Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Σάββατο, 3 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ




«Καλή σας ημέρα. Χριστός Ανέστη.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με ιδιαίτερη χαρά ξεκινάμε σήμερα τη δεύτερη σειρά της περιοδείας μας. Ξεκινήσαμε από την Κρήτη την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα από την Κόρινθο αρχίζουμε μια περιοδεία η οποία δεν θα είναι σαν τις άλλες. Θα επισκεφθούμε εκτός από τις μεγάλες πόλεις, όπου θα δώσουμε συνεντεύξεις τύπου και αρκετά χωριά, συνεταιρισμούς, ομάδες πολιτών.

Θα προχωρήσουμε εν συνεχεία, σήμερα στο Αίγιο, στην Πάτρα και το βράδυ θα αρχίσει η περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία από τη Ναύπακτο. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε προγραμματίσει μια μεγάλη συναυλία στη Ναύπακτο, όμως δυστυχώς λόγω ασθενείας δεν θα μπορέσει να κάνει αυτή τη συναυλία. Εν συνεχεία θα προχωρήσουμε στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και από το Αγρίνιο θα ανέβουμε στη Λευκάδα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα, στο νομό Ιωαννίνων και θα καταλήξουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Θα δώσω περισσότερο χρόνο σε εσάς να ρωτήσετε, θα σας πω όμως ότι δίνουμε μια μάχη πόρτα - πόρτα, χιλιόμετρο - χιλιόμετρο, οικογένεια - οικογένεια, διότι η συγκυβέρνηση, μέσα στο πλαίσιο της «δημοκρατικής» της ευαισθησίας, αποφάσισε πρώτα από όλα να αποκλείσει από τη χρηματοδότηση τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Από τα επτά εκατομμύρια ευρώ τα οποία δίνονται ως έκτακτη εκλογική επιχορήγηση για τα κόμματα, η συγκυβέρνηση νομοθέτησε ότι τα 4,5 θα τα πάρει το ΠΑΣΟΚ. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα πάρουμε 52.000 ευρώ. Να σας πω ότι μόνο το κόστος για τα ευρωψηφοδέλτια είναι 250.000 ευρώ.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ο πόλεμος αυτός είναι ένας άνισος οικονομικός πόλεμος. Δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε διαφημίσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμα και σε τοπικά που το έχουν ανάγκη, γιατί-εγώ δεν μιλάω για περιπτώσεις όπου γίνονται εκβιασμοί-υπάρχουν μέσα ενημέρωσης, ιδίως τοπικά, τα οποία πράγματι έχουν ανάγκη την καταχώρηση και τη βοήθεια, καθώς παλεύουν μόνοι τους χωρίς να έχουν τους μεγάλους σπόνσορες. Ίσα ίσα τυπώνουμε τα ευρωψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας με δικά τους μέσα οργώνουν την Ελλάδα.

Για μας οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι πάρα πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα αυτή τη φορά. Κυρίως, γιατί σε αυτές τις ευρωεκλογές έχουμε πλέον ένα μεγάλο διακύβευμα, το πώς θα προχωρήσει η Ευρώπη αύριο, πράγμα που δυστυχώς δεν συζητά κανείς. Τα δύο μεγάλα κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τη Νέα Δημοκρατία και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που εκπροσωπείται από το ΠΑΣΟΚ - Ελιά. Αλλάζουν ονόματα τώρα για να γλιτώσουν από 250 εκατομμύρια ευρώ που χρωστά ο καθένας στην Αγροτική και την Εθνική Τράπεζα.

Έχουν συμφωνήσει τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα ότι θα προχωρήσουν στην αλλαγή της Ευρώπης, στην ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης, σε αυτό που ο κ. Πάγκαλος είπε κάποια στιγμή σε μία συνέντευξή του «φεντεραλισμός», δηλαδή στη μεγαλύτερη εξουσία που θα δοθεί στις μεγάλες χώρες, ιδίως στη Γερμανία, στην υπερεξουσία που θα έχουν οι τράπεζες, με την ενοποίηση των τραπεζών και στην κατάργηση των εθνών - κρατών, στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας.

Σε αυτό εμείς λέμε όχι. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι με την αλλαγή της Ευρώπης των εθνών - κρατών, στην οποία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα και ο Ανδρέας Παπανδρέου διατήρησε, σε μία Ευρώπη με επικυρίαρχο τη Γερμανία, σε μία Ευρώπη όπου δεν θα έχουμε το δικαίωμα των ίσων κρατών, το δικαίωμα του βέτο, σε μία Ευρώπη όπου ουσιαστικά οι προϋπολογισμοί των μελών - κρατών θα γίνονται και θα εκδίδονται από τις Βρυξέλλες.

Προσπαθούμε, λοιπόν, να επικοινωνήσουμε τις θέσεις αυτές, με την παρουσία μας σε όλη την Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο αγώνας για την Ευρώπη θα δοθεί σε αυτές τις ευρωεκλογές ανάλογα με το ποιοι θα εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο. Το δικό μας ευρωψηφοδέλτιο δεν έχει τραγουδιστές, δεν έχει ποδοσφαιριστές. Το δικό μας ευρωψηφοδέλιο έχει ανθρώπους που πιστεύουν ότι από υποψήφιοι μπορούν να γίνουν ευρωβουλευτές με τη στήριξη του ελληνικού λαού και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επιλέχτηκαν 27 προσωπικότητες από όλη τη χώρα, ανάλογα με τα τοπικά κριτήρια, αλλά παράλληλα δώσαμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, σε άνεργους πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς, που έχουν κάνει σπουδές πάνω στα ευρωπαϊκά θέματα και συμφωνούν με τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Και μάλιστα, επειδή όπως αντιλαμβάνεστε τα παιδιά αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα οδοιπορικά της προεκλογικής εκστρατείας, θα ζητήσω και από εσάς τα τοπικά μέσα να τους προβάλλετε, το αξίζουν. Κατατέθηκαν 580 βιογραφικά, επιλέξαμε τα 120 και από εκεί και πέρα κληρώσαμε τα 10 βιογραφικά των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Είναι όλοι με μεταπτυχιακές σπουδές, είναι όλοι άνθρωποι που μπορούν να εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Είναι όλοι στη διάθεσή σας.

Έχουμε κάνει ένα συνασπισμό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε αυτές τις εκλογές και με κινήματα και κόμματα που συναντηθήκαμε στο παρελθόν, αλλά και που συναντηθήκαμε τώρα, το ένα είναι το «Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά, ο οποίος θα το ανακοινώσει και επίσημα την Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη, είναι ο Κώστας Ζουράρις με την «Πυρίκαυστο Ελλάδα» και είναι και το κίνημα της «Άμεσης Δημοκρατίας», μαζί βεβαίως με τα κινήματα της πλατείας που ήταν από την αρχή μαζί μας, από τις πρώτες στιγμές.

Θέλω να σας πω ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές ουσιαστικά θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει τη συνέχιση αυτής της κυβέρνησης. Αν ο ελληνικός λαός καταδικάσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα πάμε σε εθνικές εκλογές.

Εμείς πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι αυτή η πολιτική της τρόικας, η πολιτική του μνημονίου, η πολιτική της ανεργίας, η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, η πολιτική της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας πρέπει να σταματήσει εδώ.

Είμαστε σίγουροι ότι μια νέα κυβέρνηση μπορεί να φέρει στον τόπο την ανάπτυξη και ανάπτυξη σημαίνει πρώτα από όλα στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να σταματήσει να πληρώνει τοκοχρεολύσια, να μειώσει τη φορολογία κάτω από τα ποσοστά των ανταγωνιστικών χωρών, δηλαδή των χωρών που γειτονεύουμε. Η Αλβανία, η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Τουρκία έχουν φορολογία γύρω στο 10%. Η Ελλάδα, με 26% φορολόγηση στις εταιρείες και 45% στα φυσικά πρόσωπα, δεν έχει κανένα μέλλον.

Πρέπει να ρυθμιστούν όλες οι υποχρεώσεις που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες κλείνουν η μία μετά την άλλη. Και στην Κόρινθο τα πράγματα έχουν την ίδια εικόνα με όλη την Ελλάδα. Αν δεν δώσουμε τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, να ρυθμίσουν τα χρέη που έχουν προκύψει από χαράτσια και έκτακτες φορολογίες για δύο χρόνια σε έναν ειδικό λογαριασμό και καταβολή μετά με 100 ή 150 δόσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσει η αγορά, δεν πρόκειται να μειωθεί η ανεργία. Με δύο εκατομμύρια ανέργους, με τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους Έλληνες δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο.

Δεν θα μιλήσω παραπάνω. Ο λόγος είναι σε εσάς και είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ο κ. Σαμαράς μας μιλά για μια ιδανική Ελλάδα που έρχεται. Βγαίνει και λέει ότι βγήκαμε από το τούνελ και πάμε για μια άλλη Ελλάδα. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είδε - λέει - φως στο τούνελ, αλλά μάλλον είναι η νταλίκα που έρχεται από το απέναντι ρεύμα. Δεν έχουμε δει φως στο τούνελ και για να είμαστε ξεκάθαροι, ελπίδα, με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής, δεν υπάρχει. Καταρχήν λένε βγήκαμε στις αγορές. Είναι μια φράση που λέγεται εύκολα. Επειδή δανειστήκαμε με επιτόκιο έξι φορές παραπάνω από ότι δανείζει η τρόικα ή δανείζονται μεταξύ τους οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι θα πει βγήκαμε στις αγορές; Όταν το euribor, δηλαδή το επιτόκιο δανεισμού μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης είναι 1% και μειώνεται, φτάνει στο μηδέν και την ίδια στιγμή η Ελλάδα δανείζεται με 6%; Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι μας έχουν αποβάλει οι ίδιοι από την ευρωζώνη, με την πολιτική τους, που είναι κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.

Η Ευρωπαϊκή Συνθήκη δεν προβλέπει πουθενά ότι οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής ζώνης μπορούν να δανειστούν με άλλο επιτόκιο πέρα του euribor. Δεν προβλέπει ποτέ την είσοδο σε μηχανισμό στήριξης τρίτου οργανισμού, δηλαδή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό έγινε με παραποίηση των στατιστικών στοιχείων που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Δυστυχώς η κυβέρνηση Παπαδήμου και η κυβέρνηση Σαμαρά στηρίζουν τον κ. Γεωργίου και αφήνουν τον υπόδικο κ. Γεωργίου στη Στατιστική Υπηρεσία.

Η έξοδος στις αγορές σημαίνει ελεύθερη διακύμανση ακόμα και αυτού του ομολόγου που λένε ότι έβγαλαν. Αυτό το ομόλογο είναι ειδικών συνθηκών, ένα παράδειγμα θα σας πω, ότι δεν μπορεί να το αγοράσει επενδυτής από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ή από το Ηνωμένο Βασίλειο. Και τώρα ποιοι το αγόρασαν; Μήπως το αγόρασαν οι ίδιοι;

Εδώ έγιναν περίεργα πράγματα. Ιδίως στην Κόρινθο έχουμε πολλούς μικροομολογιούχους τα ομόλογα των οποίων «κουρεύτηκαν» κατά 50%. Έχουμε τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια που «κουρεύτηκαν» κατά 50%. Έχουμε απόστρατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων ή των σωμάτων ασφαλείας που το μετοχικό ταμείο στρατού ή τα άλλα ταμεία «κουρεύτηκαν» κατά 50% και την ίδια στιγμή οι κερδοσκόποι δεν «κουρεύτηκαν» καθόλου. Ίσα ίσα, αγόρασαν στο 20% και πωλούν στο κράτος στο 100%.

Και το ερώτημα είναι: μπορεί μια λογική κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που πληρώνει «ακούρευτα» στους τοκογλύφους και στους κερδοσκόπους, να δεξιώνεται το μισό υπουργικό συμβούλιο τον κ. Τζορτζ Σόρος στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα; Αυτά είναι παραλογισμοί.

Πρέπει να αντιληφθούμε ποια είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι και σας δίνω ένα ξεκάθαρο παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα η Eurobank, δηλαδή το ΤΧΣ, αγοράστηκε από εσάς και από εμένα, δηλαδή τον ελληνικό λαό προς 1,57 η μετοχή από τον κ. Λάτση και χθες η ίδια μετοχή που αγοράσαμε εμείς 1,57 πωλήθηκε σε κερδοσκοπικά funds 0,33, Δηλαδή οι Έλληνες πολίτες χρεώθηκαν την Eurobank, πήρε την ανακεφαλαιοποίηση, έστειλαν τα λεφτά 45 δις, όπως απέδειξα στην Βουλή, σε φορολογικό παράδεισο για να διασφαλίσει λένε τα κόκκινα δάνεια και τώρα έρχονται οι κερδοσκόποι και την παίρνουν με 0,33. Αυτοί έπρεπε να έχουν συλληφθεί όλοι. Το ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι συμπεριλαμβανομένου και του κ. Πρωθυπουργού είναι πρωτοφανές σε μια πολιτισμένη πολιτεία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλές φορές λένε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι υπέρμετρα λαϊκιστής σε αυτά που λέει και ότι οι προτάσεις του είναι ανέφικτες, ειδικά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας απαντήσω ευθέως. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταρχήν, είναι η ένωση των κρατών, η οποία ισότιμα αποφασίζει κατά τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά τα συμφωνηθέντα που έχουν υπογράψει. Δεν υπάρχει μηχανισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση που λέει ότι θα βάλουμε την μια χώρα, ιδίως από την Ευρωζώνη, να δανείζεται από άλλο μηχανισμό στήριξης, με άλλο επιτόκιο και μεσολαβητές κάποιες γερμανικές τράπεζες.

Η Deutsche Bank θα σας θυμίσω ότι στο πρώτο μνημόνιο μπήκε μεσολαβήτρια μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των ελληνικών και μας δάνειζε με 7%. Το 6% το έπαιρνε η Deutsche Bank. Έχουν παραβιάσει εκείνοι την Ευρωπαϊκή Συνθήκη, γιατί θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη. Εμείς είμαστε ως χώρα απόλυτα σωστοί στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν μπορούν να μας κάνουν να δεχτούμε παράνομες, παράτυπες και άκυρες συμφωνίες που δεν προβλέπονται από καμιά συνθήκη.

Την επόμενη μέρα, λοιπόν, η Ελλάδα μπαίνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε «state of necessity» κατά τον ορισμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ποια είναι η διαδικασία; Καταρχήν, θα σας θυμίσω ό,τι είχε πει και η Γερμανία, όταν έγινε η συμφωνία του Λονδίνου όπου απομειώθηκε το χρέος της Γερμανίας. Θα σας θυμίσω ότι μετά την ένωση της Ανατολικής με την Δυτική Γερμανία, με αίτημα της Δυτικής Γερμανίας, όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πληρώσαμε την Ανατολική Γερμανία και καλώς την πληρώσαμε. Ενοποιήθηκε μια χώρα που είχε χωριστεί στα δύο.

Εδώ, με το που θα βγούμε και θα πούμε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως δικαιούται ένα κυρίαρχο κράτος και θα ζητήσουμε τα χρήματα τα οποία εισπράττει το κράτος από τους Έλληνες φορολογούμενους να τα αποδίδει στην παιδεία, στην υγεία, στις πρώτες ανάγκες, στη διατροφή του πληθυσμού, στην άμυνα, στην ασφάλεια και από εκεί και πέρα να ζητήσουμε επιτροπή εκλογικού ελέγχου, να ζητήσουμε, δηλαδή, ελεγκτή διεθνώς αναγνωρισμένο, όπως έκανε ο Ισημερινός του Ραφαέλ Κορέα. Θα γίνει μια επιτροπή οικονομικού ελέγχου και θα υπολογίσει-γιατί δεν θα υπολογίσουμε μόνοι μας και αυθαιρέτως-το ποιο είναι το πραγματικό χρέος της χώρας το οποίο από τη στιγμή που θα υπάρξει, θα το αναγνωρίσουμε και θα το πληρώσουμε, όποτε μπορούμε.

Αυτό είναι κάτι μέσα στη διεθνή πρακτική. Δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς από το ευρώ, δεν υπάρχει διαδικασία εξόδου από το ευρώ, εκτός εάν παρανόμως αποφασίσουν ότι θα κάνουν μια έκτακτη διαδικασία και θα βγάλουν μια χώρα έξω από το ευρώ. Θα σας θυμίσω ότι ο Σημίτης έστειλε τα αποθεματικά του χρυσού της Τραπέζης της Ελλάδας με τα τρένα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Άρα την είσοδό μας στην ευρωζώνη δεν μας την έκαναν δώρο, ούτε την πήραμε με τζακ ποτ. Την πήραμε, επειδή δώσαμε τα αποθεματικά της χώρας. Ο κάθε Έλληνας πολίτης, πληρώνοντας έστω και ένα ευρώ σε ΦΠΑ, από αυτό το ΦΠΑ πηγαίνει μερίδιο στην ευρωζώνη.

Δεν είναι ένας φόρος που εισπράττει μόνο η Ελλάδα. Άρα, εδώ έχουμε δικαιωματικά συμμετοχή στην ευρωζώνη, δεν μπορεί να μας πετάξει κανείς αν αποφασίσουν να πουν ότι «σας πετάμε έξω από την ευρωζώνη» αυθαίρετα και παράνομα, ενώ έχουμε εφαρμόσει μια πολιτική που εκείνοι υπέδειξαν. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι αν γίνει λάθος σύσταση για εφαρμογή πολιτικής και αποτύχει αναλαμβάνουν την ευθύνη αποζημίωσης. Αυτοί μας επέβαλλαν την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που έφερε δυο εκατομμύρια ανέργους.

Από εκεί και πέρα μπορεί να μας πουν «ναι κύριοι αυθαίρετα σας διώχνουμε από την ευρωζώνη», σημαίνει ότι αναλαμβάνουν και τα 450 δις ευρώ του χρέους της ΕΚΤ, με συγχωρείτε, καλοδεχούμενα είναι. Δεν θα παραδώσω την πατρίδα μου, δεν θα παραδώσω την αξιοπρέπεια και τη δυνατότητα επιβίωσης του πληθυσμού, δεν θα παραδώσουμε τη δυνατότητα να εκπαιδεύουμε τα παιδιά στα σχολεία, να έχουμε υγεία προς τους πολίτες στο όνομα του να μας κρατήσουν εκείνοι σε μια Ευρώπη ή σε μια ζώνη που δικαιούμαστε να είμαστε.

Και τι μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα; Καταρχήν αυτός ο εκβιασμός περί μισθών και συντάξεων δεν υφίσταται. Το είδαμε και το ζήσαμε, ήμασταν εδώ πάλι, κάναμε συνέντευξη τύπου στις προηγούμενες εκλογές, όταν έλεγε ο Σαμαράς ότι αν δεν ψηφίσουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις τον Ιούλιο.

Ψήφισε ο κόσμος γιατί εκβιάστηκε. Ούτε τον Ιούλιο ήρθαν λεφτά, ούτε τον Αύγουστο, ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο, ούτε τον Δεκέμβριο, παρά μόνο τον Ιανουάριο ήρθαν κάποια χρήματα. Μέχρι τότε πληρώνονταν μισθοί και συντάξεις. Γιατί; Γιατί υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει όταν δεν πληρώνεις τα παράνομα ομόλογα τα οποία πληρώνουμε, 16,8 δις ευρώ πλήρωσαν τον προηγούμενο χρόνο «ακούρευτα» σε ποιους;

Σε κερδοσκόπους και όταν ρώτησα εγώ στη Βουλή τον κ. Στουρνάρα, θα πληρώσετε κ. Στουρνάρα τον Ιούνιο, σε δυο ημέρες αυτό το ομόλογο; Μου είπε «δεν θέλω να απαντήσω». Ποιος είναι ο κ. Στουρνάρας που δεν απαντάει μέσα στο ναό της δημοκρατίας μέσα στη Βουλή των Ελλήνων; Τι ομόλογα έχουν υπογράψει; Τι υποχρεώσεις;

Βγήκε η κ. Σπυράκη και είπε προχθές ένα καταπληκτικό: ότι είχε πληροφόρηση η ίδια πως ήρθαν αεροπλάνα από την Γερμανία και την Ιταλία στο διάστημα μεταξύ των δύο εκλογών και έφεραν cash χρήμα για να σωθεί η οικονομία.

Εκείνη, λέει, ότι επέλεξε να μην το πει για να μην τρομάξει τον κόσμο. Το ερώτημα είναι αν το είπε στον κ. Μπόμπολα διότι αν ένας επιχειρηματίας έχει τέτοιου είδους πληροφορία και την κρατάει για αυτόν, αντιλαμβάνεστε ποια είναι τα κέρδη και οι ζημίες άλλων.

Το δεύτερο, έστω ότι λέει αλήθεια η κ. Σπυράκη, δεν υπάρχει καμία εγγραφή στον προϋπολογισμό ή στον ELA, ή στην Τράπεζα της Ελλάδος όπως μας πληροφορούν που να χρεώθηκε η Ελλάδα μετρητά τα οποία μπήκαν στις τράπεζες.

Ποια είναι η εγγραφή; Καμία εγγραφή, άρα είτε λέει ψέματα, είτε συνέβη αυτό που συνέβη και στην Κύπρο. Διότι και στην Κύπρο, την ημέρα που έκαναν το «κούρεμα» του 50% παράνομα, αντισυμβατικά προς την ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ηθική, την ίδια στιγμή πρόβαλλαν ολόκληρα ρεπορτάζ και στο ΡΙΚ και στα ελληνικά κανάλια που έδειχναν αεροπλάνα με κοντέινερς να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Κύπρου και να μεταφέρουν στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου κοντέινερς με χρήματα. Ούτε εκεί υπάρχει κάποια εγγραφή.

Αν διαβάσει κανείς δε, το πόρισμα της επιτροπής της Κυπριακής Βουλής υπό την προεδρία του κ. Συλλούρη, για το πώς μπήκε η Κύπρος στο μνημόνιο, θα δει εκεί ότι όλες τις κομπίνες οι οποίες έγιναν μεταξύ των τραπεζιτών και τραπεζιτών στην Ελλάδα. Των ίδιων τραπεζιτών για τους οποίους νομοθετεί το κράτος, την προηγούμενη εβδομάδα χάρισαν στον Σάλλα τις υποχρεώσεις που είχε να πληρώσει προς τους ομολογιούχους για την εξαγορά των κυπριακών τραπεζών.

Αυτό που νομοθέτησαν ότι πρέπει να πληρώσει, το χάρισαν και την ίδια στιγμή που χάρισαν στον Σάλλα αυτά τα λεφτά, τη ίδια στιγμή που στο νομοσχέδιο που έρχεται τη Δευτέρα στη Βουλή χαρίζουν στο Μέγαρο Μουσικής τμήμα των 245 εκατομμυρίων ευρώ, πάνε στους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές και τους λένε ότι αν δεν έχεις φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα σε πετάω έξω από την αγορά και πείνασε. Εάν χρωστά ένας πολίτης θα του πάρουν το σπίτι, 26.000 σπίτια χάθηκαν και πάνε να μετατρέψουν τις φυλακές εδώ στην Κόρινθο, σε στρατόπεδο οφειλετών, σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ας έρθουν, εδώ θα είμαστε στην Κόρινθο.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι σκληρά, είναι λαϊκισμός να προστατέψουμε τις συγγενείς μας, τους συμπολίτες μας, του αδερφού μας , του συνεργάτη μας το σπίτι που το παίρνουν για 2.000 ευρώ, που τον φορολόγησαν παράνομα; Τότε εμείς θα είμαστε λαϊκιστές απόλυτα.

Και εγώ καλώ το ελληνικό λαό να συμπεριφερθεί στο σπίτι του γείτονα, το σπίτι του συναδέλφου, του συνεργάτη, του συγγενή, στο σπίτι του αγνώστου που μένει δίπλα μας, όπως θα ήταν το σπίτι το δικό μας, λαϊκίστικα αν θέλουν, αν θέλουν να δουν την αντίσταση του ελληνικού λαού θα την έχουν και θα την έχουν από όλους μας. Ενωμένοι θα είμαστε οι Έλληνες και όχι διαιρεμένοι .

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα ήθελα να ρωτήσω σε ότι έχει να κάνει με τρικυμίες στο κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σχετικά με τις τελευταίες αποχωρήσεις της κ. Γιαταγάνα και του κ. Γιοβανόπουλου. Πώς είναι το κλίμα στο εσωτερικό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα κίνημα πολιτών, είμαστε ένα κίνημα πολιτών με 270.000 Ελληνίδες και Έλληνες που συνυπογράψαμε την Ιδρυτική Διακήρυξη. Αυτό το κίνημα πολιτών είναι πανίσχυρο απέναντι στους επώνυμους, είτε αυτός είμαι εγώ, είτε το οποιοδήποτε άλλο στέλεχος. Κάποιοι πίστεψαν ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα γίνουν πατερίτσα της ΝΔ, κάτι σαν τη ΔΗΜΑΡ της κεντροδεξιάς. Αυτοί που πίστεψαν αυτά έφυγαν νωρίς, διότι το ζήτησαν, το διεκδίκησαν. Ο ένας έλεγε πάμε να βοηθήσουμε, να συγκυβερνήσουμε για να φύγει το ΠΑΣΟΚ, ο άλλος έλεγε ότι ζητά τη μεγαλοσύνη και τη μεγαλοψυχία του πρωθυπουργού, ο τρίτος μπήκε μέσα στην κυβέρνηση κατευθείαν και έγινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ ψηφίστηκε από τους πολίτες κατά του μνημονίου.

Κοιτάξτε κάτι, μπορεί να βρουν και άλλους, ο κ. Σαμαράς είναι ειδικός. Ο κ. Συμπιλίδης είναι δική του εφεύρεση. Εδώ έριξε τον Μητσοτάκη, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα χτυπήσει; Ας μας χτυπήσουν όσο θέλουν, ας πάρουν όσους επώνυμους θέλουν. Είμαστε σαν την Λερναία Ύδρα, 580 βιογραφικά πολιτών υποψήφιων για την Ευρωβουλή είναι η δύναμή μας.

Εμείς θέλουμε τους 580 Έλληνες ανέργους μεταπτυχιακούς που θέλουν να γίνουν ευρωβουλευτές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τους επώνυμους, τους τραγουδιστές, τους ταχυδακτυλουργούς. Ας τους κρατήσουν για αυτούς. Κάποιοι δεν αντέχουν τον αγώνα, το σέβομαι. Είναι δύσκολος ο αγώνας, είναι προσωπικές οι επιθέσεις, είναι πολύ σκληρό το παρακράτος. Εδώ σε στελέχη μας μπαίνει μέσα το ΣΔΟΕ, κάνουν ελέγχους, εκβιάζουν, εκβιάζουν πολίτες, εκβιάζουν υποψηφίους.

Όσο και να εκβιάζουν κάποιοι, θα αντέξουμε και όταν αντέξουμε θα τους ανατρέψουμε, για αυτό λέμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, μας είπατε για τις Ευρωεκλογές. Ήμουν από τους λίγους που είχαν έρθει εδώ στην παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη, που τελικά από ότι φαίνεται δεν προχώρησε η σύσταση του ευρωψηφοδελτίου, του κ. Γεωργόπουλου. Θα στηρίξετε κάποιες υποψηφιότητες στην περιφέρεια Πελοποννήσου; Θα στηρίξετε κάποιες υποψηφιότητες σε δήμους του νομού Κορινθίας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν για τον κ. Γεωργόπουλο, πράγματι ξεκινήσαμε μία προσπάθεια για να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης, αλλά όταν δεν έχουμε οικονομική δυνατότητα να βγάλουμε τα ευρωψηφοδέλτια, αντιλαμβάνεσθε ότι δεν μπορούσαμε να στηρίξουμε και μια προσπάθεια για υποψήφιο περιφερειάρχη. Οικονομικά, δεν μπορούσαμε, ούτε καν αυτά τα οποία χρειάζονται, τα minimum, την έκδοση των ψηφοδελτίων. Επιλέξαμε, λοιπόν, να μην έχουμε υποψήφιο, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον στηρίξουμε οικονομικά. Όμως έχουμε υποψήφιους, μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε διάφορους συνδυασμούς, είτε στην περιφέρεια είτε σε δήμους.

Κοιτάξτε, εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η άποψη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ότι αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι οι τελευταίες που δίνονται χρίσματα. Πιστεύουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες ξέρουν καλύτερα ποιοι είναι ικανοί να τους διοικήσουν. Έχουμε εμπιστοσύνη στα στελέχη μας. Δεν νομίζω ότι βοηθά σε τίποτα το να δώσουμε εμείς ένα χρίσμα ή μια στήριξη.

Υπάρχουν περιοχές, οι οποίες δίνουν πολιτικό αγώνα. Παραδείγματα, ο Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειάρχης στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Γιατί; Κατεβαίνει επάνω διότι στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια έχουν υποψηφίους οι οποίοι επιβάλλονται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, εκεί να δώσουμε μάχη και εκεί με ότι δυνάμεις έχουμε, στηρίζουμε τον Τέρενς Κουίκ με ένα ψηφοδέλτιο το οποίο υποστηρίζει τα εθνικά θέματα, τη μη παράδοση, και σε αυτόν το χώρο αν θέλετε είναι και η Νέα Δημοκρατία που το κάνει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί είμαστε εντελώς μόνοι μας. Εκεί ναι, στηρίζουμε τον Τέρενς Κουίκ.

Έχουμε την υποψηφιότητα της Μαρίνας Χρυσοβελώνη στη Θεσσαλία όπου και εκεί πράγματι είχε δημιουργηθεί ανάγκη και συναντήθηκαν δυνάμεις που μπόρεσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα και οικονομικά.

Την υποψηφιότητα του Παύλου Χαϊκάλη στην περιφέρεια Αττικής, όπως επίσης και την υποψηφιότητα του Βασίλη Καπερνάρου ως υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων.

Από κει και πέρα υπάρχουν κάποιοι μεμονωμένοι δήμαρχοι οι οποίοι προέρχονται από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τους οποίους τους στηρίζουμε, χωρίς βέβαια να το ανακοινώνουμε σε κεντρικό επίπεδο.

Η τοπική Συντονιστική Θεσσαλονίκης αποφάσισε να στηρίξει τον κ. Τζιτζικώστα. Βασικά η δική μας θέση είναι ότι στηρίζουμε αντιμνημονιακά ψηφοδέλτια, ψηφοδέλτια τα οποία δεν θα δώσουν το δικαίωμα στους κυβερνώντες να βγουν την άλλη μέρα το πρωί και να πουν ότι κοιτάξετε να δείτε, εδώ κέρδισε το μνημόνιο. Θυμάστε; Ο Γιωργάκης Παπανδρέου είχε βγει την επομένη των εκλογών και είχε πει ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε το μνημόνιο, την τρόικα, το ΔΝΤ. Τέτοια συμπεράσματα δεν πρέπει να βγουν. Οι τοπικές κοινωνίες όμως ξέρουν καλύτερα από όλους μας και θα αποφασίσουν και θα βγάλουν τους καλύτερους. Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Ευχαριστώ όλους τους υποψηφίους που είναι εδώ και πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε καταρχήν είναι η εντιμότητα στις σχέσεις διαχείρισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και η συνεργασία με όλους όποιοι και αν εκλεγούν εμείς θα συνεργαστούμε.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα σας πάω λίγο στο θέμα της Υγείας. Έχουμε ένα σύστημα Υγείας που βλέπουμε να καταρρέει όποιοι πάνε στα δημόσια νοσοκομεία το αισθάνονται το βλέπουν. Θέλω τη δική σας άποψη.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν να σας πω ότι ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι κοντά μας, είναι ένας άνθρωπος που τον εκτιμώ πάρα πολύ, έχουμε δώσει κοινούς αγώνες μαζί, εκτιμώ το πολιτικό του έργο και ιδιαίτερα εκτιμώ ακόμα παραπάνω τον γιατρό-άνθρωπο γιατί ξέρω τις διεθνείς αποστολές που έχει συμμετάσχει, ξέρω ότι πολλές από αυτές δεν τις έχει πει σε κανέναν, τον έχω συναντήσει στη Μέση Ανατολή, τον έχω συναντήσει σε δύσκολες περιοχές του κόσμου. Είναι τιμή για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και για αυτό έχει σημαντικό ρόλο στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές, είμαστε μαζί συνέχεια, είναι μαζί μου σε όλη την Ελλάδα και θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών στις επόμενες εθνικές εκλογές για να το ξεκαθαρίσουμε. Βεβαίως την Κόρινθο θα την αγαπά και θα την στηρίζει πάντα, αλλά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που είναι μαζί μας.

Στα θέματα της υγείας είναι πιο ειδικός να σας απαντήσει εγώ θα σας πω μόνο ότι μαζί πήγαμε προχθές στο νοσοκομείο της Σητείας όπου η κατάσταση είναι τραγική. Αφού συνομιλήσαμε με αρκετούς ήταν ένας χειρουργός γιατρός ο οποίος κάποια στιγμή εξεράγη. Γιατί; Γιατί το παιδί του είναι με καρδιοπάθεια, ένα πιτσιρίκι το οποίο το πήγε στο εξωτερικό έκανε την εγχείρηση γύρισε αλλά έχει ανάγκη καρδιολόγου. Το σύστημα υγείας εδώ αποφάσισε να διαλύσει ουσιαστικά τα νοσοκομεία τα οποία καλύπτουν την περιφέρεια και ο καρδιολόγος έφυγε. Ο γιατρός αυτός, λοιπόν, πρέπει να μεταναστεύσει, γιατί εάν δεν υπάρχει καρδιολόγος που να έχει βάρδια στο νοσοκομείο της Σητείας, ανά πάσα στιγμή μπορεί να κινδυνεύσει το παιδί του.

Το ίδιο συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Η κατάσταση δε στα νησιά είναι τραγική. Είναι τραγική, υπάρχουν ολόκληρα νησιά που δεν έχει κάνει γυναίκα test Παπανικολάου τα τελευταία δέκα χρόνια. Διαλύεται όλος ο κοινωνικός ιστός σε όλη την Ελλάδα από την διάλυση του συστήματος υγείας και την ίδια στιγμή προωθούνται άλλου είδους συμφέροντα. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Στην Κω, ενώ έκλεισαν το Κέντρο Υγείας, εμφανίστηκαν μια εβδομάδα μετά τον υπουργό Υγείας ενδιαφερόμενοι ιδιώτες για να ανοίξουν το νοσοκομείο. Έχουμε κατάρρευση της υγείας και αυτό προέκυψε και από το PSI που ήταν ένα «κούρεμα» 50% στα αποθεματικά των νοσοκομείων και βεβαίως από την πολιτική την οποία εφαρμόζουν τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου