Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Συνέντευξη τύπου Τέρενς Κουίκ στην Καβάλα: «Μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος – Δεν ήρθα για τουρισμό» (KAVALAPRESS.GR)




Την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ παραχώρησε, στα ΜΜΕ της Καβάλας, ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ανήγγειλε το όνομα του συνδυασμού του («Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας», ένα όνομα συμβολικό των προθέσεών του περί μη ξεπουλήματος της Μακεδονίας και της Θράκης) και προχώρησε σε μια πρώτη απαρίθμηση των προτεραιοτήτων του για την περιφέρεια ΑΜΘ (είτε εκλεγεί είτε όχι, όπως τόνισε). Παράλληλα ο βουλευτής επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος παρουσίασε και την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Στέλλα Γκανιάτσου αλλά και τον υποψήφιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης-Τουρισμού Γιώργο Τσακίρη.

Ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για τακτικές του παρελθόντος όπως «χτυπήματα κάτω από την μέση και ρίξιμο λάσπης, τακτικές τις οποίες ο κόσμος έχει βαρεθεί» και κάλεσε τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες ΑΜΘ να διεξάγουν την προεκλογική τους εκστρατεία με ορθό πολιτικό λόγο, στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού, χωρίς προσωπικές επιθέσεις. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά την περιοχή -τόσο μέσα από την δημοσιογραφική του εμπειρία όσο και από το κοινοβουλευτικό του έργο-, ενώ θέλοντας να προλάβει όσους τον επικρίνουν για την επιλογή του να διεκδικήσει την ηγεσία μιας περιφέρειας από την οποία δεν κατάγεται σχολίασε ότι «δεν είμαι καθόλου απ” έξω από την περιφέρεια, διότι την γνωρίζω πολύ καλά. Το γεγονός ότι δεν κατάγομαι από κάποιον εκ των 5 νομών της περιφέρειας μού δίνει την ευχέρεια να δηλώσω ότι δεν έχω λόγους για να διεκδικήσω ψηφαλάκια σε μια συγκεκριμένη ΠΕ εις βάρος κάποιοας άλλης. Προσωπικά βλέπω όλες τις περιφερειακές ενότητες σαν ένα πράγμα.»

Αμέσως μετά ο κ. Κουίκ δεσμεύτηκε ότι «είτε εκλεγώ ως περιφερειάρχης είτε όχι δεν θα είμαι τουρίστας. Θα είμαι εδώ και θα αγωνίζομαι για αυτόν τον τόπο» ενώ ξεκαθάρισε ότι το βασικό του ενδιαφέρον είναι ο άνθρωπος και ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής του θα προέλθει μέσα από την ανάπτυξη και όχι μέσα από την απλή διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουίκ υπογράμμισε ότι «το τελευταίο που επιθυμώ είναι η δημόσια προβολή, κυριολεκτικά έχω χορτάσει από αυτήν. Ήρθα στην περιοχή της περιφέρειας ΑΜΘ για να δουλέψω για το καλό του τόπου. Σαφώς και το όνομά μου αλλά και η πορεία μου μού προσφέρουν την δυνατότητα να έχω προσβάσεις σε υπουργεία, και αυτό σκοπεύω να εκμεταλλευτώ» ενώ αμέσως μετά δεσμεύτηκε ότι η διοίκησή του θα επιδιώξει να καταργήσει ή να καταστήσει μη νόμιμες οποιεσδήποτε συμφωνίες των ταγών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την τρόικα.

Κατόπιν ο κ. Κουίκ κατέθεσε τις σκέψεις του για την ανάπτυξη της Καβάλας και της Θάσου, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να διαθέτει η περιφέρεια ΑΜΘ τέτοιους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς και να μην έχουμε ως προτεραιότητα την τουριστική ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Καβάλα όχι μόνο ως τουριστικό -όλο τον χρόνο- αλλά και ως ενεργειακό κόμβο. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα δεχτούμε παραχωρήσεις όπως αυτές που έγιναν με τον αγωγό TAP», ενώ έθεσε ως επιπλέον προτεραιότητές του την ανάδειξη του διεθνούς χαρακτήρα του λιμανιού της Καβάλας, την σιδηροδρομική σύνδεση και την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Κλείνοντας ο κ. Κουίκ έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «δεν πρόκειται να μηδενίσω τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει, και κυρίως τις προσπάθειες που θα κάνουν από τούδε και στο εξής οι βουλευτές. Ωστόσο θα ανακαλώ στην τάξη οποιοδήποτε -ιδίως όποιον συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές- θελήσει να παραβιάσει τους κανόνες πολιτικού πολιτισμού που έθεσα. Όποιος εξυβρίζει και ρίχνει λάσπη θα έχει σοβαρό πρόβλημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου