Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ


Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ  ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συντονιστικού των Συλλόγων Διδακτικού Προσωπικού και Εργαζομένων των Πανεπιστημίων.

Οι εκπρόσωποι των  Συλλόγων ενημέρωσαν τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το συντριπτικό χτύπημα που δέχεται σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα και ιστορικά Ιδρύματα, μέσω του μέτρου διαθεσιμότητας – απολύσεων. Πρόκειται στην ουσία για μέτρο που καταδικάζει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια στην παρακμή, οδηγώντας τα δεκαετίες πίσω.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ δήλωσε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις και την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων. Το ίδιο το μέτρο, αλλά και όλη η μεθόδευση για την υλοποίησή του θεωρεί ότι πλήττει και το δημόσιο χαρακτήρα και το συνταγματικό κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.


Δήλωσε, επίσης, ότι θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών ώστε να αναδειχθεί η κεφαλαιώδης σημασία  του προβλήματος, όχι μόνο για την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά για τις ίδιες τις προοπτικές της Ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου