Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «REAL NEWS» ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΩΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ


Δελτίο τύπου 12/10/2014


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «REAL NEWS» ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΩΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ



Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει σχέδιο να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εάν λεκτικά η κυβέρνηση βγει από το μνημόνιο και κάνει ένα εθνικό σχέδιο - το οποίο θα είναι ένα σχέδιο που θα επιβάλλουν οι δανειστές - θα είναι ένα μνημόνιο με ένα άλλο όνομα. Η παραμονή των επιτρόπων στα υπουργεία, η έγκριση του προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η παραμονή των 340 δισ. ευρώ ως οφειλή των Ελλήνων σημαίνει συνέχιση της ίδιας ακριβώς πολιτικής. Είναι όπως ο κ. Σαμαράς να αλλάξει το όνομα της Νέας Δημοκρατίας σε Νέα Ελλάδα, κάπως έτσι.

Επιμένετε στη διαγραφή του χρέους παρότι ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πιο ρεαλιστικές φωνές που μιλούν για πάγωμα, ακόμη και για επιμήκυνση.

Δεν είναι ρεαλιστικές φωνές αυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δική του πολιτική και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη δική μας. Εμείς αυτά τα οποία είπαμε στον ελληνικό λαό και το πρόγραμμα που καταθέσαμε ισχύουν για πάντα. Ισχύει και τώρα, θα ισχύσει και αύριο σε περίπτωση που κληθούμε να γίνουμε κυβερνητικοί εταίροι.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή στο θέμα του χρέους;

Δεν θα συνεργαστούμε μαζί του, ξεκάθαρα.


Πώς σχολιάζετε την κάλυψη που έδωσε ο πρωθυπουργός στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση των ναυπηγείων;

Ο κ. Σαμαράς έχει μετατρέψει τον ρόλο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας σε συνήγορο υπεράσπισης των κακουργημάτων του ΠΑΣΟΚ. Υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Στουρνάρα, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπόδικο Γεωργίου για το θέμα της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων της χώρας κόντρα στη θέση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Βενιζέλος με τη συμφωνία που έκανε με τον κ. Σάφα και η οποία απέτυχε, ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο έναντι των επιχειρηματιών που κατείχαν τα ναυπηγεία. Αντί να οδηγήσει σε Εξεταστική Επιτροπή και σε Ειδικό Δικαστήριο τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Σαμαράς «άδειασε» όλη την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας μέχρι σήμερα και προσπάθησε να «ξεπλύνει» τον κυβερνητικό του εταίρο, θέλω να είμαστε σαφείς εμείς θα οδηγήσουμε στο Ειδικό Δικαστήριο και τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο. Ο κ. Σαμαράς αυτή τη στιγμή είναι υπόδικος για υπόθαλψη των εγκλημάτων του ΠΑΣΟΚ πολιτικά και ποινικά,

Στη συγκυβέρνηση ποιος δίνει τον τόνο, ο Αντώνης Σαμαράς ή ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Ο κ. Σόιμπλε, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος... Μόνο και μόνο ο ορισμός ειδικού υφυπουργού για θέματα Ελλάδος θυμίζει τις εποχές της κατοχής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουν απολέσει κάθε δυνατότητα άσκησης της εξουσίας. Είναι πιόνια, είναι «χορεύτριες» στο ντέφι που τους χτυπά ο κ. Σόιμπλε.

Πιστεύετε ότι θα αντέξετε σης εκλογές με την πόλωση που θα υπάρξει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ;

Εμείς είμαστε η άλλη φωνή, είμαστε η άλλη λύση. Αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί στην αυριανή κυβέρνηση να υπάρχουν εγγυητές για τα εθνικά θέματα, για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ορθοδοξία, για τη λαθρομετανάστευση, για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την εθνική αξιοπρέπεια, την εθνική κυριαρχία, θα μας επιλέξουν να είμαστε δυνατοί στηνεπόμενη Βουλή.

Επιμένετε ότι δεν θα συναινέσετε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τι θα κάνετε αν κάποιος βουλευτής διαφοροποιηθεί;

Όποιος διαφοροποιείται τραβάει τον δικό του δρόμο.

Αποκλείετε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να βρει τους «180»;

Το αποκλείω.

Έχετε μείνει με δεκατρείς βουλευτές, ξεκινήσατε με είκοσι. Σας ανησυχεί αυτό;

Στις εκλογές θα πάμε με πολύ περισσότερους βουλευτές. Απευθύνουμε προσκλητήριο. Καλούμε προσωπικότητες κινήματα, ανεξάρτητους βουλευτές σε μια κοινή πορεία και να συμμετέχουμε σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Έναπροσκλητήριο για τη μεγάλη πατριωτική παράταξη.

Σε ποια πρόσωπα απευθύνεται το προσκλητήριο;

Καλώ βουλευτές που έφυγαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όμως κράτησαν τις αρχές μας. Καλώ τον Χρήστο Ζώη. Καλώ τον Βύρωνα Πολύδωρα, τον Παναγιώτη Κρητικό, τον Γιώργο Καραμπελιά.

Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη δεν τον καλείτε;

Δεν έχουμε συζητήσει με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Τον Γιώργο Καρατζαφέρη;

Όχι, ο κ. Καρατζαφέρης αποτελεί το άκρο με το οποίο εμείς δεν συνεργαζόμαστε. Ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε το now how του ΛΑΟΣ στον κ. Σαμαρά. Αυτήν τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα όπου η ηγεσία είναι τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης και τα στελέχη του, τα στελέχη της ΕΠΕΝ και του ΛΑΟΣ.

Στο προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά για τη μεγάλη Κεντροδεξιά, τι απαντάτε;

Η Κεντροδεξιά που καλεί ο κ. Σαμαράς είναι το δικηγορικό γραφείο υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ. Η κλήση από τον κ. Σαμαρά είναι μια κλήση για να βρει συνενόχους. Σε εμάς δεν θα βρει συνενόχους ο κ. Σαμαράς ποτέ. Ο κ. Σαμαράς θα πληρώσει για αυτό που έκανε στην πατρίδα και για αυτό να είναι βέβαιος.

Ανήκετε σε εκείνους που προτείνουν οικουμενική κυβέρνηση τώρα;

Δεν υπάρχουν οι δυνάμεις αυτήν τη στιγμή στη Βουλή για να δημιουργήσουν μια οικουμενική κυβέρνηση τώρα. Μετά τις εκλογές θα υπάρχουν οι δυνατότητες. Και αυτό που σας λέω είναι ότι το βράδυ των εκλογών δεν θα υπάρχει ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Βενιζέλος.

Πρόσφατα είπατε ότι ο Καραμανλής πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός μεγάλου εθνικού μετώπου. Τι εννοείτε;

Όχι, είπα ότι ο Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Όμως ο πρώην πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη, υποχρεούται να μιλήσει στον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά στο έγκλημα που γίνεται κατά της χώρας και κατά της δικής του πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου