Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ


Απαντώντας στην με αρ. 902/3-10-2013 αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή από τη Βουλευτή κ. Μ. Κόλλια -Τσαρουχά σχετικά με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ Καβάλας, σας πληροφορούμε τα εξής:
Βασικός κανόνας λειτουργίας του ΕΚΑΒ αποτελεί πάντοτε η παροχή άμεσης ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας στους πολίτες καθώς και η ασφαλής και ταχεία μεταφοράς τους σε κατάλληλες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας.
Η επίτευξη του ως άνω σκοπού επιτυγχάνεται με την ανανέωση του εξοπλισμού, με την ενίσχυση και αναβάθμιση του προσωπικού του καθώς επίσης και με την συνεχή αξιολόγηση των δομών και της εν γένει λειτουργίας του.

Τυχόν αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, η οποία πάντως θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τακτά χρονικά διαστήματα ούτως ώστε ο φορέας να μπορεί να συμβαδίζει με τις εξελίξεις στο χώρο, σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά απεναντίας στην ποιοτική τους αναβάθμιση.

Όσον αφορά στο Παράρτημα της Καβάλας, σημειώνεται ότι δεν υφίσταται, στη φάση αυτή, ουδεμία τροποποίηση ή αλλαγή στη δομή και λειτουργία του σύμφωνα και με τον εν ισχύ τρέχοντα οργανισμού του ΕΚΑΒ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου