Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

«Τεράστιο το πρόβλημα της ασθένειας της ευλογιάς των ζώων στη Θράκη» ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ


Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: «Τεράστιο το πρόβλημα της ασθένειας της ευλογιάς των ζώων στη Θράκη»


Με πρωτοβουλία του βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνου Ουζουνίδη κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της ευλογιάς των ζώων στη Θράκη, την οποία συνυπέγραψαν οι βουλευτές του κόμματος Αβραμίδης Γαβριήλ, Γιαταγάνα Χρυσούλα, Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος, Κόλλια - Τσαρουχά Μαρία και Ξουλίδου Σταυρούλα.

Η νόσος της ευλογιάς παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή της Θράκης και εξελίσσεται σε πανδημία η οποία ενδέχεται να εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ως συνέπεια αυτών είναι η καταστροφή πολλών κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής, η οικονομική εξαθλίωση των κτηνοτρόφων, καθώς δίνεται σε αυτούς μία μικρή αποζημίωση για κάθε ζώο που θανατώνεται, αλλά και ο κίνδυνος για τα άτομα που μπορεί να καταναλώσουν κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα από ζώα προσβεβλημένα από τον ιό.  


Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να πάρει σύντομα αποτελεσματικά μέτρα τόσο για την πρόληψη όσο και για την άμεση καταπολέμηση της νόσου. Το πρόβλημα της ασθένειας των ζώων είναι σοβαρό και πλήττει ανεπανόρθωτα τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου