Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ



Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ



«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι σημαντικό το νέο ότι οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών δεν θα στερούνται των πολιτικών δικαιωμάτων τους, δεν θα εξορίζονται, δεν θα ανασκολοπίζονται, δεν θα μπαίνουν ισόβια, αλλά θα μπαίνουν έξι μήνες φυλακή. Στη χώρα που ο Τσουκάτος κυκλοφορεί ελεύθερος με το 1.000.000 ευρώ του Χριστοφοράκου, ο παραγωγός της λαϊκής, άμα υποπέσει σε αδίκημα στο ζύγι ή αν φωνάξει παραπάνω για την πατάτα, θα μπαίνει έξι μήνες φυλακή.

Αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία της κυβέρνησης. Ερχόμαστε σήμερα να νομοθετήσουμε για να διαλύσουμε τις λαϊκές αγορές, για να νομοθετήσουμε σκληρά μέτρα για τους παραγωγούς που παλεύουν - με ένα κόστος παραγωγής μεγαλύτερο από το κόστος διάθεσης των προϊόντων τους - να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.


Ερχόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων, στην οποία την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση νομοθέτησε - αλλά δεν το έγραψε καμία εφημερίδα και δεν το αναπαρήγαγε καμία τηλεόραση - προκειμένου να χαριστούν στον κ. Σάλα, που παραμένει Διοικητής της Τραπέζης Πειραιώς - η οποία έχει απορροφήσει και την Αγροτική Τράπεζα, όπου έχουν τα δάνεια οι αγρότες και οι παραγωγοί - τα χρήματα που προβλεπόταν ότι θα έπρεπε να καταβάλει για την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών. Κουβέντα! Μούγκα στη στρούγκα!

Νομοθέτησε η Κυβέρνηση και την ίδια ημέρα, το σύστημα προπαγάνδας του συστήματος - αγκιτάτσιας μάλλον - προέβλεψε ότι θα έπρεπε να μπουν και οι άρσεις ασυλίας για να αποτελέσουν το πρωτοσέλιδο των εφημερίδων και να περάσει στα «ψιλά» το ότι για ακόμη μία φορά η συγκεκριμένη Κυβέρνηση έρχεται να νομοθετήσει υπέρ των τραπεζιτών, δηλαδή νομοθετεί ευνοϊκά υπέρ εκείνων που κατάσχουν τα σπίτια.

Αποφασίζει το ΤΧΣ, δηλαδή η κυβέρνηση, ότι τις μετοχές του κ. Λάτση που τις αγόρασε με 1,57 της Eurobank θα τις πουλήσει με 0,31 σε συγκεκριμένα funds κι αυτό ευνοϊκά προς την κυβέρνηση χωρίς καν να νομοθετηθεί κυβερνητική απόφαση και την επόμενη ημέρα –σήμερα- ερχόμαστε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις σε εκείνους οι οποίοι χαρίζουν τρόφιμα. Και ποιες προϋποθέσεις;

Αυτοί οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές θα πρέπει να έχουν φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ανάπηροι με πεντακόσιες είκοσι διαδικασίες και την ίδια στιγμή, αύριο - παράλληλα συζητείται σήμερα σε πρώτη ανάγνωση - αποφασίζει η «λαοπρόβλητη» κυβέρνηση του μνημονίου ότι για το Μέγαρο Μουσικής, για τα εγγυημένα δάνεια των 90 εκατομμυρίων, 60 εκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 95 εκατομμυρίων από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή από τους Έλληνες πολίτες, θα πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός τα χρήματα αυτά τα οποία δεν μπορεί να πληρώσει η διοίκησή του και είναι εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο: 245 εκατομμύρια ευρώ είναι το ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Τα τελευταία 100 εκατομμύρια τα οποία ενέκρινε πάλι η πλειοψηφία ήταν τα τελευταία. Με 100 εκατομμύρια σωζόταν το Μέγαρο Μουσικής. Για το Μέγαρο Μουσικής λοιπόν δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία ευθύνη. Απαλλάσσουμε όλους από τις ευθύνες -είτε λέγεται ΤΑΙΠΕΔ είτε λέγεται ΤΧΣ είτε λέγεται τρόικα είτε λέγονται επόπτες- και γι’ αυτούς τους οποίους βάζουμε σκληρούς όρους είναι αυτοί οι οποίοι πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί.

Κι εγώ ρωτάω - ψηφίζουμε κατά συνείδηση λέει το Σύνταγμα - τις αγαπημένες μου συναδέλφους της Β’ Αθηνών, της πλειοψηφίας, ονομαστικά, που είναι σήμερα εδώ και προς τιμήν τους που είναι εδώ, γιατί όλοι οι άλλοι δεν είναι εδώ: Ο Δημήτρης Μουλιάτος που είναι ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας από τις λαϊκές αγορές τι σας είπε; Σας είπε ότι συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο; Τι σας είπαν οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι ανήκαν χρόνια στη Νέα Δημοκρατία και οι οποίοι έδιναν αγώνες για τα νέα μέτρα τα οποία παίρνει η Κυβέρνηση; Σας είπαν ότι σαν εκπρόσωποί τους - γιατί σας ψήφισαν - πρέπει να το ψηφίσετε αυτό το σχέδιο νόμου, που επιβάλλει ποιος και γιατί;

Θυμίζω ότι την ίδια στιγμή που ζητούν από τον πολύτεκνο πατέρα παραγωγό στη λαϊκή αγορά να φέρει φορολογική ενημερότητα και ασφαλιστική ενημερότητα «φρέσκιες» του έτους, ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ ιδιοκτησίας Μπόμπολα χρωστά στις τράπεζες ένα δισεκατομμύριο 700 εκατομμύρια ευρώ Σε αυτόν ζητάτε ενημερότητα προκειμένου να του δώσετε νέα δημόσια έργα; Όχι.

Για τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστά ο Βγενόπουλος της MARFIN ζητάτε ενημερότητα; Της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ο Στασινόπουλος χρωστά ένα δισεκατομμύριο 100 εκατομμύρια ευρώ. Ο Κανελλόπουλος της ΤΙΤΑΝ χρωστά ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το σύνολο αυτών που χρωστούν και κάνουν μπίζνες με το δημόσιο είναι 10.397.000.000 ευρώ. Τους ζητάτε να είναι εντάξει για να παίρνουν δημόσιες δουλειές;

Γιατί το ζητάτε από τον παραγωγό ο οποίος δεν έχει να φάει; Γιατί το ζητάτε από τον αγρότη ο οποίος παλεύει να βγάλει με τον ιδρώτα του εκείνα που μπορούν να συντηρήσουν την οικογένειά του; Γιατί είστε τόσο αυστηροί από τη μία μεριά και τόσο «large» από την άλλη; Γιατί στο Μέγαρο Μουσικής νομοθετείτε να τα χαρίσετε και κλείνετε το «Ανιάτων» πετώντας παιδάκια έξω, πετώντας ανήμπορους ανθρώπους που θα πεθάνουν από την πείνα;

Διότι απλώς ακολουθείτε τις συμβουλές των στελεχών σας, όπως του υποψηφίου Βουλευτού της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας, που έγραψε στο Facebook: «Ας τους αφήσουμε να αυτοκτονήσουν. Τι σε ενδιαφέρει εσένα; Τόσοι πεθαίνουν». Αυτά έγραφε χθες στο Facebook.

Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κάθε μέρα που περνά, βλέπουμε μία Κυβέρνηση η οποία φέρεται με τον χειρότερο τρόπο σε όποιον παράγει σε αυτόν εδώ τον τόπο και χαρίζει σε όποιον διατάσσει σε αυτόν εδώ τον τόπο και σε όποιον ορίζει σε αυτόν εδώ τον τόπο και αυτοί είναι οι τραπεζίτες. Την ίδια στιγμή παραβιάζεται το Σύνταγμα, η αρχή της αναλογικότητας.

Πάμε στις ευρωεκλογές. Έκτακτη επιχορήγηση επτά εκατομμύρια ευρώ. Εμείς είπαμε να μειωθούν. Πόσα παίρνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; Παίρνουν 52.000 ευρώ. Γιατί; Διότι πρέπει να πάρει τη μερίδα του λέοντος το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ το οποίο περιλαμβάνεται στο σχηματισμό που λέγεται ΕΛΙΑ, με σκοπό να αλλάξουμε το ΑΦΜ μετά τις εκλογές και να χαθούν και τα 250 εκατομμύρια που είναι δάνεια στις τράπεζες, τη «bad bank» του κ. Σάλλα μέσω της Αγροτικής Τράπεζας και άλλα 200 εκατομμύρια περίπου της Νέας Δημοκρατίας, που τώρα θα την κάνουν «Νέα Ελλάδα», για να αλλάξουν και εκεί το ΑΦΜ και να γλυτώσουν τα λεφτά που πήραν από τις τράπεζες.

Ρωτώ: Μοιράστηκαν σε ποιους; Ρωτήθηκε κάποιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας ποτέ πού πήγαν τα λεφτά αυτά από τα κομματικά ταμεία; Είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να συνεχίσει αυτή η παράδοση του «μαύρου» και του «άσπρου» χρήματος; Ο Χριστοφοράκος είναι ακόμα στη Γερμανία, προστατευόμενο είδος. Στα πήγαινε-έλα του κ. Βενιζέλου ως Υπουργού Εξωτερικών ή του κ. Σαμαρά ως Πρωθυπουργού ζητήθηκε ποτέ να τους δοθεί ο Χριστοφοράκος και ποιοι τα άρπαζαν; Δεν μιλώ για τα επίσημα των 2,5%, που αυτά προέκυψαν από την Εξεταστική της SIEMENS, αλλά μιλώ για τα εκατομμύρια σαν αυτό που πήρε ο Τσουκάτος, σαν αυτά που πήραν άλλοι.

Για ποιο συμμάζεμα του τόπου μιλάμε; Προστατεύονται απόλυτα, όπως προστατεύεται ο κ. Βενιζέλος για τα υποβρύχια, όπως προστατεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος όλος εκείνος ο πληθυσμός που έβγαλε τα λεφτά στο εξωτερικό και δεν δίνονται τα στοιχεία στην εισαγγελία.

Αυτή, δυστυχώς, τη «βρώμικη» δουλειά την έχουμε δώσει στη Βουλή των Ελλήνων και η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να αντισταθεί. Εδώ πρέπει να πούμε το μεγάλο «όχι», διότι όλοι φέρουμε ευθύνη και κυριότερα φέρει ευθύνη αυτός που ψηφίζει αυτού του είδους τα νομοθετήματα.

Στην Κυπριακή Βουλή, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μεθαύριο ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Βουλευτής κ. Συλλούρης θα καταθέσει την έκθεση για το πώς μπήκε η Κύπρος στο Μνημόνιο και το τι συνέβη. Μαθαίνω -συζητώντας και μαζί του κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Κύπρο- ότι περιλαμβάνει τις ευθύνες Ελλήνων τραπεζιτών, που με off shore στην Κύπρο έκαναν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για τις οικογένειές τους. Για τους ίδιους τραπεζίτες η Βουλή των Ελλήνων νομοθέτησε να τους τα χαρίσει πριν από λίγες μέρες.

Τι συμβαίνει ακριβώς; Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό; Τη μία και μόνη εξεταστική δεν την κάνει, λέει, ο κ. Σαμαράς για να μη στενοχωρήσει τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος επανέρχεται τώρα και θέλει να πάρει πίσω το «μαγαζί». Βγαίνει η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η δημοσιογράφος κ. Σπυράκη και λέει ότι γνώριζε η ίδια ότι στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογών έρχονταν αεροπλάνα με cash, με μετρητό από τη Γερμανία και από την Ιταλία για να σωθούν οι τράπεζες και ότι εκείνη δεν το έγραψε, λέει, για να μην ανησυχήσει τον κόσμο.

Ερώτημα πρώτο: Στο αφεντικό της το είπε; Διότι, αν το είπε, υπάρχει θέμα. Ερώτημα δεύτερο: Σε ποιο λογαριασμό έχουν γραφτεί τα δισεκατομμύρια των αεροπλάνων; Χρεώθηκαν στον ELA; Όχι. Χρεώθηκαν σε αλληλόχρεο λογαριασμό στον προϋπολογισμό; Όχι. Άρα, τι συμβαίνει; «Μαύρα» ήρθαν τα λεφτά; Δεν είναι και ο Μπαλτάκος να έρθει μέσα να μας πει, να δει τι θα πούμε. «Μαύρα» ήρθαν τα λεφτά; Δεν χρεώθηκαν σε κανένα λογαριασμό, όπως δεν χρεώθηκαν σε κανένα λογαριασμό στην Κύπρο, όταν έδειχναν το ΡΙΚ και τα ιδιωτικά κανάλια τα κοντέινερς που πήγαιναν στην τράπεζα της Κύπρου, το βράδυ που αποφάσισαν να κουρέψουν τις καταθέσεις; Διότι και εκεί δεν γράφτηκαν πουθενά στον προϋπολογισμό ούτε σε κανένα λογαριασμό.

Ποιος παίζει, τι παιχνίδι παίζει και με ποιον; Με τους Έλληνες παίζεται το παιχνίδι, την ίδια ώρα που γίνονται όλα αυτά και που δεν απαντά κανείς στη Βουλή. «Δεν θέλω να σας απαντήσω» είπε ο κ. Στουρνάρας, αυτός ο διορισμένος τύπος που μπήκε Υπουργός των Οικονομικών, όταν τον ρώτησα για το αν θα πληρωθεί την επόμενη εβδομάδα το «ακούρευτο» ομόλογο των κερδοσκόπων. Είπε «δεν θέλω να σας απαντήσω», «δεν απαντώ». Δεν ήθελε. Δεν γουστάρει να απαντήσει στη Βουλή των Ελλήνων, στο ναό της Δημοκρατίας.

Όμως, την ίδια ώρα, οι Υφυπουργοί του και άλλοι Υπουργοί παίρνουν δείπνο με τον κ. Σόρος. Τι λέτε με τον κ. Σόρος; Πόσα κέρδισε ο κ. Σόρος το βράδυ του G-20 που ο κ. Παπανδρέου πήγε στις Κάννες; Ποιοι πόνταραν στα CDS για την πτώχευση της Ελλάδας; Τι δουλειά έχει ο Πόλσον να αγοράζει στην Ελλάδα, όταν αυτός πόνταρε στην πτώχευση της χώρας;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπορεί εδώ να μην ακούγεται τίποτα, μπορεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συνεχίσουν να θάβουν αυτά που λέμε. Όμως, αυτά καταγράφονται στα Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Συλλογιστείτε, όμως και τις πολιτικές ευθύνες που φέρει ο καθένας και η καθεμία. Υπάρχουν εδώ συνάδελφοι που δεν έχουν ψηφίσει ακόμα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή έρχονται στην Ολομέλεια. Οι απώλειες από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες είναι δεδομένες. Γέμισε ο χώρος των Ανεξαρτήτων. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε την Κυβέρνηση. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε εθνικά. Ήρθε η ώρα να πούμε «δεν πληρώνουμε τοκοχρεολύσια», «δεν πληρώνουμε το επαχθές και το επονείδιστο του χρέους», δεν πληρώνουμε το νταβατζηλίκι επιτόκιο που μπήκε από την DEUTCHE BANK και τις άλλες τράπεζες ως ενδιάμεση μεταξύ του δανεισμού της «Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» που είχε υποχρέωση να δανείσει τη χώρα με το «euribor» και κηρύσσουμε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κάνουμε στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων, επιτροπή λογιστικού ελέγχου, εθνική κυβέρνηση, ρίχνουμε τους φόρους και ξεκινά την άλλη μέρα η ανάσταση για την οικονομία. Ρυθμίζουμε τα χρέη για τους μικρομεσαίους, αντί να τους βάζουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα. Κάνουμε εθνικό λογαριασμό και πάμε σε εκατόν είκοσι, εκατόν πενήντα δόσεις, με δύο χρόνια αναστολή, για να βγουν τα λουκέτα από τα μαγαζιά. Δίνουμε τη δυνατότητα να ανασάνουν οι έμποροι, είτε είναι στις λαϊκές, είτε είναι στα καταστήματα.

Ελέγχουμε την «Τράπεζα της Ελλάδας» και όλη αυτήν την οικονομία της «φούσκας», την οποία υπηρετεί η διεθνής τάξη πραγμάτων και η σημερινή κυβέρνηση την οδηγεί εκεί που την οδήγησε ο Ρούζβελτ, όταν έκανε το «new deal» στη νομοθεσία των GLASS - STEAGALL. Οι τραπεζίτες που θα προκύψουν από το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου της κυπριακής Βουλής είναι αυτοί τους οποίους χαϊδέψατε προχθές και χαρίσατε δισεκατομμύρια.

Έχετε πλέον των πολιτικών και ποινικές ευθύνες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου