Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ



Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Θα καλημερίσουμε στη σημερινή μας εκπομπή τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με αφορμή, φυσικά, όλα αυτά που συμβαίνουν. Τι κάνετε κ. Καμμένο; Καλημέρα σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλή σας ημέρα και καλή Παναγιά, όπως λένε στα νησιά.

Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό που είπατε χθες, ότι καλείτε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας σε κάθε συμπολίτη μας που θα δεχθεί επίθεση αντίθετη με το Σύνταγμα, με κάθε μέσο, με αφορμή το θέμα της εφόδου της εφορίας στα σπίτια. Έτσι δεν είναι; Με αφορμή αυτό δεν κάνατε τη δήλωσή σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ξεκάθαρο. Τo άρθρο 120 του Συντάγματος ζητά από τους Έλληνες να προασπίζουν το Σύνταγμα, με κάθε μέσο - αναφέρει τη συγκεκριμένη φράση - από αυτούς που το παραβιάζουν. Έχουμε παραβίαση του Συντάγματος με το μέτρο αυτό του «μπουκαρίσματος» της εφορίας, χωρίς δικαστικό λειτουργό, στα σπίτια. Είναι παραβίαση του άρθρου 9 του Συντάγματος που προστατεύει την οικία, δίνει ασυλία στο σπίτι, στην οικία του πολίτη και αυτό φαίνεται να το διόρθωσε χθες και ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά από την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Οφείλει το ίδιο να το ξεκαθαρίσει και ο Άρειος Πάγος.


Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Τι είδους νομικοί είναι αυτοί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που αποφασίζουν κάτι τέτοιο, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα; Είναι ακατανόητο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι απίστευτο. Αυτό δεν έγινε ούτε επί Χούντας. Ακόμα και στη Χούντα όταν «μπούκαραν» στα σπίτια είχαν τουλάχιστον την παρουσία ενός εισαγγελέα. Και το δεύτερο, στο οποίο θα στηριχθούμε παρά πολύ και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, είναι η αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας νόμος, ο οποίος παραβιάζει πολλά άρθρα του Συντάγματος. Παραβιάζει το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος, που λέει ότι οι Έλληνες συνεισφέρουν, χωρίς διακρίσεις, στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Έχουμε εδώ πια ξεκάθαρα-ακόμα και στην εισηγητική έκθεση του ΕΝΦΙΑ το βρίσκει κανείς αυτό- ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον σε τέτοιου είδους χαράτσια. Ο φόρος αυτός δεν είναι ένας φόρος επί του εισοδήματος, είναι ένας κεφαλικός φόρος, ένας φόρος που απαγορεύεται από το ίδιο το Σύνταγμα και τις διατάξεις του.

Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Όπως είναι και το χαράτσι βέβαια.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακριβώς. Και αν δεχθούμε, ας πούμε, το άρθρο 78 του Συντάγματος, ότι μπορεί το χαράτσι να μπει σαν μία έκτακτη εισφορά, δεν είναι δυνατόν αυτή η έκτακτη εισφορά να γίνεται μόνιμη, όχι επί του εισοδήματος, αλλά επί της περιουσίας, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται και το άρθρο του Συντάγματος που λέει ότι πρέπει να διασφαλίζεται η ελάχιστη διαβίωση του Έλληνα πολίτη. Εμείς θα ζητήσουμε από τους πολίτες, με μία νομική τεκμηρίωση που είναι έτοιμη από τη γραμματεία τεκμηρίωσης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, να αρνηθούν να πληρώσουν αυτόν τον παράνομο φόρο. Πρέπει πλέον, όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης ή αν θέλετε και απόψεως, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, γιατί σε λίγες μέρες θα δούμε ότι θα αρχίσουν οι κατασχέσεις, η δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων.

Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό το νόημα έχει λοιπόν και η χθεσινή σας δήλωση ότι καλείτε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας. Να μην πληρώσουν λέτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κατ’ αρχήν να μην επιτρέψουν την είσοδο, χωρίς παρουσία δικαστικού λειτουργού, οποιασδήποτε άλλης αρχής στο σπίτι. Το δεύτερο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζονται να επιβάλλονται φόροι οι οποίοι είναι αντίθετοι με το Σύνταγμα, που παραβιάζουν πολλά άρθρα του Συντάγματος. Δεν είναι δυνατόν, επίσης, να δεχτούμε μία πολιτική η οποία έχει ως σκοπό τη δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων. Και αυτό το λέω, γιατί ακόμα και αν δει κανείς τις εντός ή εκτός εισαγωγικών διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, θα διαπιστώσετε ότι ενώ πρότειναν 100 δόσεις, για να μπορέσουν οι πολίτες να ανταποκριθούν-όσοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν-σε μία βαριά φορολογία, έστω και στο φόρο εισοδήματος, μιλάμε για 2,5 εκατομμύρια ανέργους, η τρόικα αρνείται τις δόσεις. Γιατί αρνείται τις δόσεις: Διότι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να οδηγήσουν στη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας.

Η κρατική περιουσία παραδίδεται για ένα κομμάτι ψωμί. Βλέπουμε τη ΔΕΗ, η οποία με αποθέματα λιγνίτη για το 30%, 80 δισεκατομμύρια, δίνεται για ένα δισεκατομμύριο. Την ίδια στιγμή η ιδιωτική περιουσία, μέσω των οφειλών προς τις τράπεζες, όσοι έχουν, αλλά και των οφειλών προς την εφορία, γιατί δεν φορολογείται όπως είπαμε το εισόδημα, αλλά η ιδιοκτησία, ένα ανοίκιαστο κατάστημα ή σπίτι δεν μπορεί να παράγει εισόδημα και βεβαίως ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί κάποια στιγμή να πληρώσει το φόρο, οι περισσότεροι δεν μπορούμε ήδη. Αυτό θα οδηγήσει στη δήμευση.

Αυτή η δήμευση λοιπόν, πρέπει να σταματήσει τώρα, να καταλάβουμε ότι η πολιτική της τρόικας στοχεύει ακριβώς στο να δημευτεί αυτή η περιουσία και να είμαστε πλέον ενοικιαστές στα σπίτια μας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το λέμε εδώ και τρία χρόνια, το συναντήσαμε αυτό σε πολιτικές που άσκησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε αρκετές άλλες χώρες, είδαμε λαούς που αντιστάθηκαν και χώρες που αντιστάθηκαν, όπως η Ισλανδία, η Αργεντινή, το Εκουαδόρ ή όπως η Ιρλανδία, που δεν συμφώνησε με τη φορολογική πολιτική που της επέβαλαν οι δανειστές.

Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, αλλά αυτό το έκαναν οι κυβερνήσεις κ. Καμμένο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το έκαναν οι κυβερνήσεις. Εδώ λοιπόν, είναι θέμα πολιτικό. Είναι θέμα που οι πολίτες έχουν ευθύνη να ανατρέψουν και δεν μπορεί να συνεχιστούν αυτά τα παιχνιδάκια, τα οποία γίνονται κατά παράβαση του Συντάγματος, αλλά και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Άρα, καλείτε τους πολίτες να μην πληρώσουν, λέτε, μαζικά όμως.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλώ τους πολίτες, πρώτα απ’ όλα να αρνηθούν την είσοδο του οποιουδήποτε στο σπίτι τους, χωρίς δικαστικό λειτουργό, γιατί αυτό αντίκειται στο άρθρο 9 του Συντάγματος. Παράλληλα, καλώ τους πολίτες να προσφύγουν στα δικαστήρια, με συγκεκριμένη νομική αιτιολογία, που θα την τεκμηριώσουν στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, για να μην πληρώσουν τον παράνομο φόρο, που είναι ο ΕΝΦΙΑ.

Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Μάλιστα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα έχουμε όλη τη νομική φόρμουλα, όπου ο κάθε πολίτης, νόμιμα, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, προκειμένου να μην πληρώσει αυτόν τον φόρο, που είναι κατά παράβαση του Συντάγματος και της δημοκρατικής διαδικασίας που προβλέπει η Ελληνική Δημοκρατία.

Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Εκτός και αν πουλήσουν τον τάφο στην Αμφίπολη και λυθεί το χρέος κ. Καμμένο, για να κλείσουμε σκωπτικά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κοιτάξτε στην Αμφίπολη μακάρι να βρεθεί, για να καταλάβει και ο κ. Σαμαράς ότι δεν μπορεί να αποδέχεται τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια. Να τους θυμίσω ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πριν από λίγα χρόνια, δήθεν, για πατριωτικό πρόσημο, αλλά απ’ ότι φαίνεται ήταν τότε οι 400.000 συσκευές του κ. Κόκκαλη και δεν ήταν το όνομα της Μακεδονίας, το οποίο παραδίδει ως «Βόρεια Μακεδονία» συνεργαζόμενος με τον κ. Βενιζέλο.

Θέλω να κλείσω και με το θέμα του εμπάργκο από τη Ρωσία. Μιλάμε όλοι για τα ροδάκινα, που πράγματι, είναι πολύ σοβαρό το θέμα για τους παραγωγούς μας, ιδιαίτερα τους παραγωγούς της Μακεδονίας, αλλά θέλω να πω και τη διάσταση που έχει να κάνει με την άμυνα της χώρας. Η Κύπρος, αυτή τη στιγμή, με το εμπάργκο στα οπλικά συστήματα, είναι εντελώς απροστάτευτη. Όλα τα οπλικά συστήματα που υπάρχουν στην Κύπρο είναι ρωσικά, εάν δεν έχουν τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά, είναι ανενεργά και ένα μεγάλο μέρος της άμυνάς μας τους πυραύλους S-300, αλλά και τους μέσου βεληνεκούς, τα TOR-M1, τα Kornet, είναι όπλα ρωσικά.

Η Ελλάδα λοιπόν δεν έχει σύνορα με την Αυστρία ή με τη Γαλλία. Έχει σύνορα με την Τουρκία, με την Αλβανία, όπου βλέπουμε πλέον ισλαμιστές να συλλαμβάνονται, εντός του εδάφους της. Έχουμε ένα τεράστιο κύμα, το οποίο θα έρθει, φαίνεται, από την Ανατολή, με τις εξελίξεις που έχουμε και αυτό που έχουμε ανάγκη είναι σοβαρούς συμμάχους και από τη πλευρά του ΝΑΤΟ, και εννοώ τις ΗΠΑ, αλλά και από τη Ρωσία. Δεν μπορεί η ομόδοξη Ρωσία να αποκλείεται, επειδή ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς εκτελούν τις εντολές της κ. Μέρκελ.

Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ κ. Καμμένο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου