Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ



Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ


Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Καλημέρα στον Πάνο Καμμένο. Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμά που είστε μαζί μας σήμερα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Καλό μήνα. Καλό καλοκαίρι λέμε εμείς εδώ σήμερα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για πολλούς Έλληνες δεν θα έχει καλοκαίρι.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Γιατί το λέτε αυτό κ. Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Αν σκεφτούμε ότι έχουμε 2.100.000 ανέργους, τρία εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, λουκέτα στο 70% των επιχειρήσεων, πολλές Ελληνίδες και πολλοί Έλληνες, πολλές οικογένειες, δεν θα κάνουν καλό καλοκαίρι.


Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Για να πάμε τώρα καρέ - καρέ. Κύριε Πρόεδρε, πάω κατευθείαν στο θέμα. Διαβάζω σήμερα σε διάφορες εφημερίδες και μάλιστα χθες, αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι πρέπει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και η ΔΗΜΑΡ να πάρουν θέση αν θα πάνε μνημόνιο ή αντιμνημόνιο κλπ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν, ο κ. Παπαδημούλης θα πρέπει να ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ούτε διάλογο κάναμε με την κ. Μέρκελ, ούτε έχουμε μπει στη λογική του να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές και τους κατακτητές της χώρας. Πριν από λίγες ώρες, ο συνάδελφος του κ. Παπαδημούλη, ο κ. Μητρόπουλος, είπε για τον νέο επίτροπο τον οποίο διόρισε η τρόικα στο υπουργείο Εργασίας. Εμείς λοιπόν, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, τους λέμε ότι δεν αλλάζουμε ούτε θέση-ανεξάρτητα από τον πόλεμο που μας γίνεται-ούτε διάλογο κάνουμε με αυτούς οι οποίοι έχουν προσβάλει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και έχουν ανατρέψει την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, ο κ. Παπαδημούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σας κάλεσε να πάρετε θέση για το αν θα ψηφίσετε για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Για το πρόσωπο.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Για το νέο Πρόεδρο. Και αυτό είναι θέμα και πολύ σοβαρό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο κ. Τέρενς Κουίκ, από προχθές το βράδυ που ετέθη το θέμα, έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση. Είπε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα κάνουμε αυτό που έκανε ο Σαμαράς με τον πρόεδρο Στεφανόπουλο, δηλαδή δεν θα σώσουμε την κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρη η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Εμείς, παιχνίδια με τον ελληνικό λαό για να διατηρήσουμε εμμέσως μία κυβέρνηση, δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, είναι πολλές οι συνεντεύξεις που έχουν δοθεί σήμερα και πολλοί οι υπαινιγμοί ότι ή κάποιος βουλευτής δικός σας ή κάποιοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν από εσάς, έφυγαν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ενδεχομένως να ρίξουν την ψήφο τους για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Και μάλιστα λένε ότι χρειάζονται 21 βουλευτές. Θα βρεθούν αυτοί οι βουλευτές κ. Πρόεδρε; Τι προβλέπετε; Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλη αυτή η επίθεση την οποία δεχόμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αυτό το κύμα αποστασιών, εκβιασμών από το ΣΔΟΕ-αυτό το λέω και θα το θυμηθείτε σε λίγες μέρες τι εννοώ- οδηγεί στο να προσπαθήσει η κυβέρνηση να διασφαλίσει 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή. Αυτό γίνεται και σε βάρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και σε βάρος του κ. Κουβέλη.

Θέλουν με οποιονδήποτε τρόπο να διασφαλίσουν τη θέση τους στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και οι τραπεζίτες που περιμένουν την τραπεζική ένωση και οι δανειστές που θέλουν να πάρουν μεγαλύτερες εγγυήσεις για την παράνομη οφειλή την οποία έχει η χώρα.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να μην το πετύχουν αυτό. Και θα πρέπει να ξέρουν και οι βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν με την ψήφο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν αποφάσεις οι οποίες θα είναι αντίθετες με τη λαϊκή εντολή την οποία έλαβαν.

Η λαϊκή εντολή την οποία έλαβαν είναι να ανατρέψουν αυτή την κυβέρνηση. Μπορεί να έφυγαν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λαϊκή αυτή εντολή με έναν λάθος τρόπο και να διατηρήσουν την κυβέρνηση. Θα έχουν επιβεβαιώσει αυτά τα οποία λέγαμε από την αρχή.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει το εξής ερώτημα στην κοινή γνώμη: Ο Πάνος Καμμένος τραβάει μια γραμμή και λέει ίσες αποστάσεις από την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ ή ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να λοξοκοιτάζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο γράφουν σήμερα οι κυριακάτικες εφημερίδες ότι σας κόστισε κάποιες χιλιάδες ψήφους.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν λοξοκοιτάμε. Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια, του λέμε την αλήθεια. Έχουμε καταθέσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο στηρίζουμε και υπηρετούμε. Ούτε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι κάνουμε, ούτε λοξά βλέμματα έχουμε. Αν προσπάθησε η Νέα Δημοκρατία και τα μέσα τα οποία επηρεάζει και πληρώνει, είτε απευθείας είτε μέσω των διαφημίσεων των τραπεζών, να σπρώξει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ως δήθεν πατερίτσα του ΣΥΡΙΖΑ, τους λέμε ότι εμείς πατερίτσα δεν ήμασταν ούτε θα γίνουμε, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς είμαστε ο στυλοβάτης του ελληνικού λαού, αυτά που λέμε ισχύουν για πάντα, οι κόκκινες γραμμές μας δεν είναι για τα λόγια. Οι κόκκινες γραμμές μας δεν παραβιάζονται ποτέ και όποιος αντέξει.

Όσον αφορά για το αν έφυγε κόσμος για τον ΣΥΡΙΖΑ θα σας πω ότι αν δείτε τα exit polls, θα δείτε ότι από τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του Ιουνίου του 2012 πράγματι ένα 16% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και αυτό οφείλεται στην τεράστια πόλωση την οποία έκανε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας. Μιλήσαμε και εμείς για δημοψήφισμα, οδήγησε πολλούς λοιπόν να πουν ότι αυτή τη φορά που είναι ευρωεκλογές ας ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ για να φανεί η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, με την έννοια ότι θα είναι πιο δυνατό το αντιμνημονιακό μήνυμα.

Εκεί πληρώσαμε, αλλά πληρώσαμε και ένα 8% προς τη Χρυσή Αυγή. Ένας κόσμος δηλαδή, που παρασύρθηκε από την οργή και είπε να πάμε να ψηφίσουμε εκείνους που θα δέρνουν τους κυβερνώντες, χωρίς να σκεφτούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκείνη η δύναμη η οποία συνομιλούσε με την κυβέρνηση, μέσω του κ. Μπαλτάκου. Ο κ. Μπαλτάκος τους ξανακαλεί σήμερα από «Το Βήμα». Είναι εκείνοι οι οποίοι έβγαιναν πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και χτυπούσαν τους αγανακτισμένους του Συντάγματος. Οι Χρυσαυγίτες ήταν αυτοί. Λειτούργησαν λοιπόν και ως μέρος του συστήματος.

Επίσης ένα 16% από τη δύναμή μας έφυγε προς μικρότερα αντιμνημονιακά κόμματα τα οποία δεν είχαν καμία τύχη, καθώς έφτασαν από το 0,5% μέχρι και 0,9%. Για αυτό το λόγο έκανα το κάλεσμα. Στις 14 και 15 Ιουνίου έχουμε το Εθνικό μας Συμβούλιο.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Τι περιμένετε εκεί κύριε Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εκεί καταρχήν θα κάνουμε μία αποτίμηση του αποτελέσματος. Θα επιβεβαιώσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα και παράλληλα θα αλλάξουν όλες οι δομές του κινήματος. Υπάρχουν νέα παιδιά τα οποία τα είδατε στο ευρωψηφοδέλτιο, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έφυγαν, ιδίως από τοπικές συγκρούσεις. Θα σας πω ένα παράδειγμα: Ήμουν στην Κάρπαθο την προηγούμενη εβδομάδα για το μνημόσυνο του ήρωα Ηλιάκη. Το πρωί βρεθήκαμε με τη συντονιστική μας επιτροπή τους λέω: «παιδιά τι έγινε; Γιατί αυτό το αποτέλεσμα; Από 700 ψήφους στην Κάρπαθο πέσαμε στις 250;» Οι δυο ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον έναν συνδυασμό, οι άλλοι δύο από την συντονιστική ήταν στον άλλο συνδυασμό και οι υπόλοιποι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τις ευρωεκλογές.

Πληρώσαμε δηλαδή το ταυτόχρονο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές. Από εκεί και πέρα, η απώλεια του κινηματικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές, δηλαδή ο διάλογος με τους πολίτες είναι κάτι που θα επανέλθει τώρα. Θα καλέσω και όσους από την αρχή ήταν μαζί μας και μιλάω για πολίτες για να μην παρεξηγηθώ, να έρθουν ξανά στο Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Θα επαναφέρουμε όλες τις κινηματικές δημοκρατικές διαδικασίες. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχουν τεράστια δύναμη στην επόμενη Βουλή.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Υπάρχει ένα κομμάτι της λεγόμενης δεξιάς που είναι κατακερματισμένο, δηλαδή Πολύδωρας, Ψωμιάδης, ο Καρατζαφέρης έχει κοντά στο 3% και λένε οι περισσότεροι αν ενωθούν όλες αυτές…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κοιτάξτε έχει κάτω από το 3%, αλλά πέραν αυτού μην περιμένετε από εμάς-για να σας απαντήσω ευθέως-να ενωθούμε με κόμματα τα οποία πρώτα υπηρέτησαν το μνημόνιο. Ο κ. Καρατζαφέρης είναι ένας συμπαθής άνθρωπος, αλλά από εκεί και πέρα είναι ο πρώτος που γονάτισε στην Μέρκελ. Ακόμα και όταν αντιστεκόταν η Νέα Δημοκρατία και έλεγε ο Σαμαράς «το λάθος φάρμακο», ο κ. Καρατζαφέρης, προκειμένου να πάρει κυβερνητικές θέσεις, πούλησε την Ελλάδα, ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και τα στελέχη του είναι εκείνα τα οποία υπουργοποιήθηκαν εν συνεχεία επί Παπαδήμου και είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του μνημονίου. Λοιπόν, με τον κ. Καρατζαφέρη δεν έχουμε κανένα κοινό και δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε, έτσι για να τελειώνουμε.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Κύριε Πρόεδρε χθες φιλοξενήσαμε εδώ τον κ. Καρατζαφέρη και στην κουβέντα μας πάνω για το με ποιους θα μπορούσε να συνεργαστεί ή όχι ανέφερε ο ίδιος και μίλησε για εσάς…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα δεν μπορούμε εμείς να συνεργαστούμε. Μην κουράζεστε. Είναι σαφής η θέση μας.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Μίλησε για εσάς και είπε ότι δεν έχετε τον έλεγχο του κόμματός σας. Τι του απαντάτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλά, εντάξει. Δεν απαντώ στον κ. Καρατζαφέρη. Τι να απαντήσω στον κ. Καρατζαφέρη; Να απαντήσω στον άνθρωπο αυτόν ο οποίος πρώτος ψήφισε τα μνημόνια και εν συνεχεία ήταν αυτός που νομιμοποίησε την Χρυσή Αυγή μέσω των συνεδρίων του που χαιρετούσαν με φασιστικό τρόπο. Αυτόν ο οποίος έδωσε στην κυβέρνηση Παπαδήμου τους δυο υπουργούς, που ουσιαστικά τράβηξαν μαζί με τον κ. Σαμαρά τη Νέα Δημοκρατία από αντιμνημονιακή σε όργανο της Μέρκελ και της τρόικας; Δεν απαντάμε σε αυτούς.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, συνεννόηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν μπορεί να υπάρξει τελικά; Η κ. Μπακογιάννη λέει σήμερα «εθνική συνεννόηση Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ικανοί να συμφωνήσουν με όλους αρκεί να μην γίνουν εκλογές. Εμείς θα επιδιώξουμε εκλογές. Επαναλαμβάνω τη δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο κ. Κουίκ. Εμείς αυτό που έκανε ο Σαμαράς με την Πολιτική Άνοιξη και δεν έγιναν τότε εκλογές και το πλήρωσε ο τόπος, δεν θα το κάνουμε.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, ο κόσμος ρωτάει: δεν μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι πέντε άνθρωποι Σαμαράς, Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης, Βενιζέλος και να αρχίσουν σιγά - σιγά να βρίσκουν λύσεις για βασικά θέματα; Αυτό το μήνα θα κάτσουμε για την ανεργία, τον επόμενο μήνα θα κάτσουμε για την ανάπτυξη, τον επόμενο για αυτό. Δεν μπορεί να διαφωνείτε για όλα κύριε Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Αυτιά, το πρόβλημα είναι ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν μπορούν να διαπραγματευτούν τίποτα για τον απλό λόγο ότι έχουν υπογράψει προσωπικά την παραχώρηση της διοίκησης της χώρας στην ξένη τρόικα. Τι να κάνει ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός, όταν δίπλα στον Βρούτση, στο γραφείο 811 του υπουργείου Εργασίας εγκαταστάθηκε επίτροπος πριν από 20 μέρες; Τι να κάνει, όταν ζητάει και παρακαλεί τον Γερμανό πρόεδρο των επιμελητηρίων να μεσολαβήσει στην κ. Μέρκελ για να τον αφήσει να νομοθετήσει στη χώρα του για τα επιμελητήρια;

Άρα, εδώ, έχουμε μια αληθινή κατάσταση η οποία ποια είναι; Η ιδιωτική περιουσία παύει να υπάρχει στην Ελλάδα. Οι κατασχέσεις σπιτιών, όπως λέγατε πριν από λίγο και σας άκουγα, θα έρθουν σαν τυφώνας. Έχουμε δημεύσεις περιουσιών, σε ορισμένες περιοχές αντιστέκεται η Δικαιοσύνη όπως στο Ρέθυμνο, σε άλλες διπλανές περιοχές, όπως στο Ηράκλειο, έχουμε κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες και από το δημόσιο. Δεν υπάρχει ανάπτυξη με φορολογία 26% σε επιχειρήσεις και 45% στα φυσικά πρόσωπα.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Λένε ότι θα τη μειώσουν όμως. Ο κ. Σαμαράς λέει, όπως και ο κ. Στουρνάρας, ότι θα τη μειώσουν.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, ότι θα τη μειώσουν και από 26% θα την πάνε σε 25%.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Λένε ότι θα υπάρξουν και φοροελαφρύνσεις.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προσέξτε, φοροελαφρύνσεις θα υπάρξουν όταν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τα γύρω κράτη. Όταν η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Τουρκία και τα Σκόπια έχουν φορολογία 8% σε επιχειρήσεις και εσύ έχεις 26%, για να αρχίσεις να συζητάς θα πρέπει να αρχίσεις να συζητάς εκεί κοντά. Αυτό το πράγμα δεν το κάνουν.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε πρόεδρε, είστε σαφής. Μου είπατε ότι τα αλλάζετε όλα στο κόμμα σας…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στο Κίνημα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Σας βλέπω να κρατάτε ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και από Νέα Δημοκρατία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πάντα τις κρατάγαμε.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Δηλαδή ο Πάνος Καμμένος βγαίνει «μάσκα κόντρα»; Κάνατε μια αυτοκριτική που αυτό δείχνει ότι «ναι έκανα κάποια λάθη», ουδείς αλάνθαστος αλλά σας βλέπω αυτό το λάθος της φυγής ψηφοφόρων από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ να πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους να πάνε στην Νέα Δημοκρατία ξεκινάτε μια προσπάθεια να ξανάρθουν.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στην Νέα Δημοκρατία δεν πήγε κανείς.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Σίγουρα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν δείτε τα ποσοστά, είναι ξεκάθαρα. Σας είπα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, την Χρυσή Αυγή και προς άλλα μικρότερα κόμματα. Αυτή είναι η απώλεια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και σας εξήγησα και τους λόγους. Σας είπα δε και αν θέλετε το λάθος το οποίο αναγνωρίζω είναι ότι εμείς πράγματι ακολουθήσαμε αυτήν την πόλωση που έγινε μιλώντας για δημοψήφισμα. Όμως είναι δημοψήφισμα, κακά τα ψέματα και εδώ πέρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα περιθώρια της χώρας είναι πολύ μικρά. Αν δεν ανατραπεί η κυβέρνηση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα προχωρήσουν οι δυνάμεις των δανειστών στην εφαρμογή του πλήρους σχεδίου τους και θα έχει παραδοθεί εντελώς η χώρα. Τι να το κάνω εγώ εάν έχουν πάει τρία ή τέσσερα εκατομμύρια οι άνεργοι; Τι να το κάνω εάν έχουν ξεπουλήσει όλη την δημόσια περιουσία και τους αιγιαλούς της χώρας;

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Είστε απόλυτα σαφής. Διαβλέπω σκληρή κόντρα με την κυβέρνηση, αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ίδιες από κυβέρνηση και από ΣΥΡΙΖΑ, διαβλέπω αλλαγές στο κόμμα σας. Λέτε ότι «δεν έχω καμία σχέση με τον Καρατζαφέρη», θα έχει ενδιαφέρον η πορεία από εδώ και εμπρός.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Με ρωτάει ένας τηλεθεατής με e-mail και θα ήθελα να σας το μεταφέρω κ. Πρόεδρε, ήταν και ερώτημά μου, δεν σας κρύβω. Έφυγαν έξι βουλευτές από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ, τι γίνεται τώρα; Έχετε το Συνέδριο. Τι σημαίνει για εσάς ότι έχουν φύγει έξι από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ μόνο ένας έχει πάει στην Νέα Δημοκρατία; Τι σημαίνει αυτό για εσάς και για το μέλλον; Είπατε ότι το καλοκαίρι ξεκινώντας θα είναι δύσκολο για τους πολίτες, το καλοκαίρι για το κόμμα του Πάνου Καμμένου πως θα είναι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν, όσοι δεν αντέξουν αυτή τη σκληρή πορεία που έχουμε διαλέξει, τον κακοτράχαλο δρόμο, μπορούν να φύγουν. Εδώ όμως σας λέω ότι η κυβέρνηση για πρώτη φορά χρησιμοποιεί και παρακρατικές μεθόδους. Έχουμε των εμπλοκή του ΣΔΟΕ, πιέζουν ανθρώπους, εκβιασμούς. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι από τους πέντε που έφυγαν πολιτική δικαιολογία που να την καταλαβαίνουμε όλοι δεν υπάρχει. Καταλάβατε εσείς ποια είναι η πολιτική διαφωνία αυτών που έφυγαν;

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Το θέμα δεν είναι τι καταλάβαμε εμείς, αλλά τι εισπράττει ο κόσμος.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αφού δεν το καταλάβατε λοιπόν και αφού δεν υπάρχει πολιτική διαφωνία, ψάξτε αλλού τα αίτια. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό το δρόμο το δύσκολο. Όσοι αντέξουν. Και μόνος μου να μείνω δεν θα κάνω πίσω. Εγώ δεν γονατίζω, δεν παραδίδω τον ελληνικό λαό που ψήφισε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στην κυβέρνηση για να γίνει πατερίτσα των δανειστών. Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο κατά της νέας τάξης πραγμάτων και κατά της παράδοσης της πατρίδας μας. Τι να κάνουμε; Σε αυτό τον αγώνα δεν αντέχουν όλοι.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Να είστε καλά. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα. Καλό μήνα.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Θα κρατήσουμε αυτό που είπατε ότι «και μόνος μου να μείνω εγώ θα συνεχίσω».

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Όλη την εξέλιξη θα την παρακολουθήσουμε και όπως ξέρετε το φιλόξενο κανάλι μας και η φιλόξενη εκπομπή μας οποιαδήποτε στιγμή σας καλεί για να πείτε ελεύθερα την άποψή σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Να το ξέρετε αυτό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ευχαριστώ, γιατί μας αφήνετε να πούμε και το πρόγραμμά μας, γιατί οι άλλοι συνήθως μας κόβουν στα άλλα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Να είστε καλά κύριε Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου