Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ



Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε καλημέρα σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλή σας ημέρα κ. Παπαδάκη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σε αυτή τη διαδικασία περί «κουμπαρά» και χρηματισμού έχετε κληθεί και εσείς από τον Εισαγγελέα να καταθέσετε κ. Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχω κληθεί και μάλιστα ελπίζω να έχει κάνει δεκτή την αίτηση η κ. Κουτζαμάνη να επεκτείνει το θέμα όχι μόνο στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, αλλά στο ποιοι βουλευτές και συγγενικά τους πρόσωπα δέχθηκαν επισκέψεις του ΣΔΟΕ με περίεργα εντατικές έρευνες, χωρίς να υπάρχουν καν καταγγελίες, πώς εμπλέκονται υπηρεσίες του ΣΔΟΕ άλλων περιοχών σε άλλες περιοχές, επειδή εκεί υπάρχουν οι κομματικοί εγκάθετοι.


Υπάρχουν βουλευτές που έφυγαν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ χωρίς οι άνθρωποι να έχουν εξηγήσει καν για ποιο πολιτικό λόγο έφυγαν και οι οποίοι έχουν από πίσω τους διάφορες περίεργες έρευνες.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αντιλαμβάνομαι κ. Πρόεδρε ότι λέτε ότι ο εκβιασμός στελεχών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που υποχρεώθηκαν ακόμα και να φύγουν από το κόμμα σας ήταν η χρησιμοποίηση του ΣΔΟΕ για προφανείς υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούσαν εις βάρος τους;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ή υποθέσεις οι οποίες «χτίστηκαν» εις βάρος τους ή υποθέσεις οι οποίες δεν υπάρχουν καν. Δεν το υπονοώ, σας το λέω καθαρά. Να σας πω δηλαδή, για να καταλάβετε, η κ. Χρυσοβελώνη, βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δέχθηκε πέντε επισκέψεις του ΣΔΟΕ παρότι είχε ελεγχθεί και ήταν μια δικηγόρος, όχι η μεγαλοδικηγόρος που δικαιολογούσε τέτοιες έρευνες. Ο κ. Γιοβανόπουλος, που έχει φύγει από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ο κ. Καπερνάρος, ο κ. Χαϊκάλης.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μιλάτε για κατασκευασμένες κατηγορίες από το ΣΔΟΕ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μιλάω για πιέσεις οι οποίες είναι μη θεσμικές. Βεβαίως και οι βουλευτές πρέπει να ελέγχονται, όλοι μας πρέπει να ελεγχόμαστε, αλλά όταν γίνεται ένας έλεγχος και βγαίνει καθαρός, την επόμενη μέρα έρχεται δεύτερος έλεγχος, τρίτος έλεγχος, εμπλέκονται υπηρεσίες οι οποίες δεν έχουν καμία αρμοδιότητα, μπαίνει το ΣΔΟΕ Λαμίας να ψάξει στη Σάμο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας ρωτώ ευθέως, τα στελέχη αυτά δεν άντεξαν και έφυγαν από το κόμμα σας; Αυτό λέτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν το ξέρω, μπορεί να το ερευνήσει αυτό η Δικαιοσύνη. Εγώ θα δώσω συγκεκριμένα στοιχεία.

Α. ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ: Θα δώσει στοιχεία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Συγκεκριμένα στοιχεία. Αλλά επειδή ρωτάει ο κ. Δελατόλας θα πω κάτι στον κ. Δελατόλα και σε εσάς κ. Παπαδάκη, βγαίνετε όλοι και λέτε «πείτε ονόματα». Όταν σας λέμε ονόματα εξαφανίζεστε όλοι και δεν μας βγάζετε. Για παράδειγμα, προχθές στη Βουλή.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εδώ όχι. Εδώ τα λέτε τα ονόματα και δεν σας κλείνουμε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Φοβάμαι ότι δεν θα με ξαναβγάλετε σύντομα. Ακούστε λοιπόν, καταθέσαμε στη Βουλή 73 ονόματα επιχειρήσεων που πήραν επιδότηση για παράδειγμα για πρόσληψη ενός εργαζόμενου δέκα εκατομμύρια ευρώ, 1,68 εργαζομένων 17 εκατομμύρια ευρώ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σας άκουσα στη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως. Κατέθεσα τα ΦΕΚ, κατέθεσα τα ονόματα. Ασχολήθηκε κανένας από εσάς; Κανείς δεν ασχολήθηκε. Η κ. Κουτζαμάνη που θέλει ονόματα θα μπορούσε να διατάξει μια τέτοια προκαταρκτική, όπως θα μπορούσε να διατάξει προκαταρκτική, για παράδειγμα, όταν ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πήρε τα απόρρητα αρχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο σπίτι του.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πάντως τα στοιχεία τα δώσατε στο Προεδρείο της Βουλής και όχι σε εμένα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κατατέθηκαν δημόσια στη Βουλή, όπου εσείς ως κανάλι έχετε κοινοβουλευτικό συντάκτη που θα μπορούσε να τα πάρει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πάντως νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ και για εμένα και για το κανάλι, είναι η δεύτερη φορά που μιλάμε μέσα σε 15 μέρες.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα, δεν το λέω για εσάς μόνο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Στις 14 εκπομπές που έχουμε κάνει στις δύο είχαμε Καμμένο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εντάξει, βγάλατε και τον κ. Δημαρά, δεν έχω κανένα παράπονο. Τα λέω αυτά γιατί όταν λέμε για ονόματα βλέπετε ότι καταγγείλαμε τις προηγούμενες μέρες το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία ότι ανοίγουν νέους λογαριασμούς για να μη γίνεται παρακράτηση από τις τράπεζες στις οποίες οφείλουν. Είδατε ότι έφεραν τροπολογία, η οποία λέει ότι το 40% από τις επιδοτήσεις που θα παίρνει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι ακατάσχετο, για να προλαβουν την εισαγγελική έρευνα που θα "πήγαιναν μέσα" γιατί εξαπάτησαν το δημόσιο και τις τράπεζες και άλλαξαν λογαριασμούς για να μην παίρνουν τα λεφτά των επιδοτήσεων οι τράπεζες για τα δάνεια.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Χωρίς να ξέρουμε βέβαια και ποιες είναι οι υποχρεώσεις των κομμάτων απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί είναι μεγάλες.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς, σας λέω ότι τα έχουμε πληρώσει όλα. Δεν έχουμε δάνειο ούτε ένα ευρώ και μάλιστα δεν έχουμε τη δυνατότητα της ετήσιας επιδότησης που καθυστερεί και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε περιμένουμε με ενδιαφέρον την κατάθεσή σας, αν και στοιχεία δεν πρόκειται να βγουν. Έχετε, πάντως, όπως είπατε στοιχεία τα οποία προφανώς δεν θέλετε να βγουν.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα σας λέω ονόματα. Θέλετε να σας πω και άλλα;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είπατε ότι θα δώσετε και άλλα στοιχεία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας υπόσχομαι και κάτι άλλο. Επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα για αυτούς που διαρρέουν διάφορες ειδήσεις που αφορούν την οικονομία. Εμείς σήμερα στα Χανιά θα ψάξουμε να βρούμε τον τορναδόρο. Θυμάστε τον τορναδόρο τον οποίο πήγε η ΕΥΠ, τον έπιασε και τον προφυλάκισαν, τον έβαλαν μέσα, γιατί έγραφε τότε στο facebook ότι μπορεί να κλείσουν οι τράπεζες; Τώρα φτάσαμε στην κυβερνητική εκπρόσωπο να λέει ότι θα αδειάσουν τα ΑΤΜ. Έτσι για να θυμόμαστε λιγάκι την ιστορία.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν κάνει κακό όμως, όλη αυτή η ιστορία από όπου και να προέρχεται κυβέρνηση ή αντιπολίτευση; Δεν κάνει κακό κ. Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τον τορναδόρο βλέπετε τον συνέλαβαν. Όταν βγαίνει ο πρωθυπουργός περιφερόμενος στα καφενεία της Βουλής, βγαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γεωργιάδης στην τηλεόραση και λέει που θα πάνε τα λεφτά εάν βγει ο Α ή ο Β. Όταν βγαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος και λέει ότι θα αδειάσουν τα ΑΤΜ, αυτό είναι φυσικό ότι θα οδηγήσει σε τέτοιου είδους αποτελέσματα. Τώρα βέβαια η απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι η εξής: είτε θα προχωρήσουμε με το μνημόνιο και ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ή θα βγούμε από το μνημόνιο, κάνοντας επιτροπή λογιστικού ελέγχου.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και θα ψηφίσει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΣΥΡΙΖΑ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αν μας ψηφίσει ο ελληνικός λαός, εμείς λέμε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο έστω και μονομερώς, θα προχωρήσουμε σε επιτροπή λογιστικού ελέγχου και θα διαγράψουμε χρέος μονομερώς. Αυτό είναι μια πολιτική. Η πολιτική και στην οικονομία, όταν πατάς σε δύο βάρκες πέφτεις στη θάλασσα, όπως έπεσε ο Σαμαράς με την περίφημη πολιτική την οποία ακολούθησε τις τελευταίες μέρες, περί δήθεν εξόδου από το μνημόνιο, την ίδια ώρα που συνεχίζει να εκτελεί εντολές της Μέρκελ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε για αυτή την παρέμβαση που εμείς σας ζητήσαμε να κάνετε. Καλή σας μέρα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να είστε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου