Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ AΠΟ ΤΟN ΜΑΡΙΝΟ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ AΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του Βορείου Έβρου και την αρτιότερη εξυπηρέτηση των αναγκών υγειονομικής περίθαλψής τους, ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ουζουνίδης Μαρίνος, κατέθεσε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης (L 88/45/4-4-2011)».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4052/2012 (ΦΕΚ 41 Α’/1.3.2012), ενοποιήθηκαν, από 1.1.2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Μέσα σε αυτά ανήκει και το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο έχει ενοποιηθεί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου.


Με την παρούσα τροπολογία, επιδιώκεται η επανάκτηση της αυτοτέλειας του συγκεκριμένου νοσοκομείου, με στόχο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από τη γεωγραφική ιδιομορφία του Ν. Έβρου, η οποία επιτάσσει την παρουσία δύο αυτοτελών νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του νομού. Το αίτημα αυτό συνάδει με τα αιτήματα τόσο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όσο και των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου