Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

" 88 οικογένειες συμπολιτών μας οδηγούνται στην απόγνωση" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ


Τρίτη 16 Ιουλίου  2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         88 οικογένειες συμπολιτών μας οδηγούνται στην απόγνωση

Σε συνέχεια των επαφών τους με φορείς του Νομού Καβάλας, οι πολιτευτές του κινήματος Στ. Γκανιάτσου, Αλ. Γούλας και Γ. Τσακίρης, και υπό το κλίμα των τελευταίων εξελίξεων, όσον αφορά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει τις οριζόντιες απολύσεις (υπό το ψευδεπίγραφο κάλυμμα της διαθεσιμότητας-κινητικότητας) στους ΟΤΑ, με πρώτα θύματα τους Σχολικούς Φύλακες και τους εργαζόμενους στην Δημοτική Αστυνομία,  συναντήθηκαν με τον πρόεδρο κ. Γερακίνη και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Καβάλας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις κ. Σαραφούδης.

Στην ενημερωτική συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε και τονίσθηκε, τόσο  από πλευράς των εργαζομένων, όσο και από του πολιτευτές του κινήματος, η απόφαση της κυβέρνησης, κατ’ εντολή της τρόικα, για την χωρίς καμία μελέτη και αξιολόγηση, απόλυση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων τους (150.000 σύμφωνα με τις προβλέψεις του μνημονίου 2) τα επόμενα χρόνια.

Άμεσα, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, 35 οικογένειες Σχολικών Φυλάκων οι οποίοι προσλήφθηκαν μετά από 2 ΑΣΕΠ, πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων. 
Άλλες 53 οικογένειες Δημοτικών Αστυνομικών, επίσης με ΑΣΕΠ,  θα τους ακολουθήσουν τον Σεπτέμβριο.

88 οικογένειες συμπολιτών μας οδηγούνται στην απόγνωση και προστίθενται στις ατελείωτες λίστες των ιδιωτικών υπαλλήλων που έχουν μέχρι σήμερα χάσει τις δουλειές τους.


Ταυτόσημη επίσης ήταν η προσέγγιση στο θέμα των κινητοποιήσεων, καθώς τονίσθηκε ότι είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για μαζικές και ενωτικές κινητοποιήσεις, ώστε να ανατραπούν τα σχέδια των κυβερνώντων που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία και φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Από πλευράς του προέδρου των εργαζομένων κ. Γερακίνη αναφέρθηκε επίσης η αλγεινή εντύπωση που τους προκάλεσε η αντιμετώπιση που είχαν από τους βουλευτές του Νομού, όταν προσπάθησαν να τους επισκεφθούν για να τους εκθέσουν τα προβλήματά τους.

Σε περίπτωση ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τους βουλευτές του Νομού, καλούμε :
α) τόσο το Δήμαρχο Καβάλας, όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, να τους ανακηρύξουν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα στις εγκαταστάσεις του Δήμου, και 
β) την ξεκάθαρη πρόθεση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους

Οι πολιτευτές του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. 
Στον δίκαιο αγώνα κάθε εργαζόμενου για την προστασία του δικαιώματός του στην εργασία και κατά συνέπεια της προσωπικής και οικογενειακής του ασφάλειας και αξιοπρέπειας.

Συντονιστική Επιτροπή
Π.Ε. Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου