Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ:"«ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»"


Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

«ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»

«ΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΜ-Θ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ «ΜΠΑΛΑΚΙ» ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!»



Την κρατική αναλγησία, τις επερχόμενες καθυστερήσεις καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από την επικείμενη αλλαγή διαχείρισης του προγράμματος της Ε.Ε. για δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους, αφού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περνάει στο Υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος ως επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Δεν θα ανεχτούμε στην Περιφέρεια της ΑΜ-Θ να κάνουν «μπαλάκι» τους άπορους συνανθρώπους μας από Υπουργείο σε Υπουργείο»!

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ ΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ»

Κύριοι Υπουργοί,
Άνευ περαιτέρω σχολίων σας παραθέτω το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «xanthitimes.gr», έτσι όπως κοινοποιήθηκε στον προσωπικό μου λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και αφορά στο λίαν σοβαρό ζήτημα της αλλαγής διαχείρισης του προγράμματος της Ε.Ε. για δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους.

Το πρόγραμμα «αλλάζει χέρια», φεύγει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας, με νέα προγραμματική σύμβαση από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, με το αιτιολογικό ότι οι άποροι αποτελούν ομάδα «στόχου» αυτού του Υπουργείου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«16.000 Ξανθιώτες στο περίμενε για την δωρεάν διανομή τροφίμων.

Δυστυχώς, όσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί να συνεννοηθεί με το Υπουργείο Εργασίας και τη Γενική Γραμματεία της Πρόνοιας, προκειμένου να υλοποιηθεί και φέτος το πρόγραμμα της Ε.Ε. για την δωρεάν διανομή τροφίμων, οι αιτήσεις και οι ανάγκες όλο και περσοτέρων Ξανθιωτών, λόγω της οικονομικής κρίσης μεγαλώνουν.

Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά αποδεικνύει, ότι τα αντανακλαστικά της είναι νωθρά έως εγκληματικά αδιάφορα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αφού μέσα στην καρδιά της κρίσης, αποφάσισε στο γόνατο, χωρίς καμία μελέτη και προεργασία να εντάξει τους άπορους που μέχρι τώρα υποστήριζε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάτω από την ομπρέλα της Πρόνοιας.

Αυτό με τους ποιο ενθαρρυντικούς υπολογισμούς, λόγω της ανοργανωσιάς και της προχειρότητας της απόφασης, υπάρχει το ενδεχόμενο, παρ όλο που οι Περιφέρειες και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έστειλαν εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται στο αρμόδιο πλέον Υπουργείο Εργασίας, να υλοποιηθεί πιθανών κοντά στον Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν την ευθύνη είχε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όλη η προεργασία ήταν έτοιμη στους πρώτους μήνες κάθε χρόνου. Οι δικαιούχοι λάμβαναν κάθε χρόνο λάδι, τυρί γραβιέρα, ζυμαρικά και ρύζι».

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

1. Αντιλαμβάνεσθε ότι, αφού η διαδικασία περνάει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εργασίας, προκύπτουν ΑΜΕΣΑ σημαντικές καθυστερήσεις, με κύριο αποδέκτη συνανθρώπους μας, οικογένειες αλλά και μεμονωμένα άτομα, που στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης δοκιμάζονται σκληρά, και τους στερείτε έτσι βασικά είδη διατροφής, όπως λάδι, τυρί, ρύζι, ζυμαρικά;

2. Γιατί στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, αντί να υπάρχει μια απρόσκοπτη κι αδιατάραχτη συνέχεια σε τέτοια ευρωπαϊκά προγράμματα - που τα περιμένουν εναγωνίως οι δικαιούχοι και προσπαθούν τα μέγιστα οι συνεργαζόμενοι φορείς για να ανταπεξέλθουν στην υλοποίηση τους - με ενέργειες εκ του προχείρου και πλέον βαθειά αντικοινωνικές από την πλευρά της η μνημονιακή συγκυβέρνηση διαλύει τα πάντα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεων της;

3. Μπορείτε να διευκρινίσετε ΑΜΕΣΑ, εάν έχουν λάβει ενημέρωση και οδηγίες για την νέα αλλαγή διαχείρισης, οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος, δηλαδή οι Δήμοι όλης της χώρας, τα ΝΠΔΔ στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία κ.α.), τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τα οποία προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ Α’ βαθμού, ΜΚΟ, κ.α.), οι Ιερείς Μητροπόλεις της χώρας;

4. Δεν νομίζετε ότι πρέπει να επανεξετάσετε και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων, καθώς μειώθηκε δραστικά ο αριθμός τους, εξαιτίας της συρρίκνωσης του εισοδηματικού κριτηρίου που η μνημονιακή συγκυβέρνηση επέβαλε;

5. Γιατί επιτέλους δεν σέβεστε και δεν προστατεύετε τους άπορους ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, με το να ΜΗΝ τους «κάνετε «μπαλάκι» από Υπουργείο σε Υπουργείο;;;!!!

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου