Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ.ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

«ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΟΥΡΕΜΑ, ΟΠΩΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ»

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Αδιέξοδο. Άδικες διώξεις. Διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παραεμπόριο. Δυσβάσταχτο φορολογικό περιβάλλον σε σχέση με τον ανταγωνισμό της Βουλγαρίας και λοιπών γειτονικών βαλκανικών χωρών. Υπερφορολόγηση. Και όλα αυτά με επιπτώσεις στην ανεργία και στον τομέα της υγείας, της προσωπικής και οικογενειακής, όλων όσων ασκούν την οποία επιχειρηματική δραστηριότητα στο νομό Δράμας».

Αυτά είπε, με ιδιαίτερη οργή στο τόνο της φωνής του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, στη συνάντηση που είχε σήμερα (05.05.14) στο γραφείο του, με τον Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Ανεβάζοντας τον πήχη της ανησυχίας του, αλλά και της κριτικής του, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε:

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, με πρωταγωνιστή τον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Βρούτση, είναι έτοιμη για το τι θα κάνει την επομένη ημέρα των εκλογών, με τους χιλιάδες μικρομεσαίους που χρωστάνε στον ΟΑΕΕ. Η εξοντωτική απόφαση για 12 δόσεις και σε επαναρρύθμιση οφειλών, θα σημάνει άμεση έναρξη των κατασχέσεων των περιουσιακών μας στοιχείων, καθώς θα είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στις νέες ρυθμίσεις.

Ο Βρούτσης ετοιμάζεται να συστήσει και Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων των Ταμείων.

Είναι προφανές ότι σε αυτή την Εταιρεία θα συμπεριλάβει και τα δικά μας τα κατασχεμένα.

Σε ό, τι αφορά τις οφειλές μας στις τράπεζες, που είναι στα ύψη, λόγω της δραματικής ύφεσης, ας κάνει ο Σαμαράς το «κούρεμα» που ζητάει ο ίδιος εν ονόματι του ελληνικού κράτους από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Ας ρυθμίσει «κούρεμα» 64% στις οφειλές των επιχειρήσεων μας και πολύ περισσότερο για εκείνους τους δανειολήπτες που άρχισαν να είναι ασυνεπείς μετά το 2009».

Με αυτές τις δραματικές διαπιστώσεις έκλεισε την διήμερη περιοδεία του στην Δράμα ο Τέρενς Κουίκ, έναν νομό που έχει πλήρως αποβιομηχανοποιηθεί, που έχει 34% ανεργία, ποσοστό 62% ανεργία στους νέους και πλήρως εξοντωμένη την πρωτογενή παραγωγή και σε αγροτικό και σε κτηνοτροφικό επίπεδο.

Η ισοπέδωση της αγροτικής παραγωγής, μαζί με αυτό της φυγής των νέων, ήταν και τα κυριότερα θέματα που κουβέντιασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επισκεπτόμενος και τα χωριά Αδριανή, Νικηφόρο και Πλατανιά Παρανεστίου Δράμας.

Ειδικότερα στο Παρανέστι, όπου οι κάτοικοι έχουν «φορτωθεί» και το συνεχώς επεκτεινόμενο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, ο Τέρενς Κουίκ κατέγραψε και την εγκληματική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να τραυματίσει σοβαρά το εκεί Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), απαγορεύοντας την επιδότηση αυτής της εκπαίδευσης σε πολίτες εκτός της ΑΜ-Θ Περιφέρειας. Με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών εσόδων για την τοπική οικονομία. Από τον περιπτερά μέχρι την καφετέρια και το ταβερνάκι.

Κατά τη διάρκεια της νέας αυτής επίσκεψης στην Δράμα ο Τέρενς Κουίκ επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Αντιπεριφέρεια Δράμας.

Σε όλες τις δράσεις του, συνοδευόταν από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Δέσποινα Βατσαλίδου, Στέφανο Γκίκα, Ελισσάβετ Ιωαννίδου, Αναστασία Ιωάννου, Παναγιώτη Μουσμουλίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Θεοχάρη Παπαδόπουλο.

Χτες το βράδυ όλοι παραβρέθηκαν και σε μεγάλη μουσική εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του Στέλιου Καζαντζίδη, που έχει και στη Δράμα έναν πολύ δραστήριο και πολυπληθή Σύλλογο Φίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου