυτό.

Με τον κ. Μαριά τι ακριβώς συμβαίνει; Ο ίδιος υποστηρίζει ότι εξελέγη Ευρωβουλευτής ως εκπρόσωπος των Αντιμνημονιακών Πολιτών και όχι ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. Μένει η φεύγει;

Πράγματι το 2012 ο κ. Μαριάς κατήλθε στις εκλογές ως συνεργαζόμενος με το κίνημα των Αντιμνημονιακών Πολιτών. Ήταν ένας βουλευτής ο οποίος επί δύο χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο με την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε μια καταπληκτική δουλειά. Δεν ήθελε να συμμετέχει στον συνασπισμό των κινημάτων για τις Ευρωεκλογές, δηλαδή του ευρωπαϊκού αντιμνημονιακού μετώπου με κορμό τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Συνεχίζει να είναι ευρωβουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέχρι τώρα υπερασπίζει με άριστο τρόπο τις θέσεις του κινήματος για αρκετά θέματα για τα οποία εξελέγη όπως για παράδειγμα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Υπάρχει μια συζήτηση σε σχέση με το γκρουπ στο οποίο θα ανήκουμε μετά την είσοδο του κόμματος του Ερντογάν στη συμμαχία των Συντηρητικών και Αντιφεντεραλιστών και τη δημιουργία ενός μετώπου του Νότου που ξεκινά να γεννιέται μέσα από το άλλο κόμμα της άμεσης δημοκρατίας του Νάιζελ Φάρατζ σε συνεργασία με τον Μπέπε Γκρίλο και άλλες δυνάμεις όπως αυτή του Debout la France με τον Νικολά Ντιπόν – Ενιάν.

Ανησυχείτε μήπως στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παρά την κοινή γραμμή μη ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρξουν τελικά διαφοροποιήσεις;

Δεν ανησυχώ. Πιστεύω ότι η κοινοβουλευτική ομάδα θα ακολουθήσει την ομόφωνη απόφαση και της κοινοβουλευτικής ομάδας της ίδιας και του Εθνικού Συμβουλίου και του Συνεδρίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Πού τοποθετείτε χρονικά τις εκλογές; Βλέπετε κάλπες τον Μάρτιο, νωρίτερα ή πιστεύετε ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που προβλέπει το Σύνταγμα;

Οι 180 είναι αυτοί που επιθυμούν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Θεωρώ ότι θα γίνουν εκλογές πριν. Δεν πιστεύω ότι θα βρεθούν 180 βουλευτές, που αυτό σημαίνει ότι θα βρεθούν περίπου 25 με 30 βουλευτές που δεν έχουν λάβει αυτήν την εντολή και για άλλους λόγους θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις 20 Μαρτίου. Ελπίζω όμως να γίνουν πολύ νωρίτερα διότι όσο πιο μακρά είναι η προεκλογική περίοδος τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πολιτική. Πρέπει να φύγει από την πολιτική της λιτότητας που επιβάλει η κ. Μέρκελ και από την διακυβέρνηση μέσω email η οποία συνεχίζεται με πρωθυπουργό - μαριονέτα τον υπερασπιστή του κ. Βενιζέλου, τον κ. Σαμαρά.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το 2ο Πολιτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας και πώς βρίσκει η επόμενη ημέρα τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Τους τρόμαξε το συνέδριό μας και χαίρομαι γι αυτό. Τους τρόμαξε και χρησιμοποίησαν ότι μηχανισμούς προβοκάτσιας μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Θα υπάρξουν κι άλλες επιθέσεις. Ήταν ένα συνέδριο στο οποίο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συναντηθήκαμε με 21 κινήματα πολιτών και προσωπικότητες δημιουργώντας μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία η οποία είμαι βέβαιος ότι θα εκπροσωπηθεί και στα επόμενα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών που έρχονται.

Τελικά, θα δεχτούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στις τάξεις τους πολιτικούς που ψήφισαν μνημόνια; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα ενταχθούν πρόσωπα στο κίνημά σας;

Στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ όχι. Δεν υπάρχει πιθανότητα να ενταχθούν κάποιοι οι οποίοι ψήφισαν μνημόνια. Θα υπάρξουν συνεργασίες με άλλα κινήματα στα πλαίσια των αποφάσεων του συνεδρίου.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως κ .Πρόεδρε δείχνουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε χαμηλά ποσοστά. Τί φταίει κατά τη γνώμη σας;

Θα ανησυχούσα εάν μας έδειχναν ψηλά και θα έπρεπε να ανησυχούν και οι πολίτες. Θα σήμαινε ότι εμείς συμβιβαστήκαμε και χρησιμοποιούμε τα εργαλεία της διαπλοκής. Χαμηλά μας έδειχναν και του Ιούνιο του 2012, όταν πήραμε το 11% του ελληνικού λαού. Χαμηλά μας έδειχναν και τον Μάιο. Αλλά όσο χαμηλά κι αν μας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα δείτε ότι τελικά ο ελληνικός λαός και οι πολίτες που δεν είναι δημοσκόποι αλλά ελεύθεροι πολίτες σε μια δημοκρατία θα στείλουν ξανά ενισχυμένους τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στη Βουλή για να αποτελέσουν την εγγύηση για το αύριο, για τα εθνικά μας θέματα. Θα επιβραβεύσουν τη μόνη σταθερή πολιτική δύναμη που δεν άλλαξε αυτά τα χρόνια και που επιβεβαιώθηκε σε όσα έχει πει.

Ωστόσο, πέρα από την εκλογική σας δύναμη, έχετε χάσει και σε βουλευτική εκπροσώπηση. Γιατί αποχωρούν οι βουλευτές σας;

Εάν αποχωρούσε κάποιος βουλευτής με πολιτικά αίτια θα ανησυχούσα. Όπως βλέπετε, δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς που αποχωρούν μετατρέπονται σε μαξιλάρια. Αυτό είναι δυσάρεστο. Η επίθεση που δέχονται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι πρωτοφανής. Κάποιοι βουλευτές έφυγαν επειδή εκβιάζονται από μηχανισμούς κρατικούς όπως ο ΣΔΟΕ. Άλλοι βουλευτές θα αποδειχτεί αρκετά σύντομα γιατί έφυγαν. Αλλά υπάρχουν και βουλευτές που αντιστέκονται και βουλευτές που καταγγέλλουν αυτές τις μεθόδους. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν εκβιάζονται, δεν εξαγοράζονται, δεν γονατίζουν. Αυτοί που κάνουν όλα αυτά δεν ήταν ποτέ Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Θα επιχειρήσετε πριν από τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, να ανοίξετε τις πόρτες και να επιστρέψουν όσοι αποχώρησαν;

Το κίνημα έχει ανοιχτές πόρτες αλλά και κανόνες. Όσοι σέβονται τους κανόνες του κινήματος ,τη σταθερή θέση, τις αξίες και τις αρχές του μπορούν να επιστρέψουν Όσοι όμως γυρόφερναν γύρω από την εξουσία της τρόικας και των κομμάτων που την εξυπηρετούν, δεν έχουν θέση σε εμάς. Γιατί ,ξέρετε, ακόμα και οι Γερμανοί τους δοσίλογους τους εκτέλεσαν πριν φύγουν από τη χώρα.

Για όσους λοιπόν έχουν κρατήσει σταθερή και έντιμη στάση είναι ανοιχτές οι πόρτες να γυρίσουν και να συμπλεύσουν μαζί μας. Αυτοί όμως που παρακαλούσαν γονυπετείς όπως ο κ. Νταβρής τον κ. Σαμαρά μέσω της Real News να τον περιμαζέψει αλλά εκείνος δεν το έκανε, δεν έχουν κανένα ρόλο στο κίνημα. Καμία θέση στο κίνημα δεν έχουν και άλλοι οι οποίοι παραβίασαν ηθικές αξίες όπως η κ. Ιατρίδη η οποία ενώ είχε προσυμφωνήσει στην Κύπρο να φύγει από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , μπροστά στην εικόνα του Ταξιάρχη στη Σύμη ορκιζόταν ψέματα. Τέτοιου είδους επιστροφές δεν επιθυμούμε. Είναι personae non grattae.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια ασφυκτική πίεση από πλευράς τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση που μάλλον από ότι φαίνεται οδηγεί σε παράταση του μνημονίου και σε νέα μέτρα. Πώς βλέπετε τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα; Τι πρέπει να περιμένει ο ελληνικός λαός;

H υπόθεση πια δεν είναι κωμική, είναι τραγική διότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εξευτελίζεται από τη Γερμανία με τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας αλλά παράλληλα παρακαλεί και την τρόικα να προχωρήσει σε αυτή την πιστωτική γραμμή για την οποία προβλέπεται νέο μνημόνιο. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα εξόδου της χώρας στην επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την πολιτική την οποία ασκεί .

Με κατά καιρούς δηλώσεις σας έχετε επί της ουσίας προαναγγείλει μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένων των πολλών και σημαντικών διαφορών που έχετε σε εθνικά θέματα, θρησκευτικά κλπ πώς θα μπορέσει να υπάρξει σύμπλευση σε μια τέτοια περίπτωση;

Εμείς δεν έχουμε προαναγγείλει τίποτα. Εμείς έχουμε πει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας και έχουμε τονίσει ότι θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια ανατροπή της σημερινής πολιτικής αφού θα γίνουν σεβαστές οι προϋποθέσεις τις οποίες βάζουμε και οι κόκκινες γραμμές. Δεν πρόκειται λοιπόν να κάνουμε πίσω ούτε στις κόκκινες γραμμές τις οποίες έχουμε θέσει αλλά ούτε και στην επιθυμία να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτά που λέμε, τα λέμε δημόσια ,έγκαιρα και είμαστε συνεπείς σε αυτά πάντα.

Πώς σχολιάζετε την υπόθεση Καρατζαφέρη; Μάλιστα δική σας βουλευτής, η κ. Χρυσοβελώνη ανακάλυψε την 3η off shore του.

Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει και σε μια εκπομπή ότι εγώ δε χτυπάω κάποιους που είναι πεσμένοι κάτω. Εμείς καταγγείλαμε τον κ. Καρατζαφέρη αλλά και τα πρωτοπαλίκαρά του οι οποίοι κατέθεταν ερωτήσεις όπως ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης και ο κύριος Πλεύρης προκειμένου να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα, εξοπλιστικά . Από εδώ και πέρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη και όχι εμείς.

Πώς βλέπετε τις εξελίξεις στο θέμα της Κύπρου και τί κατά τη γνώμη σας θα έπρεπε να γίνει;

Πιστεύω και θα υποστηρίζω πάντα ότι η γραμμή του ελληνισμού, η άμυνα ,ο κορμός του είναι η γραμμή Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος. Η Κύπρος δεν είναι μακριά, είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού. Ο κυπριακός ελληνισμός αντιστάθηκε στο σχέδιο Ανάν 1 το οποίο ήταν ουσιαστικά το συμβόλαιο παραχώρησης της Κύπρου στην Τουρκία εκ μέρους των ΗΠΑ για να περάσουν τα στρατεύματα για το Ιράκ. Η Κύπρος προδόθηκε από την Ελλάδα ακόμα μια φορά με το περίφημο PSI όσον αφορά την οικονομική κρίση στην οποία μπήκε η χώρα. Ο κυπριακός ελληνισμός πρέπει και θα αντισταθεί και εμείς μαζί του στο σχέδιο Ανάν 2 και σε οποιοδήποτε σενάριο νομιμοποίησης των δυνάμεων εισβολής και κατοχής.

Είναι πάντως πολύ ιδιαίτερη και η περίπτωση της Θράκης καθώς το τουρκικό προξενείο δημιουργεί πολλά προβλήματα στην περιοχή.

Για εμάς η Θράκη είναι στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων μας και όπως ξέρετε κι εγώ έβαλα υποψηφιότητα στη Θράκη στις εκλογές. Η Θράκη δέχεται μια επίθεση από τη μεριά του τουρκικού προξενείου και της κεμαλικής πολιτικής που εφαρμόζεται .Η Θράκη όμως δεν έχει την ασπίδα από την μεριά της Ελλάδος διότι τα κόμματα στο σύνολό τους πλην των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο όνομα κάποιων ψήφων υποκύπτουν στο να συμπεριλαμβάνουν στις λίστες τους υποψηφίους που είναι κατευθυνόμενοι από το προξενείο. Οι Έλληνες Πομάκοι δεν έχουν τη στήριξη της μητέρας πατρίδος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα παιδί που γεννιέται στη Θράκη είναι Έλληνας Πομάκος, υποχρεώνεται με την ανοχή του ελληνικού κράτους να μαθαίνει τουρκικά που δεν είναι η γλώσσα του, να διδάσκεται το κοράνι με την μέθοδο της προπαγάνδας που διδάσκεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή και δε του δίνεται η δυνατότητα να μελετήσει, να σπουδάσει και να πάρει πτυχίο στη γλώσσα του, τα πομακικά, κρατώντας την ελληνική εθνική ταυτότητα. Αυτό είναι ένα διαχρονικό έγκλημα. Όπως ξέρετε, υποψήφιος Περιφερειάρχης στη Θράκη ήταν ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Τέρενς Κουίκ. Και αυτό δείχνει την ιδιαίτερη σημασία την οποία δίνουμε όλοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στη Θράκη. Φοβάμαι πολύ ότι προχωράει το σχέδιο κυπροποίησης της Θράκης αν όχι κοσοβοποίησής της. Εμείς θα το σταματήσουμε.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει κάποτε το περίφημο «ανήκομεν στη Δύση». Εσείς, στο πρόσφατο συνέδριό σας μιλήσατε για γεωπολιτική στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία. Τι προσδοκάτε από μια τέτοια κίνηση;

Πάντα ανήκαμε και στην καθ’ ημάς Ανατολή. Η Δύση, εννοώντας οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή τη στιγμή δεν είναι ενιαία. Από τη μια μεριά βλέπουμε ότι η Ευρώπη των εθνών - κρατών που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας. Καταργείται η αρχή της ομοφωνίας η οποία ήταν προϋπόθεση για την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τότε ΕΟΚ, και η γερμανίδα καγκελάριος φέρεται σαν τον νέο Φύρερ σε μια κατακτημένη χώρα. Σε αυτή τη Δύση πάντα αντισταθήκαμε και στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο. Θα αντισταθούμε και τώρα στον οικονομικό πόλεμο.

Όσον αφορά στο θέμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός ο οποίος έβγαλε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Ήταν εκείνος ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα να υπάρχει ρωσικό πλοίο στη Σύρο. Πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνουμε στη Δύση με την έννοια του συμμάχου στο ΝΑΤΟ όσο γίνονται σεβαστές οι συνθήκες. Πρέπει να επιδιώξουμε την μετατροπή της Ευρώπης στην Ευρώπη των εθνών-κρατών και όχι στην Ευρώπη των τραπεζών που μεταλλάσσεται και παράλληλα να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με την ομόδοξη Ρωσία και να επεκτείνουμε τις εμπορικές μας σχέσεις με την Ευρασία.

Πώς συνδιαλέγεστε με τον Ευρωπαϊκό Νότο και τι μπορούμε να προσμένουμε ως λαός από μια τέτοια συνεργασία, σε τι μπορεί να μας βοηθήσει ; Και το ρωτώ γιατί πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει.

Το 2011 είχα πει ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πυροκροτητή. Αυτή τη στιγμή οι εκρήξεις που ανέμενα να γίνουν στον ευρωπαϊκό νότο και ιδίως στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία είναι ορατές από πάρα πολλούς. Ο Νότος πρέπει να συνασπιστεί και να αντισταθεί απέναντι στο σχέδιο της Μέρκελ να υπάρχει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, του φτωχού Νότου που θα είναι υπό πλειστηριασμό και του δυνατού Βορρά που θα εξουσιάζει το φτωχό Νότο. Αυτό δε θα επιτρέψουμε να γίνει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου