Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.(Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος)


Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.



Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Τα μέλη της ΔΟΕ ενημέρωσαν τον κ. Καμμένο για τα προβλήματα του κλάδου, εστιάζοντας στην δραματική μείωση στις αποδοχές των εκπαιδευτικών η οποία φθάνει στο 50%. Αναφέρθηκαν επίσης στην έλλειψη χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και στα τεράστια κενά που παρουσιάζουν τα σχολεία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς και πρότεινε να εξαιρεθούν τα σχολεία από τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι θα καταθέσει ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, η Στ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά, ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, ο Γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, η υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταυρούλα Ξουλίδου, ο υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Παύλος Χαϊκάλης, ο υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας Παναγιώτης Μελάς και ο συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δήλωσε τα εξής:

«Συναντηθήκαμε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, με τους Έλληνες δασκάλους, οι οποίοι μας εξέθεσαν την τραγική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην παιδεία. Η εικόνα στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδας είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση εκτελώντας τις εντολές της τρόικας έχει περικόψει ακόμη και τις ενισχύσεις των σχολείων με αποτέλεσμα να βρίσκεται περίπου το 80% των σχολείων σε δύσκολη κατάσταση για να λειτουργήσει.

Οι δυο από τις πέντε δόσεις που έχουν δοθεί δεν επιτρέπουν να υπάρχει η απαιτούμενη χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν οι τάξεις. Δεν υπάρχει πετρέλαιο, δεν υπάρχουν τα μέσα που θα επιτρέψουν στους δασκάλους να κάνουν καλά τη δουλειά τους και παράλληλα η συνεχής μείωση των αποδοχών έχει φτάσει το 50%.

Η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει έναν αναπληρωτή δάσκαλο, ο οποίος καλείται να υπηρετήσει την εκπαίδευση σε ένα ορεινό χωριό, σε ένα νησί, να παίρνει το μισθό των 640 ευρώ με τον οποίο πρέπει να καλύψει τα έξοδα διαμονής του, τα ενοίκια, να καλύψει τη διατροφή του και βεβαίως φθάσαμε στο σημείο ο υπουργός Παιδείας να μιλά για τον εκπαιδευτικό που πρέπει να τρώει στα συσσίτια. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτούμε από την κυβέρνηση οι δαπάνες για την παιδεία και την υγεία να μην περνούν από τη βάσανο της τρόικας.

Δεν μπορεί να κλείσουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία της χώρας. Είμαστε δίπλα στους δασκάλους, είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, είμαστε δίπλα στα παιδιά τα οποία έχουν δικαίωμα στη μόρφωση».

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Κομνηνός Μαντάς δήλωσε τα εξής:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , σε μια προσπάθεια που κάνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία για μια εθνική πανστρατιά προκειμένου να αποτρέψουμε το έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή εις βάρος της παιδείας, το έγκλημα που διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και εξαθλιώνει μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Είμαστε αποφασισμένοι αυτόν τον αγώνα να τον συνεχίσουμε, να τον δυναμώσουμε, μαζί με όλη την κοινωνία. Είμαστε ανυποχώρητοι γιατί αυτό το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου