Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ



Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο περιφέρειας Πελοποννήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θέμα «Οικονομία- Ανεργία».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Πάνος Καμμένος.

Εισηγητής ήταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Οικονομικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς.

Παρόντες ήταν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Μελάς, οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Νταβρής και Μαρίνα Χρυοοβελώνη, καθώς και η πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου  Καμμένου έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Πρόεδρε του  Δημοτικού Συμβουλίου,

Αγαπητοί συνάδελφοι εντός της Βουλής, αλλά και αγαπητοί συνάδελφοι πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που σύντομα θα είστε βουλευτές. Στην Αρκαδία θα βγάλουμε βουλευτή, όπως θα βγάλουμε και στη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Είμαι με ιδιαίτερη χαρά σήμερα εδώ, στην καρδιά της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Στην καρδιά της Πελοποννήσου, γιατί η Τρίπολη είναι το διοικητικό κέντρο, που δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι θα πρέπει να είναι σύγχρονο και να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της περιφέρειας.

Είμαστε εδώ στην Τρίπολη, στο Νομό Αρκαδίας, που αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Με έναν μόνο δρόμο που κατασκευάστηκε το 1991, η Τρίπολη, από διοικητικό κέντρο και κέντρο που ουσιαστικά φιλοξενούσε τις στρατιωτικές μονάδες της βασικής εκπαίδευσης – περάσαμε όλοι σχεδόν από εδώ, εγώ πέρασα από την 124 Πτέρυγα– έχει μετατραπεί και το λέω αυτό με ιδιαίτερη χαρά, γιατί γύρισα το νομό και τις περιοχές γύρω από την Τρίπολη, σε ένα πολύ σημαντικό τουριστικό κέντρο. Τουριστικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί, ιδίως στους ορεινούς όγκους, στα χωριά, ο αγροτουρισμός στο Μαίναλο, με παραδοσιακά κτίρια που ανακαινίστηκαν, με κτηνοτροφικές μονάδες, και χωρίς η πολιτεία να έχει κάνει απολύτως τίποτα, έχοντας κατασκευάσει μόνο έναν δρόμο το 1991.

Είμαστε εδώ στην Τρίπολη, ένα διοικητικό κέντρο της Πελοποννήσου, το οποίο μπορεί να μετατραπεί και πρέπει σύντομα να μετατραπεί και σε κέντρο πολιτισμού. Αρχαία θέατρα σε όλη την περιοχή μπορούν να φέρουν κοντά στο νομό Αρκαδίας, αλλά και στην περιφέρεια Πελοποννήσου, πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τόσο το καλοκαίρι όσο και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Το χιονοδρομικό κέντρο στο Μαίναλο μπορεί να γίνει ένα κέντρο που θα φέρει κοντά όλες τις δραστηριότητες, καθώς απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και μπορεί να προσελκύσει τόσο εσωτερικό όσο και εξωτερικό τουρισμό.

Αλλά και εδώ στην Αρκαδία, στην Τρίπολη, στη Μεγαλόπολη, που είναι το ενεργειακό κέντρο, η ενεργειακή καρδιά της Νοτίου Ελλάδας, από εδώ έρχεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη τη Νότια Ελλάδα. Γι’ αυτό επέλεξα όταν ξεκινήσαμε την περιοδεία στην Πελοπόννησο, στους νομούς Αρκαδίας, Ηλείας και Αχαΐας και πολύ σύντομα θα έρθουμε στο νομό Κορίνθου, στο νομό Λακωνίας και στο νομό Μεσσηνίας, να ξεκινήσω μαζί με τους συνεργάτες μου από το Κέντρο της ΔΕΗ της Μεγαλόπολης. Το Κέντρο της ΔΕΗ, το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει αναπτυχθεί με νέες μορφές παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος, με τη καινούρια μονάδα φυσικού αερίου, η οποία ήδη δημιουργείται, αλλά και ενισχύοντας παράλληλα τον λιγνίτη που είναι εκείνο το μέσο, το καύσιμο το οποίο μπορεί να δώσει σε μια περίοδο κρίσης φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα και να καλύψει το σύνολο των αναγκών όλης της χώρας και όχι μόνο.

Επισκέφθηκα μαζί με τους εργαζόμενους το Κέντρο της ΔΕΗ, μιας δημόσιας επιχείρησης για την οποία πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να παραμείνει στον δημόσιο τομέα, γιατί σε όλες τις χώρες στις οποίες παρεμβαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δει κανείς ότι ο πρώτος στόχος είναι να ελέγξουν την ενέργεια, ο δεύτερος στόχος είναι να ελέγξουν τους υδάτινους πόρους και ο τρίτος στόχος είναι να φτωχοποιήσουν το σύνολο της κοινωνίας.

Η ΔΕΗ, η οποία αν δει  κανείς τους αριθμούς, θα δει ότι  η χρηματιστηριακή της αξία σήμερα, δηλαδή η αξία κεφαλαιοποίησής της φτάνει στο κόστος του ενός δις επτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, πωλείται ουσιαστικά 435 εκατομμύρια, ενώ μόνο τα αποθέματα λιγνίτη στην περιοχή της Αρκαδίας και στην Πτολεμαΐδα έχουν εσωτερική αξία για τη ΔΕΗ εκτιμώμενη στα 250 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο έχουν βάλουν στόχο να ελέγξουν την ενέργεια στην πατρίδα μας.

Σήμερα το θέμα μας είναι η οικονομία και η ανεργία και θα πρέπει όταν μιλάμε για οικονομία και όταν βλέπουμε το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής που έχει οδηγήσει στην ανεργία, να καταλάβουμε όλοι μας σε ποια χώρα ζούμε. Το «δόγμα του σοκ», η νέα τάξη πραγμάτων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Τρόικα προσπαθούν να πείσουν το σύνολο του ελληνικού λαού ότι είμαστε μια χώρα απολύτως πτωχευμένη, ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα και μόνη μας ελπίδα είναι να μεταβληθούν οι Έλληνες πολίτες σε εργαζόμενους των 250 και 300 ευρώ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να επιβιώσουν στην καλύτερη περίπτωση με 400 ευρώ και πρέπει να παραδοθούν σύντομα ο δημόσιος πλούσιος αλλά και η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων στα χέρια των τραπεζιτών για να μας αφήσουν να επιβιώσουμε.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο από το Θεό, σε έναν τόπο που μπορεί να αναπτύξει όλες τις μορφές του τουρισμού. Έχουμε τη θάλασσα, έχουμε το βουνό, έχουμε τις δυνατότητες με τη νησιωτική Ελλάδα αλλά και με τους ορεινούς όγκους να κάνουμε την πατρίδα μας, με το κλίμα το οποίο μας έχει χαρίσει ο Θεός, το τουριστικό κέντρο όλης της Ευρώπης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ζούμε σε μια χώρα, που  σήμερα πλέον όλοι το παραδέχονται, έχει έναν τεράστιο ορυκτό πλούτο και ιδιαίτερα το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, που τώρα το ανακάλυψαν κάποιοι και σήμερα είναι πρωτοσέλιδο στις περισσότερες Κυριακάτικες εφημερίδες. Και ίσως αυτή είναι και η αιτία για την οποία αποφάσισαν να στοχοποιήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες και να την οδηγήσουν σε αυτή την οικονομική κατάσταση, βάζοντας στο παιχνίδι την περίφημη Τρόικα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε μια χώρα δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είμαστε εταίροι, όπως μπήκε η Ελλάδα όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάσισε να συνδέσει τη μοίρα της πατρίδας μας με τους μεγάλους τότε ευρωπαίους Γάλλους, Γερμανούς και Ιταλούς ηγέτες, υπογράφοντας τη συνθήκη εντάξεως της χώρας σε μια Ένωση Οικονομική, ΕΟΚ στην αρχή και εν συνεχεία Ευρωπαϊκή Ένωση με μία ισότιμη σχέση. Και ενώ λοιπόν αυτή η ισότιμη σχέση θα έπρεπε σε μια οικονομική δυσκολία να ήταν αυτή ,η οποία θα λειτουργήσει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, επίορκοι πολιτικοί, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, επίορκοι πολιτικοί με δόλο όπως ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επίορκοι πολιτικοί, οι οποίοι φρόντισαν να αλλοιώσουν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, μας έβγαλαν ουσιαστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάγκασαν δηλαδή την πατρίδα μας να ενταχθεί στο μηχανισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παράνομα, αντισυμβατικά, αντισυνταγματικά και απολύτως άκυρα. Και από εκεί αρχίζει η μεγάλη περιπέτειά μας, η μεγάλη περιπέτεια της Ελληνικής οικονομίας. Ενώ τότε δύο δυνάμεις συνέπλευσαν μαζί για να βάλουν την Ελλάδα σε αυτή την ιστορία, το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, δηλαδή ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Καρατζαφέρης, και ενώ υπήρχαν φωνές αντίστασης από τη μεριά της ελληνικής πολιτικής σκηνής, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Δημοκρατίας, όλα άλλαξαν μέσα σε μια νύχτα, το 2011.

Το κόμμα που κατήγγειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και  αυτή την πολιτική, η οποία φέρνει το σπιράλ του θανάτου, και χρησιμοποιώ φράσεις που έλεγε, τότε, ο σημερινός πρωθυπουργός, ενώ ανακαλύψαμε τη λάθος συνταγή που σκοτώνει τον ασθενή, ενώ μιλούσαμε για την ύφεση που θα έρθει και περιγραφόταν η κατάσταση στην ανεργία, μιλούσαμε τότε για νούμερα τα οποία τώρα φαίνονται αστεία, για 15 – 20% και σήμερα στους νέους η ανεργία είχε φτάσει στο 65%, σε μια νύχτα μέσα ο σημερινός πρωθυπουργός αποφασίζει να συνταχθεί με την πολιτική του Γιώργου  Παπανδρέου και του Γιώργου Καρατζαφέρη, παίρνοντας μαζί του και τον αρχηγό της Δημοκρατικής Αριστεράς τον κ. Κουβέλη, με αποτέλεσμα να υπηρετήσουν πιστά την πολιτική της Μέρκελ -γιατί δεν είναι πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι προσωπική πολιτική της Γερμανίας –να υπηρετήσουν την πολιτική της ύφεσης, την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης.

Και εκεί γεννηθήκαμε  οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να ενωθούμε πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους του χθες, που περιλαμβανόμαστε στο μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Τόξο και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να μην παραδοθεί η χώρα στους τραπεζίτες και τους δανειστές. Αποφασίσαμε να πάμε μαζί για να μην δούμε την Ελλάδα να έχει τη μοίρα των χωρών που μπήκαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οδήγησαν τους λαούς στην πλήρη φτωχοποίηση, να ενωθούμε μαζί για να αντισταθούμε και να πούμε ότι εδώ, σε αυτόν εδώ τον τόπο έχει χυθεί πολύ αίμα για να παραδοθεί η Ελλάδα.

Ήρθαν μαζί μας πολίτες  που προέρχονταν από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά που πίστευαν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην έννοια του έθνους – κράτους, πολίτες από το πατριωτικό Κέντρο που συνέθλιψε η μεταπολίτευση, πολίτες από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, από εκείνο το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που δεν δεχόταν τον Πάγκαλο, ο οποίος έλεγε να αφήσουμε τη σημαία στα Ίμια να «την πάρει ο αέρας» ή να παραδίδει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και να καταθέτει στεφάνια ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ, πολίτες από την πατριωτική Αριστερά, με ένα κοινό χαρακτηριστικό, τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, την καταγγελία των μνημονίων και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, το να πετάξουμε έξω από την Ελλάδα τους τραπεζίτες.

Προειδοποιήσαμε τον ελληνικό λαό πολύ πριν από τις εκλογές για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής που βάζει στο σπιράλ του θανάτου την ελληνική οικονομία, που οδηγεί στη φτωχοποίηση την ελληνική οικογένεια, που στέλνει πλέον τον συνταξιούχο στο να κλαίει γιατί δεν μπορεί να αγοράσει ένα παιχνίδι για το εγγόνι του. Στους 1.800.000 συμπατριώτες μας ανέργους, 1.800.000 οικογένειες στα 700.000 λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τα βαριά χαράτσια, τα οποία πέφτουν το ένα μετά το άλλο, στους 3.500 Έλληνες, οι οποίοι μπροστά στον εξευτελισμό έκαναν το απονενοημένο διάβημα και πήδηξαν από το μπαλκόνι, αλλά και τα παιδιά που «έκαψαν» λόγω αυτής της πολιτικής, και όλο αυτό το λαό, όλο αυτό το γένος, το οποίο βλέπει τη μια μέρα μετά την άλλη αυτήν την πατρίδα να καταρρέει και να οδηγείται στην καταστροφή.

Μιλήσαμε λοιπόν και  προειδοποιήσαμε και λέμε τώρα, από  εδώ, από την Τρίπολη ότι αυτό το ταξίδι που μας έχουν οδηγήσει οι τοκογλύφοι και οι τραπεζίτες με συνεργούς τη Γερμανία και τους Έλληνες πολιτικούς της συγκυβέρνησης είναι στη μέση. Αν διαβάσει κανείς αυτά που περιγράφουν το μνημόνιο και τις εκθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα δει ότι μιλάμε με απόλυτη σαφήνεια. Σύμφωνα με την έκθεση Τόμσεν, βρισκόμαστε στο 50% της εσωτερικής υποτίμησης, δηλαδή θα πρέπει να υποτιμηθεί εσωτερικά η χώρα για άλλο ένα 50%, που σημαίνει μείωση μισθών και συντάξεων, η οποία γίνεται αυτόματα. Θα γίνει μέσα στον Απρίλιο η μείωση μισθών και συντάξεων. Λένε ψέματα ακόμα μια φορά, όπως εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό τον Ιούνιο και τον Μάιο, θα ρίξουν και άλλο τον κατώτερο μισθό αλλά και τις συντάξεις για να κάνουν εσωτερική υποτίμηση. Μια εσωτερική υποτίμηση, η οποία σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα πρέπει ο ελληνικός λαός να ψωνίζει από συγκεκριμένα  σουπερμάρκετ που θα ανοίξουν στα περίχωρα της κάθε πόλης. Εσωτερική υποτίμηση σημαίνει ότι θα προχωρήσει η κατάσχεση των σπιτιών, η κατάσχεση των χωραφιών και η λήξη κάθε δραστηριότητας πρωτογενούς παραγωγής. Θα σταματήσει να καλλιεργείται η γη, θα έρθει ο νέος διατροφικός κώδικας, όπως λέει η νέα τάξη πραγμάτων, και ο έλεγχος των υδάτινων πόρων.

Πρέπει λοιπόν σε αυτήν την πολιτική όλος ο Ελληνικός λαός να βγει και να πει «Τέλος, φεύγετε αυτή την στιγμή». Σε αυτή την πολιτική πρέπει να αντισταθούμε. Πρέπει να δείξουμε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Τρόμος και φόβος είναι τα κακά σενάρια τα οποία ζούμε. Μόνο αυτό είναι ο εφιάλτης. Όταν τους πετάξουμε από εδώ μέσα, και την εσωτερική τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές, όταν ο κύριος Τράα και ο κύριος Φούχτελ και οι διάφοροι αυτοί νεοναζιστές φύγουν από τα ελληνικά υπουργεία, όταν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μας δεν θα αναγνωρίζουν τους επιτρόπους, όταν πάρουμε στα χέρια μας την πατρίδα μας, θα ξαναφέρουμε το χαμόγελο στις γειτονιές της Ελλάδας και θα το φέρουμε σύντομα και θα το φέρουμε όλοι μαζί.

 Κύριε δήμαρχε,  κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ δεν είμαστε ένα κόμμα διαμαρτυρίας, δεν μαζευτήκαμε και γεννηθήκαμε όλοι μαζί, ούτε αποφασίσαμε χωρίς λεφτά, χωρίς σπόνσορες, χωρίς κρατική επιχορήγηση να κάνουμε αυτό το κίνημα πολιτών που ανέτρεψε την μεταπολίτευση με το 11% του Μαΐου και το 7,8% του Ιουνίου. Είμαστε ένα κίνημα το οποίο θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα, θέλει να πάρει στα χέρια του την τύχη των Ελλήνων και μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε πολύ σύντομα, ενώνοντας τους Έλληνες και όχι χωρίζοντας τους Έλληνες, ενώνοντας τους Έλληνες και όχι οδηγώντας τους σε μια νέα σφαγή, ενώνοντας τους Έλληνες, δημιουργώντας ένα νέο μεγάλο δημοκρατικό και πατριωτικό τόξο, απομονώνοντας τον διχασμό από την μια μεριά τον νεοναζισμό που υπηρετεί την νέα τάξη πραγμάτων και από την άλλη μεριά εκείνους τους οποίους κρατούσαν τις μαύρες σακούλες της Siemens, όταν τα «άρπαζαν» οι επίορκοι πολιτικοί. Και τώρα με τα video του Χριστοφοράκου στην Γερμανική Βουλή παίζουν με την μοίρα των Ελλήνων.

Και έχουμε πρόταση, πρόταση κυβερνητική. Είμαστε το μόνο κίνημα που με την Εθνική μας Αντιπρόταση είπαμε τι θα κάνουμε τους πρώτους δύο μήνες, ποια είναι τα βήματα για να βγούμε άμεσα, με καταγγελία των δανειακών συμβάσεων αλλά και των μνημονίων, στην επόμενη μέρα, τι θα κάνουμε τους πρώτους έξι μήνες.

Σε λίγο θα κάνει την εισήγησή του ο Νότης Μαριάς, Τομεάρχης Οικονομικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και θα δείτε πώς διαμορφώνουμε πλέον την εθνική μας πρόταση που θα προκύψει από το προσυνέδριο. Θα ακούσουμε εσάς τους φορείς. Ακούσαμε σε όλη την Ελλάδα τους αγρότες, ακούσαμε τους ναυτικούς, ακούσαμε τους εμπόρους, ακούσαμε τους βιομηχάνους, ακούσαμε τα συνδικάτα, ακούσαμε τους εργαζομένους της KAVALA OIL, που από εδώ τους στέλνω έναν χαιρετισμό. Θέλω να κρατήσουν γερά εκεί στην Καβάλα . Είμαστε όλοι μαζί τους.

Και τους ανέργους ακούσαμε και τους συνταξιούχους ακούσαμε και μαζί θα διαμορφώσουμε την πρόταση του αύριο. Μπορούμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Ένα μόνο χρειάζεται, εσείς, όλοι εμείς, σε περιοχές δύσκολες, όπως εδώ στην Πελοπόννησο, να βγούμε στους δρόμους, να περπατήσουμε, να πάμε στα σπίτια, να πιάσουμε το γείτονά μας, τον συνάδελφό μας, να βγούμε στις πλατείες, στα καφενεία και να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, παρά μόνο αυτούς που σήμερα κυβερνούν, αυτούς που του είπαν ψέματα στις τελευταίες εκλογές, αυτούς που είναι δοσίλογοι και συνεργάτες των ξένων κατακτητών, των τοκογλύφων και των τραπεζιτών, αυτούς που θα γράψει η ιστορία στις μαύρες σελίδες της.

Μαζί θα ξαναφέρουμε  το χαμόγελο, μαζί θα κάνουμε τις  ελληνικές γειτονιές να ξανανθίσουν, μαζί θα ξαναβγάλουμε τα λουκέτα από  τα μαγαζιά, μαζί θα μειώσουμε την ανεργία, δουλεύοντας σκληρά αλλά πρώτα απ’ όλα, έχοντας την εθνική μας κυριαρχία, την εθνική μας υπερηφάνεια και κάτι πολύ σημαντικό, την οικογενειακή μας αξιοπρέπεια. Κανείς δεν μπορεί να χτυπήσει την αξιοπρέπειά μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Είμαστε στην Τρίπολη, στην Αρκαδία, στην Πελοπόννησο. Να είστε καλά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου