Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ




Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το σωματείο των εργαζομένων για την πρόσκληση. Είμαστε εδώ με τον βουλευτή και τομεάρχη Εθνική Άμυνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον πτέραρχο Γιώργο Νταβρή, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιήσαμε και στην Πάτρα και στον Υμηττό, προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα, όχι μόνο προς εσάς τους εργαζόμενους, αλλά ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό, για τη μεγάλη σημασία που έχει η αμυντική βιομηχανία για την πατρίδα μας. Η αμυντική βιομηχανία, η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες, στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Η πολιτική για την ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν αποτελεί ένα θέμα οικονομικό, αποτελεί ένα θέμα εθνικό. Είναι θέμα ενίσχυσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια, γιατί κάποιοι αποφάσισαν να καταργήσουν το Σύνταγμα, να καταργήσουν την εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση και να την αντικαταστήσουν με επιτρόπους, οι οποίοι παράνομα, αντισυνταγματικά και αντισυμβατικά με βάση τις συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα έχουν πάρει στα χέρια τους την εξουσία, χωρίς να έχουν τη λαϊκή εντολή και κατά παράβαση των δημοκρατικών αρχών.

Το θέμα της αμυντικής  βιομηχανίας έχει να κάνει ακριβώς  με αυτή τη γενικότερη πολιτική, την οποία εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή εκείνοι που επιθυμούν τον φεντεραλισμό της Ευρώπης, δηλαδή την κατάργηση των εθνών-κρατών. Ο σκοπός είναι να καταργηθούν τα έθνη-κράτη, να υποσταλούν οι σημαίες και η Ευρώπη να υποταχθεί στη γερμανική επικυριαρχία. Τώρα, πλέον, το λένε ξεκάθαρα, βγαίνουν και μιλούν για την ανάγκη μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, μιας ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, η οποία δεν θα γίνεται από τις Βρυξέλλες, δηλαδή από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η Ελλάδα συμμετέχει ομότιμα ως έθνος-κράτος, αλλά από το Βερολίνο, τον επικυρίαρχο δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να καταργηθεί ουσιαστικά οτιδήποτε μπορεί να ενισχύσει την εθνική κυριαρχία μιας χώρας, είτε αυτό λέγεται πρωτογενής παραγωγή – και για αυτό σταματάει με διάφορα μέτρα τη δυνατότητα της χώρας να ταΐσει το λαό της - είτε με τη μορφή απαγορεύσεων, όπως έχουμε τελευταία, όπου απαγορεύτηκαν ακόμα και τα οικόσιτα, απαγορεύτηκε να καλλιεργεί κανείς στο χωράφι του δυο ντομάτες και μια πατάτα για να ταΐσει την οικογένειά του και επιδοτήθηκαν εκείνα τα προϊόντα τα οποία δεν μπορούν να ταΐσουν το λαό, επιδοτήθηκε το σκληρό σιτάρι και η Ελλάδα από παραγωγός μαλακού σιταριού που μπορούσε να παράγει ψωμί για να ταΐσει το λαό, δεν παράγει πλέον τις αναγκαίες ποσότητες για να μπορεί να σιτιστεί ο ελληνικός λαός.

Αυτός λοιπόν ο σχεδιασμός της κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας, της πρωτογενούς παραγωγής χτυπά και την Εθνική Άμυνα. Για να χτυπηθεί η Εθνική Άμυνα υπάρχουν δύο πυλώνες: Ο πρώτος και κύριος είναι η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας και ο δεύτερος είναι η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Η αμυντική βιομηχανία στην πατρίδα μας σίγουρα έχει περάσει και από καλές στιγμές, με την παραγωγή υπερσύγχρονων προϊόντων, που εσείς από τα χέρια σας βγάλατε - από ότι θυμάμαι οι περισσότεροι εργαζόμενοι είστε πάρα πολλά χρόνια σε αυτή την επιχείρηση - όπως το Άρτεμις, όπως τεχνολογικά θαύματα, με τα οποία πήραμε συμβάσεις από τις μεγάλες βιομηχανίες όλου του κόσμου, όπως τη Lockheed Martin, την Ντασό στον αεροπορικό τομέα, αλλά ο σχεδιασμός είχε μέσα, πρώτα από όλα, τη διαφθορά του συστήματος και οι διοικήσεις που πέρασαν από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, από την παλιά ΕΛΒΟ, από την παλιά ΠΥΡΚΑΛ, από την παλιά ΕΑΒ, από την παλιά ΕΒΟ λειτούργησαν αντίθετα με τον τρόπο που λειτουργούσαν οι εργαζόμενοι, αλλά και το επιστημονικό προσωπικό των εταιρειών.

Από τη μια μεριά βγάζαμε το G3 και από τη άλλη μεριά η διοίκηση έβγαζε οπλοβομβίδες και βομβίδες, τα οποία πήγαιναν στην Αφρική, προκειμένου να κάνουν δοκιμές και χρέωναν την ΕΒΟ τότε με αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές. Από τη μια μεριά γινόταν αγώνας και ήμασταν πρώτοι και στα οπλικά συστήματα, αλλά και στα πυρομαχικά, με δυνατότητα να υποστηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και από την άλλη κάποιοι άνοιγαν εργοστάσια στην Αρμενία, όπου επιδοτούσαν με τρία δισεκατομμύρια δραχμές από τα «μαύρα» ταμεία του υπουργού Άμυνας, καθηγητή που έφερνε λέει την τεχνολογία λέιζερ, ενώ ο καθηγητής δεν υπήρχε ούτε στον τηλεφωνικό κατάλογο, χωρίς να πληρώσει ποτέ κανένας.

Όλα αυτά τα σκάνδαλα με τους εμπλεκόμενους πήγαν στο συρτάρι ή μάλλον έγιναν προϊόν ανταλλαγής μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν τη χώρα. Και επειδή εγώ δεν είμαι από παρθενογένεση, αναγνωρίζω και τις ευθύνες που είχαμε και εμείς. Θα σας πω όμως ότι όποτε ξεκίνησε να γίνει μια έρευνα με τη βοήθεια και εργαζόμενων και συνδικαλιστών, τελικά έπεφτε πάνω σε έναν τοίχο, σε έναν τοίχο της συγκάλυψης όλων εκείνων των σκανδάλων, αλλά και της διαπόμπευσης των εργαζομένων, διότι ενώ προβάλλονταν τα σκάνδαλα δεν προβάλλονταν οι επιτυχίες της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός; Ο σχεδιασμός της τρόικας που εκτελεί η σημερινή κυβέρνηση - και δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέραν αυτού - είναι να κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, είναι να αποδοθούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στη Rimental και μάλιστα με «προίκα» τις συμβάσεις τις οποίες έχουν και δεν εκτελούν.

Μιλώντας προηγουμένως με τους εκπροσώπους  σας, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διατυπώσαμε τη σαφή θέση που έχουμε από την πρώτη στιγμή. Το θέμα δεν είναι απλώς πολιτικό, το θέμα πέραν του ότι είναι εθνικό είναι και ποινικό. Εκείνοι που θα αποφασίσουν να κλείσουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, την ώρα που υπάρχουν οι παραγγελίες και οι προτάσεις για να λειτουργήσουν και όχι απλώς να συντηρηθούν, αλλά να ξαναφτάσουν στις παλιές καλές εποχές και να έχουν κέρδος, διαπράττουν το έγκλημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Αν οι διοικήσεις και ο μέτοχος και ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνυπογράψουν και συμφωνήσουν στο κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, την ώρα που υπάρχουν παραγγελίες και σε επίπεδο πυρομαχικών για τα 5,56 αλλά και σε επίπεδο οπλικών συστημάτων, όπως από την Ινδία για το Άρτεμις, με δουλειά της τάξεως των 2,5 δισεκατομμυρίων την οποία εμείς θα πιστοποιήσουμε με επίσκεψη την άλλη εβδομάδα στον πρέσβη της Ινδίας, θα τους υποβάλλουμε μήνυση για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και για απάτη.

Εδώ ουσιαστικά ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, κλείνουν το εργοστάσιο, γεγονός που αφορά τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά αφορά και την Εθνική Άμυνα της χώρας. Θα φυλακιστούν αυτοί οι οποίοι θα διαρπάξουν τέτοιο έγκλημα και για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, για τις συμβάσεις που υπάρχουν και δεν τις εκτελούν και μάλιστα τις σαμποτάρουν, όπως τις σαμποτάριζαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την απαξίωση σε αυτό το εργαλείο ενίσχυσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας που λέγεται αμυντική βιομηχανία.

Καλώ, από εδώ, από τη Μάνδρα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης του δημοκρατικού τόξου να κινηθούμε από κοινού σε ένα μέτωπο για τη προστασία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, καλώ και τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να αρνηθούν να εκτελούν εντολές ξένων, εντολές των κατακτητών, οι οποίοι έρχονται και διατάσσουν το κλείσιμο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και να παρθεί άμεσα απόφαση για χρηματοδότηση, βάσει των συμβολαίων που υπάρχουν, της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, όλων των μονάδων, της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ και βεβαίως των ναυπηγείων, προκειμένου να προστατεύσουμε την Εθνική Άμυνα της χώρας και την εθνική οικονομία.

Θέλω να σας ζητήσω να μην κάνετε υπομονή, η υπομονή τελείωσε. Από εδώ και πέρα χρειάζεται ενότητα από όλους μας. Ξέρω ότι υπάρχουν διαφορές, ξέρω ότι κατά καιρούς προσπάθησαν να βάλουν το ένα εργοστάσιο να συγκρουστεί με το άλλο, ξέρω ότι πολλοί στο όνομα του να υπηρετήσουν προθαλάμους κομματικών γραφείων εγκατέλειψαν ουσιαστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ξεχάστε τα όλα αυτά μέχρι τώρα, ας ξεχάσουμε και την πολιτική προέλευση του καθενός, είμαστε  Έλληνες, πρέπει να ενωθούμε απέναντι σε ένα ξένο κατακτητή και στους δοσίλογους που τον υπηρετούν, που είναι οι σημερινοί κυβερνώντες. Πρέπει να μην κάνουμε πίσω, να μην ακολουθήσουμε το σχέδιό τους που είναι η διχόνοια. Είναι κρίμα την ώρα που σφαζόμαστε μεταξύ μας για μικρά πράγματα από την άλλη πλευρά αυτοί να ξεπουλούν το μέλλον των παιδιών μας. Και να απαντήσουμε όπως απάντησαν οι Έλληνες του ’40. Εδώ πια δεν θέλει πηγάδι στον Μελιγαλά, θέλει Γοργοπόταμο και μακάρι όταν ελευθερωθούμε να ξαναβάλουμε τις διαφορές που είχαμε στο παρελθόν και να δούμε ποιος είχε δίκαιο και ποιος είχε άδικο. Δεν υπάρχει περιθώριο, τελειώνει η ημερομηνία λήξεως της Ελλάδος.

Στις 30 Οκτωβρίου στη Δράμα, οι κάτοικοι έδωσαν το παράδειγμα. Ενώθηκαν τα συνδικάτα, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, τα επιμελητήρια, οι ταξιτζήδες, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και έκλεισαν την πόλη για 24 ώρες. Η αντίσταση δεν χρειάζεται ούτε όπλα, ούτε αίμα, ομοψυχία χρειάζεται. Στα σπίτια μας να κλειστούμε όλοι για τέσσερις μέρες, έπεσαν, αρκεί να είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι. Διαπράττουν έγκλημα σε βάρος της πατρίδας, διαπράττουν έγκλημα σε βάρος των παιδιών μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι  οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτή τη λογική είμαστε  μαζί, δεν θέλουμε να αποκομίσουμε πολιτικά κέρδη, δεν θέλουμε να μαζέψουμε  ψήφους, θέλουμε να συνδράμουμε ως Έλληνες, μαζί με όλες τις δυνάμεις του τόπου, προκειμένου να μπορέσουμε να κερδίσουμε πάλι την ελευθερία μας και η ελευθερία μας βασίζεται πρώτα από όλα στην Εθνική Άμυνα, βασίζεται στην ύπαρξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα  για ότι κάνατε μέχρι σήμερα, να σας πω ότι εμείς θα είμαστε  εδώ και σήμερα, αλλά και αν αποφασίσουν αύριο τον ξαφνικό θάνατο της εταιρείας, όπως έκαναν στην ΕΡΤ ή εάν αποφασίσουν τον ξαφνικό θάνατο της εταιρείας μέσω λύσεων, όπως δήθεν η διάλυση της εταιρείας εν μέσω λειτουργίας. Οποιαδήποτε λύση η οποία θα βάλει λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία θα μας βρει αντίθετους και θα είμαστε μαζί σας σε πιθανές καταλήψεις που θα κάνετε, θα είμαστε μαζί σας και αν ξεκινήσουμε να λειτουργούμε τα εργοστάσια, θα είμαστε μαζί σας και μαζί με όλες εκείνες τις δυνάμεις του τόπου οι οποίες είναι αποφασισμένες να προασπίσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Είμαι στη διάθεσή σας εάν υπάρχουν κάποια ερωτήματα ή κάποιες προτάσεις που πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ: Εδώ πέρα, εκτός από ένα δράμα παίζεται και ένα θέατρο του παραλόγου. Εκτός από το ότι μας έχουν καταδικάσει να πεθάνουμε από την πείνα, πριν πεθάνουμε από την πείνα θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια, αφού προηγουμένως μας κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, για χρέη που χρωστάμε στο Δημόσιο, ενώ το Δημόσιο χρωστάει πολύ περισσότερα σε εμάς. Εγώ θα ήθελα να προτείνω εφόσον ο «φουκαράς» κ. Στουρνάρας δεν έχει να μας δώσει λεφτά, ας μας δώσει έστω μια βεβαίωση που να μπορούμε να πάμε να τη συμψηφίσουμε με τα χρέη που έχουμε με το Δημόσιο ή ας βγάλει μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από αυτές που βγάζει σωρηδόν τον τελευταίο καιρό που να λέει ότι για όσο διάστημα δεν πληρωνόμαστε δεν θα εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς το δημόσιο. Αυτό θα μπορούσε να περάσει ως πρόταση από εσάς στον κ. Στουρνάρα. Συνομιλείτε μαζί του;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Στουρνάρας είναι ένας εγκάθετος, μη εκλεγμένος διορισμένος από την τρόικα υπουργός Οικονομικών. Δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, δεν έχει ψηφιστεί από Έλληνα πολίτη. Ο κ. Στουρνάρας αποτελεί μαζί με τους υπόλοιπους διορισμένους του συστήματος Σημίτη, δηλαδή του γερμανικού συστήματος, της ομάδας που ουσιαστικά έχει καθυποτάξει την χώρα μας σε μια ξένη κατοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί που ξεκίνησαν από το 2000 και την Goldman Sachs και το swap που έλεγε για την είσοδο της Ελλάδας σε μια Ευρωζώνη με παραποίηση των στατιστικών στοιχείων είναι αυτοί που κυβερνούν ανεξέλεγκτα επειδή τους έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός ψήφισε Γιώργο Παπανδρέου το 2009 και του προέκυψε Παπακωνσταντίνου, δηλαδή Σημίτης. Εν συνεχεία αποφάσισαν τα δυο κόμματα να κάνουν κυβέρνηση, να βάλουν τον Παπαδήμο και αυτός ήταν της ίδιας συμμορίας, της ίδιας εγκληματικής συμμορίας. Το λέω ανοιχτά και ας μου κάνουν και άλλη μήνυση, μεθαύριο στη Βουλή συζητείται η άρση ασυλίας μου, θα πάω και εγώ ως τρομοκράτης πιθανώς γιατί εξεγείρω τα πλήθη και αν χρειαστεί θα φυλακιστούμε δεν υπάρχει θέμα, εμείς θα προασπίσουμε το Σύνταγμα και το άρθρο 120.

Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν είναι η τρίτη φάση μετά τον Παπακωνσταντίνου, μετά τον διορισμένο πρωθυπουργό της ομάδας αυτής, που σκοπό δεν έχει να λειτουργήσει ως υπουργός Οικονομικών ούτε απλώς ως εγκάθετος της τρόικας και των δυνάμεων κατοχής της χώρας. Ο κ. Στουρνάρας έχει βάλει στόχο να μην βρει λύσεις, προκειμένου να δημευθεί η ιδιωτική περιουσία, γιατί το κράτος, τι σημαίνει κράτος, το έθνος είναι ο λαός, είναι οι άνθρωποι, είναι οι οικογένειές μας, κράτος όμως είναι τρία πράγματα, είναι η δημόσια περιουσία η οποία ξεπουλιέται και απαξιώνεται όπως το ζείτε εδώ μέσα, είναι η ιδιωτική περιουσία, η οποία δημεύεται, δεν είναι τυχαίο ότι δίνουν παντοδυναμία στους τραπεζίτες και στις εισπρακτικές εταιρίες να τσακίζουν τον πολίτη αντί να προστατεύει το κράτος τον πολίτη απέναντι στις τράπεζες, γιατί αυτός είναι ο ρόλος του κράτους και δη του κοινωνικού κράτους.

Εδώ έχουμε βαρείς φόρους και χαράτσια, προκειμένου να μην μπορεί κάποιος να πληρώσει, να φθάσει σε αδιέξοδο, δηλαδή, και να παραδώσουν την είσπραξη των φόρων στις εισπρακτικές εταιρίες τραπεζιτών, για να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό και ο σκοπός είναι να δημεύσει την ιδιωτική περιουσία. Δημευμένη, λοιπόν, η δημόσια περιουσία που είναι ο ένας πυλώνας του κράτους, δημευμένη η ιδιωτική περιουσία που δεν θέλει να σας δώσει τον συμψηφισμό, γιατί εάν ήθελε να σας δώσει τον συμψηφισμό θα μπορούσε να κάνει το εξής απλό, θα μπορούσε να δώσει δίγραμμες επιταγές των οφειλών του κράτους προς εσάς, τις οποίες εσείς θα μπορούσατε να τις χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε τις υποχρεώσεις σας προς το κράτος ή να τις δώσετε σε άλλους για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Του το προτείναμε και αυτό και δυστυχώς δεν το δέχτηκε. Δεν θέλουν αυτό, θέλουν να δημευτεί η ιδιωτική περιουσία και το χωράφι και η στάνη και το κοτέτσι. Και όταν θα φτάσουν στην κατάλυση των δύο πυλώνων που λέγεται κράτος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας διαλύουν παράλληλα και τον τρίτο πυλώνα, αυτόν που είναι ορισμένος από το Σύνταγμα να προφυλάσσει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, διαλύουν το προσωπικό, εξευτελίζουν αξιωματικούς οι οποίοι φεύγουν το πρωί να πετάξουν πάνω από το Αιγαίο και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν το βράδυ για να δουν το παιδί τους στο σπίτι, διαλύουν τις υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα και λυπάμαι που το λέω και το γνωρίζετε, γιατί μιλώ σε μια αμυντική βιομηχανία, να συντηρηθούν τα υφιστάμενα οπλικά συστήματα, διότι βλέπετε αντί να πάνε και να δώσουν σε εσάς τα προϊόντα που εσείς έχετε κάνει παραγωγή κοιτάνε πως δεν θα συνάψουν με εσάς ή με τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες συμβόλαια συντήρησης του υλικού. ‘Η θα βρουν κανένα κουμπάρο από την Θεσσαλονίκη, λοχαγό της Κορέας, για να πάρουν τη μίζα ή θα απαξιώνουν το οπλικό σύστημα. Μου είπαν συνάδελφοί σας ότι μένουν στις αποθήκες του στρατού του ναυτικού και της αεροπορίας. Λογικό δεν είναι ότι έπρεπε να τα δώσουν τουλάχιστον να συντηρηθούν μέχρι να αποφασίσουν το fight control. Δεν το κάνουν, γιατί στόχος είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και επειδή αρχίζει τώρα το νέο παραμύθι, το οποίο το είπε πρώτα ο πρωθυπουργός, περί Ευρωπαϊκής Άμυνας και ΑΟΖ χθες σε επιτροπή της Βουλής, η κ. Γιαννάκου είπε τα ίδια.

Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή άμυνα και δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός στρατός και δεν θα υπάρξει ποτέ. Γιατί τα σύνορα της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή, μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, όταν τα παραβιάζει ο Τούρκος πιλότος, πετώντας πάνω από το Αγαθονήσι, τους Φούρνους και την Ικαρία, δεν τον αναχαιτίζει ούτε γερμανικό, ούτε γαλλικό, ούτε ιταλικό αεροπλάνο, γιατί δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή άμυνα, μόνοι μας τα αναχαιτίζουμε, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τα υλικά  τα οποία εσείς κατασκευάζετε, συντηρείτε και τους δίνετε.

Άρα, ο σκοπός του κ. Στουρνάρα και πιθανώς και της πεθεράς του, είναι να διαλυθούν οι τρεις πυλώνες: η δημόσια περιουσία, η ιδιωτική περιουσία και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, έτσι καταλύεται ένα κράτος. Και θα έρθουν στο τέλος  να μας πουν τώρα που δεν έχετε παραγωγή, τώρα που δεν έχετε άμυνα, τώρα που δεν έχετε δημόσια και ιδιωτική περιουσία σας δίνουμε τη λύση, υποταχθείτε όλοι στην γερμανική επικυριαρχία, στη νέα δημοσιονομική ένωση της Ευρώπης, γίνετε υπάλληλοι όλοι με 300 ευρώ, συνταξιούχοι με 250 και ενδεχομένως πληρώνετε νοίκι για τα σπίτια σας, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά υπάρχει ελπίδα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ελπίδα είναι να ενωθούμε και μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα.

Αν αύριο το πρωί, πληρωθούν τα οφειλόμενα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην αμυντική βιομηχανία, σε όλες τις μονάδες, και εάν τα συμβόλαια αυτά, τα οποία μπορείτε να τα βγάλετε πέρα, δεν ξέρω εάν θα είναι η Lockheed Martin για την ΕΑΒ ή μια άλλη εταιρεία για τα 5,56, εάν ένα συμβόλαιο γίνει με την εγγύηση της κυβέρνησης με την εγγύηση του κράτους, με χρηματοδοτική μελέτη, αύριο το πρωί τα γλιτώνεις όλα. Δεν είναι μαύρα τα πράγματα.

Αυτή τη στιγμή λένε ότι  δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς  και συντάξεις. Από τους φόρους στον ελληνικό λαό πληρώνονται οκτώμισι δις ευρώ τοκοχρεολύσια παράνομα, τοκογλυφικά, σε τόκους για κεφάλαια που δεν πήραμε ποτέ.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα, σταματάμε  να πληρώνουμε κύριοι. Το εθνικά κυρίαρχο κράτος κοιτάζει πρώτα το λαό του, το έθνος του, την Υγεία, την Παιδεία. Διαγράφουμε το επονείδιστο και το επαχθές του χρέους, καταγγέλλουμε μονομερώς τις δανειακές συμβάσεις και αυτό το χρέος που θα αναγνωρίσουμε μετά από λογιστικό έλεγχο, θα το πληρώσουμε όταν μπορούμε εμείς.

Γιατί το 1950 και το 1952 με τη συνθήκη του Λονδίνου και τη συνθήκη των Παρισίων, εμείς συναινέσαμε στο να ρυθμιστούν οι οφειλές της Γερμανίας; Δεν κατάλαβα, πώς αυτοί έρχονται και βάζουν χρέος όλων μας με τοκογλυφικά επιτόκια της Deutsche Bank και εμείς δεν πάμε μόνοι μας να καταγράψουμε στον προϋπολογισμό μας το αναγκαστικό δάνειο των Γερμανών επί κατοχής και τις αποζημιώσεις.

Λύσεις υπάρχουν, αρκεί  να μην πέσουμε στη «λούμπα» των ναζιστών από τη μια πλευρά, που τους έφτιαξαν αυτοί, τους ναζί και τη Χρυσή Αυγή τους έστησαν οι ίδιοι. Υπουργοποίησαν τους νεοναζιστές επικεφαλής τότε, τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη και τους έκαναν υπουργούς της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και απενοχοποίησαν τους νεοναζιστές, το Mega τους έπαιζε ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης δέκα λεπτά στο δελτίο και εμάς δέκα δευτερόλεπτα. Οι ίδιοι τους ενίσχυσαν και οι ίδιοι τους έκαναν το κακό του συστήματος για να πουν ότι το καλό είναι από την άλλη πλευρά η τρόικα.

Όχι, δεν θα χωρίσουν πάλι τους Έλληνες, πρέπει να ενωθούμε, είναι το μόνο που φοβούνται και θα βρούμε λύση. Θα δουλέψουμε σκληρά δεν είναι εύκολα, δεν έχουμε μαγικές ικανότητες, όπως εσείς δουλέψατε και κάνατε όλα αυτά, θα δουλέψουμε όλοι μας σε κάθε τομέα, θα καλλιεργήσουμε τα χωράφια θα ξεκινήσουμε πάλι να δουλεύουμε και στον τουρισμό με χαμηλή φορολογία όμως, ώστε να μπορεί να ξανάρθει το χρήμα πίσω, μόνοι μας το διώξαμε. Αν προχωρήσουμε έτσι θα έρθει και η εθνική καταστροφή, κινδυνεύει η Θράκη, σας το λέω ξεκάθαρα, κινδυνεύει και το Αιγαίο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ: Με το αγγλικό δίκαιο δεν μας έχουν «δέσει» πάρα πολύ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζουν ότι μας έχουν δέσει με το αγγλικό δίκαιο, διότι τι έκαναν, τις εγγυήσεις των τραπεζών τις έχουν στο ΕFSF με το αγγλικό δίκαιο και τώρα τι κάνουν, έρχονται οι τράπεζες και ιδρύουν εταιρίες υποκαταστήματά τους στην Αγγλία, όπως η Eurobank, όπου αγοράζουν τα «κόκκινα» δάνεια. Προσέξτε, όλα τα μνημόνια και όλες οι δανειακές συμβάσεις όπως λέει και ο καθηγητής ο κ. Κασιμάτης είναι άκυρα. Για να συνάψει μια νόμιμη κυβέρνηση δανειακή σύμβαση – και μάλιστα καμία δανειακή σύμβαση δεν είναι ενυπόγραφη - θέλει πλειοψηφία 180 βουλευτών. Κανένα μνημόνιο και καμία δανειακή σύμβαση δεν έχει υπογραφεί από 180 βουλευτές, για εμάς δεν υπάρχουν, δε δεσμεύουν κανένα, δεν υπάρχουν εν ισχύ δανειακές συμβάσεις και μνημόνια, ό,τι κάνουν είναι παράνομο, είναι αντισυνταγματικό και άκυρο και το άρθρο 120 του Συντάγματος τι λέει; Ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όσες πράξεις γίνονται κατά τη διάρκεια που έχει καταργηθεί το Σύνταγμα - και έχει καταργηθεί το Σύνταγμα - θα αρχίσει η παραγραφή τους μετά την αποκατάσταση της νομιμότητας, όταν θα αποκατασταθεί, λοιπόν, η νομιμότητα που έχει καταργηθεί με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Εμείς δε συμφωνούμε με καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Δημοκρατία και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό σύστημα τι λέει: Ο νόμος έπρεπε να έλθει στη Βουλή, να έλθει σε συγκεκριμένη διαδικασία και να ψηφιστεί. Μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις σεισμού, λοιμού, καταποντισμού, πολέμου υπάρχει δυνατότητα να γίνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Όλα αυτά είναι άκυρα και δεν ισχύουν, όσα και αν ψηφίσουν με αυτές τις πλειοψηφίες είναι άκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου