Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



 
 
Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
H κυβέρνηση φέρνει μέσα στον Αύγουστο ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο, κατ’ απαίτηση της τρόικας, προκειμένου να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις που έχει πάρει αυτή η συγκυβέρνηση για να ακολουθηθεί η ίδια πολιτική, που οδηγεί τον ελληνικό λαό σε μεγαλύτερη ανεργία, τη χώρα - όπως ομολόγησε χθες ο κ. Ρήγας - σε εσωτερική υποτίμηση, τις επιχειρήσεις σε λουκέτα και ουσιαστικά στην καταστροφή κάθε πιθανότητας και ελπίδας ώστε να υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα.
 
Είναι μία πολιτική που ακολουθείται από δύο κόμματα, το ένα, το ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενο την πολιτική την οποία το ίδιο ξεκίνησε, αλλοιώνοντας τα στατιστικά στοιχεία και ένα άλλο κόμμα που μέσα σε μία νύχτα ο αρχηγός του αποφάσισε να γίνει πρωθυπουργός, ανατρέποντας την ίδια του την πολιτική, τις απόψεις που είχε εκφράσει, αλλά και αυτά που είχε προτείνει στον ελληνικό λαό.
 
Άκουγα χθες με πολλή προσοχή τους συναδέλφους βουλευτές. Άκουσα έναν νέο συνάδελφο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Μαρίνο, από τον Νομό Ηλείας. Μίλησε με αγωνία για το θέμα του ΕΝΦΙΑ και μετέφερε αυτά που άκουσε από τους πολίτες στην Ηλεία το Σαββατοκύριακο που επισκέφτηκε τον νομό του.
 
Τον άκουσα να απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών - έναν ακόμα συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού κ. Σημίτη - ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος διαδέχθηκε τον υπόδικο πλέον κ. Παπακωνσταντίνου - όλο το γραφείο του Σημίτη έχει περάσει από τους θρόνους του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδος με την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας - ρωτώντας τον αυτό που ρωτούν οι πολίτες, όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες: Βάζετε χαράτσια στον ελληνικό λαό, αλλά τι κάνετε εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών με τη λίστα Λαγκάρντ;
 
Βεβαίως και δεν απάντησε ο Υπουργός των Οικονομικών. Γιατί σε μια άλλη αίθουσα του Κοινοβουλίου την ίδια ώρα η συγκυβέρνηση τακτοποιούσε πρωταγωνιστές της λίστας Λαγκάρντ, προκειμένου να προχωρήσουν στα επιχειρηματικά τους σχέδια.
 
Η ίδια Βουλή που εξαθλιώνει εργαζόμενους και συνταξιούχους, η ίδια Βουλή που επιβάλλει χαράτσια στον ελληνικό λαό που δεν μπορεί πλέον να πληρώσει κανένας πολίτης, ετοιμάζεται να χαρίσει όλα τα δάνεια που πήραν οι εκδότες βάζοντάς τα στην «bad bank» του συστήματος και δίνοντας τη δυνατότητα να ελέγξουν πλήρως την ενημέρωση.
 
Η λίστα Λαγκάρντ παραμένει άθικτη γιατί οι πρωταγωνιστές της είναι οι πρωταγωνιστές του συστήματος που σήμερα συντηρεί τη συγκυβέρνηση. Είναι οι εκδοτικές εταιρείες εκδοτών που έπαιρναν τηλέφωνο τους Υπουργούς, για να εξυπηρετήσουν τους υπόδικους που λήστεψαν τη ΔΕΗ, την οποία σήμερα ξεπουλάνε.
 
Και δεν θα πρέπει να αναρωτιέται ο συνάδελφος για το που βρίσκονται οι έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Λουξεμβούργου, τη SIEMENS γιατί τώρα πια βλέπουμε ότι χωρίς καμιά ντροπή, χωρίς καμιά αναστολή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας - από μεταγραφή- είναι αυτός που ως συνήγορος υπεράσπισης υπερασπίζεται τον υπόδικο της ENERGA, ο οποίος μόλις αποφυλακίστηκε πήγε προκλητικά στη Μύκονο ανοίγοντας σαμπάνιες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και προκαλώντας τον ελληνικό λαό ο οποίος δεν έχει πια τη δυνατότητα να επισκεφτεί ούτε το χωριό του για να κάνει διακοπές.
 
Δεν θα πρέπει να αναρωτιέται ο νέος συνάδελφος, ο οποίος πιστεύω ότι έχει όλη την καλή πρόθεση, για ποιο λόγο το σύστημα αυτό δεν χτυπάει εκείνους που πράγματι λήστεψαν τη χώρα, όταν συνήγορος υπεράσπισης του Εμμανουήλ της HDW είναι ο αυριανός συνάδελφός μας, μετά την παραίτηση Αβραμόπουλου, ο κ. Θανάσης Πλεύρης, που υπερασπίζεται ως δικηγόρος τον Εμμανουήλ της HDW και ο οποίος έβγαλε και ανακοίνωση προχθές επιχαίροντας για την αποφυλάκισή του, του συστήματος δηλαδή των γερμένων υποβρυχίων που πλήρωνε μίζες σε πολιτικούς; Τι ψάχνετε να βρείτε;
 
Η πλήρης κάλυψη ενός συστήματος που από τη μια μεριά ενθυλάκωσε όλες εκείνες τις ακραίες φωνές, που δεν περνούσαν από την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας μέχρι χθες, προκειμένου να καλύψουν - με αντάλλαγμα την ψήφο εμπιστοσύνης - όλα τα σκάνδαλα που έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Μαζί στην ENERGA την ώρα που πουλάμε τη ΔΕΗ! Συνήγοροι των νεόπλουτων που ανοίγουν σαμπάνιες CRISTAL στην Ψαρρού την ώρα που πεινούν οι Έλληνες! Συνήγοροι του Εμμανουήλ της HDW που πλήρωναν τα κόμματα.
 
Οι ίδιοι οι οποίοι φώναζαν σε αυτήν εδώ την αίθουσα για την SIEMENS, όταν πηγαίνουν στη Γερμανία, δεν ζητούν την έκδοση του Χριστοφοράκου ή τη λίστα των πολιτικών που τα άρπαζαν από τη SIEMENS.
 
Έρχονται σήμερα να μας μιλήσουν για νέους νόμους που θα εξυγιάνουν το πολιτικό σύστημα. Νέα νομοθεσία, λέει, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Τα δάνεια που πήρε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τα οποία πήγαν στην «bad bank» της Αγροτικής, που εν συνεχεία έγινε Πειραιώς, τι θα γίνουν;
Θα τα διαγράψουμε σαν τα δάνεια των εκδοτών; Έτσι μιλάμε για εξυγίανση; Σβήνουμε, «γομολάστιχα» ό,τι έγινε μέχρι σήμερα και πάμε από εδώ και πέρα;
 
Βεβαίως και όχι. Διότι αυτό το οποίο κάνουν σήμερα είναι να φιμώνουν οποιαδήποτε αντιπολιτευτική φωνή, να δίνουν άφεση αμαρτιών στα σκάνδαλα που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και να βάζουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αλλά και των πολιτών ως δήθεν υπεύθυνους γι’ αυτό που έχει γίνει. Δεν τα αρπάξαμε όλοι μαζί. Δεν πήραμε όλοι μαζί τις δουλειές για τους δρόμους.
 
Πριν λίγους μήνες μέσα σε μία τροπολογία χαρίστηκαν τρία δισεκατομμύρια ευρώ στον εργολάβο. Όμως, στον ίδιο εργολάβο δίνουμε τη δυνατότητα να κάνει συγχώνευση και παράλληλα να βάλει στη «bad bank» τα 250 εκατομμύρια ευρώ των οφειλών του συνεταίρου του για να ελέγχει το σύστημα. Και του κάνουμε κι άλλο δώρο - γιατί τώρα πλέον έχουμε ευθύνη και οι βουλευτές που ψηφίζουμε - την ίδια στιγμή κλείνουμε τον τοπικό Τύπο, κλείνουμε τον επαρχιακό Τύπο, απαγορεύουμε να υπάρχει ακόμα και μια εφημερίδα τοπική που θα αναδείξει ένα σκάνδαλο.
 
Πώς αναδείχθηκαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που ήρθαν σε αυτό εδώ το Κοινοβούλιο; Από τοπικές εφημερίδες. Μια εφημερίδα του υπολοίπου Αττικής αποκάλυψε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το σκάνδαλο Κοσκωτά. Τα pampers βγήκαν από ένα μικρό εκδότη από τα Γλυκά Νερά. Σκάνδαλα τεράστια που αφορούν το δημόσιο βίο αποκαλύφθηκαν από τον επαρχιακό Τύπο και από κάποια παιδιά που χωρίς να πληρώνονται έκαναν ρεπορτάζ. Τα ίδια ρεπορτάζ, όταν το επέλεγαν, οι μεγάλες εφημερίδες τα επαναλάμβαναν. Πρέπει, λοιπόν, να κλείσουν αυτές οι εφημερίδες;
 
Την ίδια στιγμή που κλείνουν αυτές οι εφημερίδες, με συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ενημερωτικό κανάλι μπορεί να γίνει μη ενημερωτικό, δηλαδή να πάψει να έχει ειδήσεις. Αλλά μη ενημερωτικό κανάλι δεν μπορεί να γίνει ενημερωτικό, για να μην μπορεί κανείς άλλος να πληροφορεί τον ελληνικό λαό παρά οι συγκεκριμένοι εργολάβοι που υποστηρίζουν το σύστημα.
 
Έτσι, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε συναίνεση στη χώρα, έτσι δεν μπορεί να συναποφασίζουμε, όπως ζήτησε χθες ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης, δηλαδή να υπάρχει μια κοινή εθνική γραμμή για να αντιμετωπίσουμε την οικονομία της χώρας. Έτσι, δεν μπορεί να υπάρχει συνοχή του ελληνικού λαού. Βάζοντας τα σκάνδαλα κάτω από το χαλί, δίνοντας άφεση αμαρτιών με αντάλλαγμα τη συγκυβέρνηση, δεν γίνεται.
 
Εμείς, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και όσοι μείνουμε. Ας προχωρήσει η κυβέρνηση στη λογική των «μαξιλαριών». Χθες, για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο ενεργοποιήθηκαν τα «μαξιλάρια». Μπαινόβγαιναν δύο βουλευτές μέσα-έξω από την αίθουσα, για να δουν εάν θα συμπληρωθούν οι 49 για να περάσει η τροπολογία. Και όταν είδαν ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός, τα «μαξιλάρια», οι αποστάτες, βγήκαν έξω και δεν ψήφισαν. Έτσι, θα κυβερνηθεί η χώρα; Με τέτοιες μεθόδους; Με εξαγορές και εκβιασμούς; Με ανάθεση σε ελεγκτικούς μηχανισμούς επαρχιών που ελέγχουμε, συγγενικών προσώπων πολιτικών για να τους πιέσουμε;
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό το οποίο σήμερα νομοθετούμε είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής, μιας πολιτικής που εξυπηρετεί τους δανειστές. Μιλάμε για αιγιαλό και ερχόμαστε να νομοθετήσουμε για τον παλαιό αιγιαλό, λέγοντας με μία λέξη ότι καταγράφεται ως δημόσιο κτήμα και ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου. Τι εννοούμε δηλαδή; Ότι το σύνολο του παλαιού αιγιαλού ανατίθεται στο ΤΑΙΠΕΔ, ανατρέποντας και το ίδιο το Σύνταγμα.
 
Ερωτώ: Αλιευτικά καταφύγια τα οποία επιδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση - 180 έγιναν επί δικής μου Υπουργίας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας- που εξυπηρετούν τους ψαράδες στα μικρά νησιά, περνούν στην ιδιωτική περιουσία; Ναυτικοί όμιλοι, δημόσιες παραλίες θα βγουν στο σφυρί; Από ποιους και σε ποιους; Με φωτογραφικές διατάξεις; Με διατάξεις που περνάμε, λέγοντας ότι ο Έλληνας πολίτης, όταν πουλήσει ή αγοράσει ένα ακίνητο, θα πληρώσει φόρο, αλλά η εταιρεία που έχει εισαχθεί σε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο - τρεις είναι, συγκεκριμένες, από συγκεκριμένους τραπεζίτες που εσείς προετοιμάζατε- δεν θα πληρώνουν φόρο μεταβίβασης, δεν θα πληρώνουν φόρο που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας ιδιοκτήτης, για να κάνουν τι; Για να ξεκινήσουν, καταρχήν, αποκτώντας το σύνολο του αιγιαλού, των ακινήτων των Ελλήνων, αλλά και των «κόκκινων δανείων», που θα οδηγηθούν, όπως στην Κύπρο, σε κατάσχεση της ιδιοκτησίας των Ελλήνων.
 
Καταργούμε την ιδιοκτησία και αυτά τα ψηφίζουμε σήμερα. Αυτά καλούμαστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να εγκρίνουμε ή να απορρίψουμε σήμερα. Δεν έχει να κάνει με το αν θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση η οποία πρέπει να σώσει τη χώρα, αλλά να στηρίξουμε μία πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε συγκεκριμένους δρόμους για τους οποίους εμείς έχουμε προειδοποιήσει εδώ και τρία χρόνια, στους δρόμους δηλαδή εκείνους που έχουν καταστήσει την Ελλάδα σε χειρότερη μοίρα απ’ ό,τι βρισκόταν η Αργεντινή, όταν «έσκασαν» το μεγάλο σκάνδαλο και η μεγάλη κρίση.
 
Πάνω από 170% του ΑΕΠ είναι το χρέος. Πάνω από 20% είναι η ανεργία. Ανάπτυξη δεν υπάρχει. Επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και την ίδια στιγμή που ακολουθείται αυτή η πολιτική, χτυπάμε και εκείνους τους φορείς που είναι υγιείς.
 
Πριν από λίγο, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη οι λιμενικοί και οι ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν ξέρει κανείς από τους υπολοίπους για ποιο λόγο συγκεντρώθηκαν.
 
Το Λιμενικό έχει ένα Ταμείο, το οποίο έγινε το 1952, το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος. Η μόνη νομοθεσία που υπάρχει γι’ αυτό το Ταμείο είναι ένα βασιλικό διάταγμα του 1955 και ένα άλλο βασιλικό διάταγμα του 1970. Τι Ταμείο είναι αυτό; Είναι ένα Ταμείο το οποίο δεν έχει καμία εργοδοτική εισφορά, καμία κρατική εισφορά, καμία επιχορήγηση, κανέναν κοινωνικό πόρο επί τρίτων. Είναι τα λεφτά που αποφάσισαν μόνοι τους οι λιμενικοί να βάζουν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, για να μπορέσουν να τα πάρουν εν συνεχεία ως εφάπαξ.
 
Τι δουλειά έχει η κυβέρνηση ή η τρόικα ή οποιοσδήποτε άλλος να βάζει χέρι σε έναν προσωπικό λογαριασμό; Για ποιο λόγο σήμερα νομοθετεί η κυβέρνηση; Για εκείνα τα ταμεία στα οποία έχει ευθύνη, μπορεί να έχει λόγο. Στα ταμεία όμως που έχουν γίνει με τον ιδρώτα και το αίμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορεί να βάλει χέρι κανείς.
 
Εκτός και εάν θέλουμε να σπρώξουμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε εκείνους που αποτελούν τους «μπαμπούλες» του συστήματος. Και αναφέρομαι στη Χρυσή Αυγή, διότι κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα, τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη.
 
Βλέπω σήμερα αυτούς τους συναδέλφους να μιλούν από το βήμα της Βουλής και να κάνουν τους αντισυστημικούς, τους αντιμνημονιακούς. Θυμίζω όμως στον ελληνικό λαό ότι, όταν ξεσηκώθηκαν οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, αυτοί που χτυπούσαν τους αγανακτισμένους ήταν οι παρακρατικοί που βρίσκονταν πίσω από τα ΜΑΤ. Εκείνοι συγκρούονταν με τους αναρχικούς στην πλατεία Συντάγματος και έφυγαν οι οικογένειες από το Σύνταγμα.
Φοβάται σήμερα ο ελληνικός λαός να αντισταθεί και έχουμε περάσει πλέον στο δόγμα του σοκ, που έχει κάνει τους πολίτες να μην μπορούν να αντιδράσουν, στο δόγμα του σοκ, που επιβάλλει την πολιτική αυτή, η οποία θα οδηγήσει στην πτώχευση της χώρας, θα οδηγήσει σε εθνική καταστροφή.
 
Γιατί την ίδια στιγμή που ασκείται αυτή η πολιτική, την ίδια στιγμή στα εθνικά μας θέματα, κάθε μέρα, έχουμε υποστεί μια τεράστια ήττα. Κάθε μέρα μειώνεται το αξιόμαχο των Ένοπλων Δυνάμεων. Κάθε μέρα ο ιστός των Σωμάτων Ασφαλείας καταρρέει.
 
Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου το κύμα της λαθρομετανάστευσης από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή είναι τσουνάμι. Εξαθλιώνουμε αστυνομικούς και λιμενικούς βάζοντας χέρι στο προσωπικό τους Ταμείο, την ίδια στιγμή που ξέρουν πολύ καλά οι αρχές ασφαλείας ότι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα είναι εκείνοι που έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτούς που κάνουν τζιχάντ στη Συρία, σταυρώνοντας παιδάκια επειδή είναι χριστιανικού θρησκεύματος, με τους ίδιους που βρίσκονται στο πλευρό των Ουκρανών δικτατόρων που χτυπούν τους Ορθοδόξους μέσα στην Ουκρανία και είναι οι ίδιοι οι οποίοι μετατρέπουν τον UCK σε UCC, προβάλλοντας διεκδικήσεις στη Βόρειο Ήπειρο.
 
Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, αντί να κρατάει σταθερή γραμμή, υποχωρεί στο Μακεδονικό. Υποχωρεί στα ελληνοτουρκικά. Ακούγονται περίεργες φωνές για νέο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο και η Ελλάδα διώχνει βίαια τον μόνο πραγματικό της σύμμαχο, που είναι η Ρωσία, εκτελώντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Πρέπει να αποφασίσουμε πού θα βαδίσουμε. Εμείς είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε ανοιχτά και δημόσια, για να πάρουμε μια εθνική απόφαση όλοι μαζί. Αλλά εθνική απόφαση βάζοντας τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί, δεν γίνεται, δίνοντας άφεση αμαρτιών σε εκείνους που λήστεψαν τη χώρα, δεν γίνεται, προχωρώντας στη στήριξη που δίνουν τα μίντια των ολιγαρχών, στους οποίους χαρίζουμε, «βιάζοντας» τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, δεν μπορεί να υπάρξει.
 
Πρέπει, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό το παραμύθι της μόνης δήθεν πολιτικής να σταματήσει εδώ. Κι έχει ευθύνη και η Εκκλησία, έχει ευθύνη και ο πνευματικός κόσμος της χώρας, έχουν ευθύνη και οι αξιωματικοί. Πού είναι σήμερα οι αρχηγοί των Σωμάτων, της Ελληνικής Αστυνομίας, να βρεθούν μαζί με τους ενστόλους που διαδηλώνουν; Προς τιμήν τους είναι οι υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος.
 
Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Αφού πήραν το εφάπαξ αυτοί, κύριε Πρόεδρε, γιατί να έρθουν;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπήρχαν, όμως, αξιωματικοί στο παρελθόν, αγαπητέ κύριε Κουρουμπλή, οι οποίοι παραιτήθηκαν. Υπήρχαν κάποτε αξιωματικοί οι οποίοι αντιστάθηκαν σε αυτή την επίθεση που δέχονται τα Σώματα, γιατί αποτελούν τη φυσική ηγεσία των Σωμάτων αυτών. Δεν είναι υπάλληλοι που τους κρίνουμε. Και υπάρχουν και δικαστικοί που αντιστέκονται.
 
Όταν, όμως, μέσα σε αυτή τη Βουλή ερχόμαστε σήμερα, με τις αποφάσεις για τους ενστόλους, να αμφισβητήσουμε και τις ίδιες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και της δικαιοσύνης, τότε νομοθετούμε κατά της δημοκρατίας. Και όταν η Βουλή νομοθετεί κατά της δημοκρατίας, τότε η δημοκρατία καταλύεται. Και όταν καταλύεται η δημοκρατία, ο κίνδυνος για την εθνική καταστροφή είναι πολύ κοντά.
 
Ώρα, λοιπόν, είναι τώρα να συνειδητοποιήσει ο καθένας τον ρόλο του και την ευθύνη του, την προσωπική του ευθύνη, να σταματήσουμε τον κατήφορο και να προχωρήσουμε σε ένα εθνικό σχέδιο, ενωμένοι απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας, απέναντι σε εκείνους που στο όνομα της παγκοσμιοποίησης θέλουν να καταργήσουν το έθνος κράτος, απέναντι σε εκείνους που έχουν οδηγήσει όλους τους Έλληνες πολίτες σήμερα, έχοντας πάρει τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια, να έχουν φτάσει στην απόγνωση και να περιμένουν την κατάσχεση του σπιτιού τους.
 
Κανένα σπίτι δεν θα κατασχεθεί στην Ελλάδα. Δεν θα παραδώσουμε ούτε εκατοστό ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας σε ξένους τοκογλύφους. Οι συμφωνίες που έχετε κάνει, δεν ισχύουν και όσοι από το Δημόσιο έρχονται σήμερα και συνδράμουν αυτό το παράνομο και αντισυνταγματικό σύστημα, θα πληρώσουν, να το ξέρουν καλά. Είναι συνεργοί και συνένοχοι απέναντι στην κατάλυση της δημοκρατίας, απέναντι στην κατάλυση της ίδιας της Ελλάδος».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου