Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 98,9 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ



Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 98,9 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ


Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Πάμε στο πολιτικό πρόσωπο της ημέρας, που δεν είναι άλλο από τον Πάνο Καμμένο, τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Καλημέρα κύριε Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα κ. Βερύκιε. Καλημέρα κ. Κουσουλέ. Καλημέρα και στους ακροατές σας. Γιατί το πρόσωπο της ημέρας;

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Γιατί τώρα έχουμε αποχωρήσεις συνεχώς εκεί πέρα από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μίκα Ιατρίδη.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Πρώτο θέμα έγινε η Μίκα Ιατρίδη, εγώ χθες την έμαθα, πρόσωπο της ημέρας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο δρόμος που διαλέξαμε να ακολουθήσουμε είναι ένας δύσκολος δρόμος, είναι ένας δρόμος που είναι αντίθετος στην κυβέρνηση, είναι αντίθετος στους δανειστές, είναι αντίθετος στους τραπεζίτες, οι οποίοι ανακεφαλαιώνονται περνώντας το χρέος της ανακεφαλαιοποιήσεως στους Έλληνες πολίτες. Είναι ένας δρόμος ο οποίος δεν έχει ούτε σπόνσορες, δεν έχει ούτε συμφέροντα, ούτε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να τον στηρίξουν. Τον δρόμο αυτό θα τον συνεχίσουμε ό,τι και να γίνει. Διότι θεωρούμε ότι αυτή την εντολή λάβαμε από τον ελληνικό λαό τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.


Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ναι, αλλά μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς σας φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον, χωρίς να δίνουν εξηγήσεις; Τι συνέβη με την κ. Μίκα Ιατρίδη; Πώς έφυγε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στην πολιτική όλα γίνονται δημόσια. Αν καταλάβατε εσείς τους λόγους που αποχώρησαν η κ. Ιατρίδη και οι υπόλοιποι να τους καταλάβω και εγώ.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Σας πήρε στο τηλέφωνο, σας έστειλε επιστολή τι ακριβώς έγινε χθες ξαφνικά εκεί που πήγαινε να ηρεμήσει το πράγμα μετά την παραίτηση του Βασίλη Καπερνάρου;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δε νομίζω ότι κατάλαβε κανείς από την επιστολή την οποία έστειλε τι άλλαξε μέσα σε δυο μέρες. Αυτό το οποίο είναι ξεκάθαρο είναι ότι πλέον υπάρχει μία προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης και της τρόικας να εξασφαλίσουν τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών που θα ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλουν λοιπόν, να δημιουργήσουν εκείνη την δεξαμενή μέσα από δήθεν ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την παραμονή της κυβέρνησης και της τρόικας στη χώρα.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Η κ. Ιατρίδη δηλώνει ότι «δεν επιστρέφω στη Νέα Δημοκρατία έχω αξιοπρέπεια».

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Το ίδιο έχει πει και ο κ. Καπερνάρος.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλά. Κυριακή κοντά γιορτή. Αυτά θα τα δούμε.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Είστε δηλαδή πεπεισμένος ότι υπάρχει κάποιο ύπουλο σχέδιο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν μιλάω εγώ ούτε για ύπουλα σχέδια, ούτε για τίποτα, όλα είναι φανερά. Αν θυμάστε μετά την αποστασία του ‘65, ήρθε το ‘67 και μετά το ‘67 ήρθε η απώλεια της Κύπρου. Εμείς συνεχίζουμε στην ίδια πορεία στην οποία πήραμε τη λαϊκή εντολή. Ο καθένας διαλέγει το δρόμο του και τον κρίνει ο ελληνικός λαός.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Κινδυνεύει δηλαδή η Δημοκρατία από την αποχώρηση - αποστασία, όπως την χαρακτηρίζετε, της Μίκας Ιατρίδη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Δημοκρατία κινδυνεύει κύριε Βερύκιε, όταν η Βουλή καταργείται και περνούν οι νόμοι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η εθνική κυριαρχία καταργείται, όταν στον Υπουργείο Εργασίας μπαίνει επίτροπος και δίνει εντολές στον υπουργό. Η εθνική αξιοπρέπεια καταργείται, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας παίρνει τον πρόεδρο του Γερμανικού Επιμελητηρίου για να ζητήσει ρουσφέτι από την κ. Μέρκελ και να του επιτρέψει να νομοθετήσει για τα επιμελητήρια. Η Δημοκρατία καταργείται, όταν σε μια χώρα, η οποία είναι εθνικά ανεξάρτητη, κουμάντο δεν κάνει η εκλεγμένη κυβέρνηση, η εκλεγμένη Βουλή, αλλά κάνουν οι δανειστές, οι οποίοι έχουν στείλει μια ομάδα που κυβερνά τον τόπο. Η Δημοκρατία καταργείται, όταν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομιών δικαιώνονται από τη Δικαιοσύνη και αντί να αποκατασταθούν, βιώνουν τη βία από τα ΜΑΤ.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Έχετε δίκιο, αλλά πως εξηγείτε το φαινόμενο να υπάρχουν διαρροές μόνο από το δικό σας κόμμα και όχι από τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα;

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Και για να προεκτείνω το ερώτημα, μήπως έχετε κάνει και εσείς κάτι λάθος στη στρατηγική που ακολουθείτε; Μήπως αυτό που λέει η κ. Ιατρίδη ότι το κόμμα έχει χάσει τον προσανατολισμό του ισχύει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το «λάθος» το οποίο εγώ έχω κάνει είναι ότι κάποιοι νόμιζαν ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι μια δεξαμενή η οποία σε περίπτωση που χρειαστεί θα στηρίξει τον κ. Σαμαρά, την κυβέρνηση και τη λογική των τραπεζιτών. Αυτό το «λάθος» αν θέλετε, θα το συνεχίσω. Δεν πρόκειται εμείς να γονατίσουμε, έστω και αν μείνω μόνος μου, έστω κι αν μείνουμε δέκα, έστω και αν μείνουμε πέντε ή μείνουμε δεκατρείς.

Δεν υπάρχει περίπτωση οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, παρά τις πιέσεις οι οποίες υπάρχουν, να συναινέσουν σε μία πολιτική που σκοτώνει έξι χιλιάδες Έλληνες που αυτοκτόνησαν, που δημιουργεί δύο εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ανέργους, που έχει τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Κύριε Καμμένο, έχετε πληροφορίες ή αποχρώσεις ενδείξεις ότι για παράδειγμα ο Νταβρής ή ο Γιοβανόπουλος ή ο Κουράκος ή η Γιαταγάνα, ή ο Καπερνάρος ή η Ιατρίδη, που έφυγαν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ θα αποτελέσουν το δεκανίκι της κυβέρνησης;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από τα ονόματα που αναφέρατε αρκετοί έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις. Ο κ. Νταβρής στην «Real News» είπε ότι «περιμένω την πρόσκληση Σαμαρά και ότι θα ανταποκριθούμε σε ένα τέτοιο προσκλητήριο». Λοιπόν, θα τα δούμε αυτά.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Στη Ρόδο, όπως με ενημερώνουν τώρα με μηνύματα που έρχονται από το νησί, θεωρούν βέβαιο ότι η Μίκα Ιατρίδη θα στηρίξει στα δύσκολα την κυβέρνηση. Η ίδια λέει όμως ότι «δεν πάω στη Νέα Δημοκρατία». Τι γίνεται τώρα εδώ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μπροστά είναι οι μέρες και θα αποδειχθεί ποια είναι η αλήθεια. Εμείς όπως είδατε, είμαστε πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τις οποίες κάνουμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ξέρουμε τι συμβαίνει και επιμένουμε ότι εμείς δεν θα προδώσουμε τον κόσμο ο οποίος μας ψήφισε προκειμένου να είμαστε η δύναμη αντίστασης και η επόμενη ημέρα με ένα άλλο πρόγραμμα, απέναντι στην πολιτική που χαράσσει η τρόικα και απέναντι στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Αυτά όλα, τα οποία συζητάμε τούτη τη στιγμή, δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Πως εξηγείτε όμως κ. Καμμένο τη μείωση των ποσοστών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στις ευρωεκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως και όλα τα κόμματα στην Ευρώπη-το 95% των κομμάτων-έχασαν μια δύναμη σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχει κανένα κόμμα στην Ευρώπη που να αύξησε τη δύναμή του από τις εθνικές εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν διαρροές. Υπήρχε ένα 16,3% προς το ΣΥΡΙΖΑ, διότι πολώθηκε το κλίμα και πολλοί πίστεψαν ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει πιο γρήγορα η κυβέρνηση. Υπήρχε μια διαρροή της τάξης του 16,9% προς μικρότερα κόμματα, τα οποία δεν υπάρχουν στις εθνικές εκλογές - πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται πάντα στις ευρωεκλογές - και ένα 8% στη Χρυσή Αυγή, δυστυχώς, από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικές οι ψήφοι που πήρε ο υποψήφιος αντιστράτηγος ο κ. Βασιλείου στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και η εκλογή δύο ανωτάτων αξιωματικών στη Χρυσή Αυγή.

Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο γνωρίζει καλύτερα από όλους ο κ. Βερύκιος, ο οποίος μιλάει με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουν εξαθλιωθεί οι οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δυστυχώς έχει επικρατήσει η άποψη ότι αν πάνε στη Χρυσή Αυγή θα στείλουν ένα μήνυμα.

Θα τους θυμίσω όμως, ότι αυτοί που ήταν πίσω από τα ΜΑΤ και χτυπούσαν τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα ήταν Χρυσαυγίτες και θα θυμίσω ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή ήταν αυτή που συνομιλούσε με τον κ. Μπαλτάκο στο γραφείο του και όχι εμείς.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Με τον Βασίλη Καπερνάρο γιατί τα «σπάσατε»;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν «σπάσαμε» απολύτως τίποτα. Οι πιέσεις οι οποίες γίνονται είναι τεράστιες.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Δέχεται πιέσεις ο Βασίλης Καπερνάρος; Από ποιους;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν νομίζω ότι ωφελεί αυτή τη στιγμή να κάνουμε έναν τέτοιο διάλογο δημόσια. Υπάρχουν μέρες μπροστά μας, όλα θα είναι ξεκάθαρα.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Το λέτε και αφήνετε υπονοούμενα…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Το λέτε σαν να είστε πεισμένος μέσα σας, ότι οι αποχωρήσαντες από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί εσείς καταλάβατε τον πολιτικό λόγο της αποχωρήσεως του κ. Καπερνάρου;

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Ότι δεν στηρίχτηκε στις δημοτικές εκλογές όσο θα περίμενε ίσως.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν γνωρίζετε ότι το κράτος από τα επτά εκατομμύρια ευρώ που έδωσε στα κόμματα, στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ έδωσε 52.000 ευρώ; Δεν γνωρίζετε ότι τα κόμματα με τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, αυτά τα 52.000 ευρώ, δεν έχουν δικαίωμα να στηρίξουν υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Δηλαδή θα πρέπει όλοι να πάμε και να γονατίσουμε στους σπόνσορες; Εμείς δεν θα γονατίσουμε. Εμείς δεν θα πάμε με την άδεια σακούλα να κάνουμε μεσημεριανό ραντεβού.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Μήπως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος; Μου στέλνουν μηνύματα οι ακροατές αυτή την στιγμή και μου λένε γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Καμμένο αν τον Καπερνάρο και την Ιατρίδη τους επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ; Μήπως έχει να κάνει και με πιέσεις που έχουν γίνει και με άλλο τρόπο; Στα ίδια πρόσωπα μήπως;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ξεκάθαρο ότι το ΣΔΟΕ έχει ελέγξει εντός ή εκτός εισαγωγικών και έχει καταλογίσει και πρόστιμα σε πολλά στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μεταξύ αυτών και αρκετών βουλευτών και μάλιστα με ειδικούς ελέγχους. Για αυτό σας λέω αφήστε μην βιάζεστε. Θα τα δείτε. Εδώ μιλάμε για μια επίθεση η οποία γίνεται σε όλα τα επίπεδα από μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό από την μια πλευρά, τις επιχειρήσεις και ιδίως τις τράπεζες από την άλλη και προσπαθεί να ελέγξει την πολιτική πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων με μη πολιτικά μέσα. Εάν αυτό δεν αποτελεί συνταγματική εκτροπή τότε τι είναι συνταγματική εκτροπή;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: «Τα ΝΕΑ» σήμερα γράφουν «ένα κόμμα φεύγει, φεύγει, φεύγει αναζητούν στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ τον επόμενο που θα κουνήσει το μαντίλι». Υπάρχει και άλλος;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι να κάνουμε, τα «ΝΕΑ», ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη συνεχίζει να χρηματοδοτείται από τις τράπεζες, παρότι δεν έχει να καταθέσει αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία. Αν πάει ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πάρει πέντε χιλιάδες ευρώ για κεφάλαιο κινήσεως του λένε «κλείσε την επιχείρησή σου». Αυτή είναι η ανταλλαγή η οποία γίνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τις τράπεζες και την κυβέρνηση.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Κύριε Καμμένο σας ευχαριστούμε πολύ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ πολύ και να ξέρετε και εσείς και οι ακροατές σας ότι και στην πολιτική, αλλά και στη ζωή υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θα γονατίσουν και αυτοί είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Να είστε καλά.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Καλή δύναμη. Καλό υπόλοιπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου