Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟ


Τρίτη, 13 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟ


Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να αρχίσω με μια ερώτηση που πιστεύω ότι αφορά όλους μας και κυρίως εσάς. Γιατί σήμερα ο κόσμος εν όψει ευρωεκλογών να ψηφίσει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το μόνο υποψήφιο κοινοβουλευτικό κίνημα στην Ελλάδα, το οποίο έχει μια σαφή θέση στην Ευρώπη για την Ευρωβουλή, πολύ διαφορετική από τα άλλα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΜΑΡ ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ανήκουν, δηλαδή, σε εκείνα τα κόμματα τα οποία μιλούν για ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης, για κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας, για υποστολή της σημαίας, για πολιτική ενοποίηση το 2015, μέσω της ενώσεως των τραπεζών.

Σε αυτή την Ευρώπη, εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, λέμε όχι. Εμείς λέμε ναι στην Ευρώπη των εθνών - κρατών, στην Ευρώπη που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα. Δεν δεχόμαστε την Ευρώπη, η οποία στέλνει επιτετραμμένους στα υπουργεία, αντικαθιστούν τους εκλεγμένους υπουργούς της κυβέρνησης, επιβάλλουν στον ελληνικό λαό μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει, λειτουργούν με την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης.

Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ανέργους, τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους, έξι χιλιάδες αυτοκτονίες. Σε αυτή την ευρωπαϊκή ενοποίηση, όπως την περιγράφουν οι συνέταιροι της κυβέρνησης, αλλά και άλλα κόμματα, λέμε όχι.

Και η Αριστερά δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του σε σχέση με την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αφήνει ανοικτό το θέμα της ενοποίησης με ένα κοινωνικό πρόσωπο. Πρέπει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει. Θέλει να καταργηθεί το κράτος του και να πάει σε μία ενωμένη Ευρώπη των τραπεζών με γερμανική επικυριαρχία ή όχι;

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος είναι ο στόχος σας εν όψει των ευρωεκλογών. Τι ευελπιστείτε να πετύχετε στις ευρωεκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευελπιστώ, καταρχήν, ότι θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για το τι συμβαίνει. Αυτή τη στιγμή οι πολίτες βρίσκονται κάτω από ένα βομβαρδισμό μέσων ενημέρωσης τα οποία χρηματοδοτούνται από τους τραπεζίτες, που παραμένουν στις θέσεις τους παρότι οι μετοχές των τραπεζών τους έχουν περάσει στο ελληνικό δημόσιο, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έχουμε μία προπαγάνδα σκληρή που προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια από τους Έλληνες πολίτες και όσον αφορά το θέμα της Ευρώπης και όσον αφορά το θέμα της οικονομίας και όσον αφορά το θέμα των σκανδάλων.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μία κυβέρνηση η οποία νομοθετεί συνεχώς υπέρ των ολίγων, χαρίζοντάς τους δισεκατομμύρια και την ίδια στιγμή νομοθετεί κατά των πολλών, με σκληρούς νόμους, με χαράτσια, με φόρους, με μειώσεις συντάξεων και μισθών, με απολύσεις.

Εδώ έχουμε τη μια μέρα να γίνεται ειδική ρύθμιση, ώστε να κερδίζει η τράπεζα Πειραιώς και ο κ. Σάλλας τα χρήματα τα οποία έπρεπε να καταβάλει ως αποζημίωση για την απόκτηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, την επόμενη μέρα έχουμε νομοθετική ρύθμιση, όπου χαρίζονται 245 εκατομμύρια ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής. Το ελληνικό δημόσιο και ο κ. Στουρνάρας δεν παρίστανται στη δίκη της Energa, με τους κατηγορούμενους που «έφαγαν» 250 εκατομμύρια ευρώ και συνήγορός τους είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε δίκες οι οποίες γίνονται για λαθρεμπορία και το ελληνικό δημόσιο δεν παρίσταται. Και την ίδια στιγμή που γίνονται όλα αυτά, που χαρίζουν στο αεροδρόμιο, στη Hochtief 500 εκατομμύρια ευρώ, κάνουν κατάσχεση του μισθού του Έλληνα πολίτη για 500 ευρώ, τον προφυλακίζουν για δύο χιλιάδες ευρώ. Αυτή την άδικη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, εμείς δεν την ανεχόμαστε και ελπίζουμε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό με πορεία κοντά του και να ακούσουμε τους πολίτες

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε πρόεδρε, ενώ η κυβέρνηση κάνει όσα εσείς υποστηρίζετε ότι κάνει και τα περιγράψατε μόλις τώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα σας δεν εισπράττει τη δυσαρέσκεια που θα περίμενε κανείς. Που το αποδίδετε αυτό;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κοιτάξτε κάτι. Όπως ξέρετε, από τα επτά εκατομμύρια ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για τις εκλογές για όλα τα κόμματα, το τέταρτο κόμμα της Βουλής οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παίρνουμε 52 χιλιάδες ευρώ. Είναι φυσιολογικό ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τα ψηφοδέλτια, όχι τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που απαιτούν σε προεκλογική περίοδο γύρω στις 6.500 ευρώ η κάθε μία για κάθε εβδομάδα. Η αντιμετώπιση απέναντί μας είναι η ίδια αντιμετώπιση που είχαμε πριν από το Μάιο του 2012 που πάλι μας είχαν στα ίδια ποσοστά με αποτέλεσμα να πάρουμε 10%.

Όμως η πραγματική δημοσκόπηση είναι η ημέρα των εκλογών, η 25η Μαΐου, γιατί θεωρούμε ότι για τις ευρωεκλογές είναι το βασικό μήνυμα. Εμείς θα ψηφίσουμε και εμείς θα δεχθούμε την ψήφο των Ελλήνων και την απόφασή του. Αν οι συνταξιούχοι είναι ευτυχείς που από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα παίρνουν δέκα ευρώ για κάθε έτος εργασίας τους, εάν οι εργαζόμενοι είναι ευτυχείς και μπορούν να επιβιώσουν με 400 ευρώ το μήνα σαν «μίνιμουμ» μισθό στην Ελλάδα, εάν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θεωρούν ότι η οικονομία πάει πολύ καλά και ότι οι επιχειρήσεις τους είναι αυτή τη στιγμή ζωντανές και υπάρχει ανάπτυξη, τότε μπορούν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ.

Αν η κατάσταση είναι αυτή που εμείς πιστεύουμε, ότι δηλαδή ο εργαζόμενος πλέον δεν μπορεί να επιβιώσει, ο συνταξιούχος δεν μπορεί να ζήσει με 350 ευρώ το μήνα, στον μικρομεσαίο επιχειρηματία πρέπει να ρυθμιστούν τα δάνειά του για να πάρει φορολογική ενημερότητα και να ανοίξει ξανά το μαγαζί του, ότι η φορολογία πρέπει να πέσει, δεν μπορεί να είναι 26% στην εταιρεία και 45% στα φυσικά πρόσωπα, να μιλάμε για ανάπτυξη σε μια χώρα που συνορεύει με την Αλβανία, με τη Βουλγαρία, με τα Σκόπια, με την Τουρκία, όπου η φορολογία είναι 10%. Εμείς λέμε 8% φορολογία. Λέμε στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια. Εάν η πρόταση η δική μας είναι αυτή που θα γίνει αποδεκτή θα το δεχτούμε, όπως θα δεχτούμε, εάν πάλι ο ελληνικό λαός αποφασίσει διαφορετικά - Δημοκρατία έχουμε - με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχουν ενημερωθεί οι πολίτες πραγματικά.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε πρόεδρε, βλέπουμε στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, άνοδο των άκρων. Ακραία κόμματα φαίνεται να έχουν πια ένα ακροατήριο, το οποίο δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος αμελητέο. Πού αποδίδετε αυτή την άνοδο των άκρων και πώς μπορεί να καταπολεμηθεί;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στη χώρα μας βλέπουμε τη μεγάλη άνοδο του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Η υπουργοποίηση παλιών καθοδηγητών της Χρυσής Αυγής, παλιών στελεχών κομμάτων που μαζί με τη Χρυσή Αυγή συνυπήρχαν όπως του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη, η αποδοχή στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας ανθρώπων όπως ο Πλεύρης, νομιμοποίησαν τα άκρα, μέσα από την κυβέρνηση Παπαδήμου και σε αυτό φέρει τεράστια ευθύνη ο κ. Σαμαράς προσωπικά.

Μετά τη νομιμοποίηση είδαμε τη μεγάλη άνοδο της Χρυσής Αυγής μέσω της υπερπροβολής από τα μέσα ενημέρωσης. Θα σας πω ότι έβλεπε κανείς στο Mega να παίζουν 15 λεπτά το πως η Χρυσή Αυγή μοιράζει τρόφιμα στους πολίτες και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το τέταρτο σε δύναμη κίνημα δεν έπαιζε σχεδόν καθόλου ή έπαιζε πέντε δευτερόλεπτα. Η υπερπροβολή έγινε από τα μέσα ενημέρωσης που ήθελαν να δείχνουν τον κακό για να επιβεβαιώσουν τη λογική των δυο άκρων του κ. Σαμαρά και της τρόικας. Να υπάρχει από τη μια πλευρά δηλαδή ο καλός που θα είναι τα κόμματα που υποστηρίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της τρόικας και από την άλλη ο κακός που θα είναι η ακροδεξιά. Τώρα τους ξέφυγε το παιχνίδι.

Και ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί, ιδίως παλιοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, με τους οποίους εγώ συνυπήρξα επί 22 χρόνια, που συναντώ στην περιφέρεια, πολλοί εξ αυτών έρχονται μαζί μας με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, διότι δεν μπορεί να δεχθεί ένας που ψήφιζε Κώστα Καραμανλή, ότι δέχονται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας τη λογική του Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ και απορρίπτουν τη λογική που έλεγαν ο Κώστας Καραμανλής, η Ζωή Γεωργαντά για την παραποίηση των στοιχείων από τον κ. Παπανδρέου, αλλά και πολλοί ψηφοφόροι επάνω στην οργή τους, επάνω στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται να νομίσουν ότι θα τιμωρήσουν το σύστημα ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή.

Βέβαια το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο, το σύστημα ευνοείται, διότι το σύστημα θέλει να υπάρχει Χρυσή Αυγή και για αυτό το λόγο τους δίνει και τα δικαιώματα. Το τηλέφωνο, που έλεγε ο Μπαλτάκος, του υπουργού Δικαιοσύνης, δείχνει ξεκάθαρα ότι εκεί είχαμε ένα σχέδιο το οποίο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς ευελπιστείτε να κερδίσετε την ψήφο των πολιτών, με δεδομένο όμως και το πρόσφατο παρελθόν που δείχνει ολοφάνερα την αδυναμία κάποιου κόμματος να συγκεντρώσει την αυτοδυναμία θα πρέπει να δούμε πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση μέσω συνεργασιών. Εσείς με ποιους θα μπορούσατε να συνεργαστείτε και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς καταρχήν πιστεύουμε ότι η λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας από υγιείς δυνάμεις. Θα σας πω, καταρχήν, αυτούς που δεν θα συνεργαστούμε. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο που έχουν υπογράψει προσωπικές εγγυήσεις για την πολιτική της τρόικας.

Αυτό που είχα πει προεκλογικά «ούτε νεκρός» ισχύει και σήμερα. Πιστεύω όμως ότι ούτε ο κ, Βενιζέλος ούτε ο κ. Σαμαράς θα μπορέσουν να κρατήσουν τα κόμματά τους μετά τις ευρωεκλογές.

Θα εκδιωχθούν από τα κόμματά τους και εκεί ίσως προκύψουν δυνάμεις που μπορεί να ακολουθήσουν αυτή τη λογική ενός εθνικού σχεδίου, προκειμένου να κάνουμε στάση πληρωμών στο επαχθές και επονείδιστο χρέος, να μειώσουμε τη φορολογία σε τέτοια επίπεδα που μπορεί να έρθει ανάπτυξη, να προασπίσουμε τις εθνικές θέσεις και βεβαίως να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία διώχνοντας τους ξένους επιτρόπους από τα υπουργεία και την τρόικα από τον τόπο.

Αυτά δεν γίνονται χωρίς την καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Μπορούμε να συνεργαστούμε με εκείνες τις δημοκρατικές δυνάμεις - βεβαίως δεν μιλάμε για τη Χρυσή Αυγή - οι οποίες μπορούν να συμφωνήσουν σε αυτό, με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με κάποιους που βρίσκονται στους χώρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Εάν δεν υπάρχει συμφωνία στα εθνικά θέματα, για εμάς αποτελεί την κόκκινη γραμμή για να σηκωθούμε από το τραπέζι. Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας το οποίο προωθεί αυτή τη στιγμή η συγκυβέρνηση, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Μπουτάρη.

Δεν συμφωνούμε με την πολιτική των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Θράκη που θα οδηγήσει σε «κοσσοβοποίηση» της Θράκης, δεν συμφωνούμε στην αλλαγή της συνθήκης της Λωζάννης με αναγνώριση μειονοτήτων στην περιοχή της Θράκης που δεν είναι θρησκευτικές.

Δεν θα κάνουμε πίσω στο κυπριακό για να στηρίξουμε ένα «σχέδιο Ανάν ΙΙ» και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση όσον αφορά το θέμα της αναγνώρισης της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης από την Ελλάδα του ορυκτού πλούτου.

Αυτά είναι τα εθνικά θέματα που για εμάς αποτελούν κόκκινη γραμμή και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάτσουμε σε κανένα τραπέζι αν αυτά δεν γίνουν δεκτά από την άλλη πλευρά.

Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν περιθώρια από την μια πλευρά να απομονωθούν οι ακραίοι. Οι υπάλληλοι της SIEMENS από την μεριά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι υποτελείς και εκτελούν τις εντολές της κυρίας Μέρκελ.

Οι ακραίοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στα εθνικά θέματα δείχνουν μια ίδια στάση με τους νεοφιλελεύθερους και να υπάρξουν εκείνες οι δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις που μπορεί να βρεθεί μια κοινή συνιστώσα για να πάρουν στα χέρια τους τον τόπο.

Αυτή τη στιγμή το καράβι της Ελλάδας θέλει να στρίψουμε το τιμόνι. Το τιμόνι πρέπει να το στρίψουμε όλοι μαζί. Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση, πρέπει να απομονωθούν τα άκρα, πρέπει να υπάρχει εθνική ενότητα, να απομονώσουμε τις πιθανότητες να πάμε σε ένα εμφύλιο σπαραγμό.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε οι εγγυητές για αυτό.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχετε κάποιο σχόλιο για αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας από τους Financial Times για το πως αποχώρησε, κατά άλλους έπεσε, ο Γιώργος Παπανδρέου από την κυβέρνηση το 2011;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί εκείνο το βράδυ ήταν, αν θυμάστε, που κατήγγειλα ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια σε σχέση με τα νομίσματα. Εγώ θεωρώ ότι η ιστορία θα αποδείξει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν ένας ηλίθιος, ο οποίος πήγε να τινάξει κατά λάθος στον αέρα την Ευρώπη. O κ. Παπανδρέου είναι όργανο των κερδοσκόπων που εκείνο το βράδυ κέρδισαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τις αυξήσεις και τις μειώσεις του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, από την τιμή του χρυσού, από τα futures, από τα ομόλογα.
Στο παιχνίδι αυτό είναι και διεθνείς παίκτες μέσα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται μόνο στο στόχαστρο κάποιων που θέλουν την παγκοσμιοποίηση και την ενοποίηση της Ευρώπης, ώστε αποτέλεσε στόχο η χώρα. Η Ελλάδα αποτέλεσε στόχο και των κερδοσκόπων, των ίδιων κερδοσκόπων που τώρα κατέχουν την πατρίδα μας και θέλω να το περάσω αυτό μέσα από το ΑΠΕ, γιατί δεν περνάει σε κανένα άλλο μέσο.

Δεν λέει κανείς ότι το βράδυ των Καννών ο κ. Τζορτζ Σόρος κέρδισε δισεκατομμύρια και σήμερα ο κ. Τζορτζ Σόρος συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, είναι μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Πόλσεν εκείνο το βράδυ κέρδισε δισεκατομμύρια και τώρα ο κ. Πόλσεν αγόρασε το 10% της ΕΥΔΑΠ και το Real Estate της Eurobank, δηλαδή τα κατασχεμένα σπίτια των Ελλήνων. Αυτά δείχνουν ότι θα πρέπει η μια και μόνη εξεταστική όχι απλώς να γίνει, αλλά να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και το ποιοι ήταν συνέταιροι. Νομίζω ότι από πίσω θα βρει κανείς την ομάδα του κολλεγίου που είναι και διακομματική και συνεχίζει να κυβερνά.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο πήχης για τις ευρωεκλογές, για την κυβέρνηση; Δηλαδή εσείς υπό ποιες συνθήκες θα ζητήσετε εκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπό οποιοσδήποτε συνθήκες.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν κερδίσει έστω και με μια ψήφο η ΝΔ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τέτοια υπόθεση δεν υπάρχει. Δεν έχω εταιρεία μετρήσεων, αλλά επειδή περπατώ και μιλάω με τον κόσμο, σας λέω ότι το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί και η Νέα Δημοκρατία θα πέσει στα ιστορικά χαμηλά της. Βλέπω, μην ξεχνάτε ότι ήμουν 22 χρόνια στην Νέα Δημοκρατία, ξέρω με ονόματα και πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα ποιοι ήταν αυτοί που τη στήριζαν. Πολλοί έρχονται σε εμάς, δυστυχώς αρκετοί πάνε στη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν βλέπω πλέον να υπάρχουν πολίτες οι οποίοι θα στηρίξουν αυτό το μόρφωμα που κρατάει μόνο την ταμπέλα της Νέας Δημοκρατίας μέχρι ο κ. Σαμαράς να το αλλάξει ξανά, προκειμένου να γλιτώσει μέσω της αλλαγής, το ΑΦΜ τα 240 εκατομμύρια που χρωστάει στην Αγροτική Τράπεζα, δηλαδή στον κ. Σάλλα ή στη bad bank του κ. Σάλλα. Πρέπει να το καταλάβουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή έχουν πεθάνει για πάντα.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θέτετε κάποιον πήχη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θεωρώ ότι μόλις γίνει η συντριβή αυτή, τότε αμέσως θα ζητήσουμε εκλογές.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύετε ότι δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα το οποίο θα χαρακτηριστεί διαχειρίσιμο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι δεν το πιστεύω.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία το 2009 στις ευρωεκλογές, ηττήθηκε με τρεις μονάδες διαφορά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πιστεύω ότι είναι πολύ διαφορετικά τα νούμερα σήμερα, θα το δούμε άμεσα.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αν γίνει κάτι τέτοιο, νομίζετε ότι θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είδα το ευρωβαρόμετρο το οποίο βγήκε και αυτό δεν έπαιξε στις τηλεοράσεις, έπαιζε ο κ. Θεοδωρικάκος. Το ευρωβαρόμετρο δείχνει ότι οι ικανοποιημένοι από την σημερινή κυβέρνηση είναι μόνο το 9% των πολιτών, δηλαδή το σύνολο ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας με ότι σημαίνει αυτό σήμερα με τις ταμπέλες μόνο είναι 9%. Το 91% του ελληνικού λαού είναι κατά της κυβέρνησης. Κυριακή, κοντή γιορτή, 25 του μηνός θα ξέρουμε.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστούμε πολύ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου