Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Περιοδεία της Βουλευτού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μίκας Ιατρίδη στην Καβάλα και στη Δράμα







Καθημερινός τύπος:
Ευχάριστη έκπληξη η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., η Μίκα Ιατρίδου!!!

Γλυκύτατη, πολύ ενημερωμένη, αλλά κυρίως με πολύ και ειλικρινή διάθεση να γνωρίσει τα προβλήματα του τόπου μας, ήταν, κατά την διήμερη επίσκεψή της στην Καβάλα, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδου, κατά γενική ομολογία. Ίσως λόγω και της καταγωγής της από τη Ρόδο, της έχει ανατεθεί στο κόμμα της η αρμοδιότητα θεμάτων ναυτιλίας και ενημερώθηκε εδώ για όλα τα σχετικά ζητήματα. Από τις συνεντεύξεις που έδωσε φάνηκε ξεκάθαρα, πως δεν ήρθε απλώς για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αναφέρθηκε στα περισσότερα ζητήματα, των λιμανιών μας, της χερσαίας ζώνης, των πορθμειακών γραμμών, της Ιχθυόσκαλας κ.ά.

Όχι μόνο τα κατανόησε, αλλά στα περισσότερα είχε να κάνει και προτάσεις για την επίλυσή τους, ζητήματα, που όπως φαίνεται θα μεταφέρει στην Βουλή με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της. Επειδή, έχουμε πήξει από «πολιτικούς», που έρχονται αγχωμένοι και για τους τύπους και κάνουν πως ακούν τα προβλήματα, αλλά το μυαλό τους είναι πότε θα φύγουν να προλάβουν το αεροπλάνο της επιστροφής τους στην Αθήνα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε και να επισημάνουμε το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που περιγράψαμε πιο πάνω, ότι έκανε η Μίκα Ιατρίδου. Ακόμη, θεωρούμε σημαντικό το γεγονός, ότι παρέμεινε στην Καβάλα για δυο συνεχόμενες μέρες, για να μπορέσει να έχει το χρόνο να συζητήσει αναλυτικά τα θέματα.

Ίσως, αυτή να είναι και η γραμμή του κόμματος, δεδομένου ότι και η Ραχήλ Μακρή, επίσης βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά την επίσκεψή της στην Καβάλα, πριν από λίγες μέρες, παρέμεινε για τρεις μέρες και εξέτασε ζητήματα ανάπτυξης που είναι στην δική της αρμοδιότητα ως τομεάρχης σε τέτοια θέματα των ΑΝ.ΕΛ. Όλα τα πιο πάνω, δείχνουν ότι οι νέοι πολιτικοί, έχουν διαφορετική αντίληψη, σε σχέση μ’ αυτήν που είχαμε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια, του πως πρέπει να πολιτεύονται. Για μας η Μίκα Ιατρίδου, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
Γιώργος Γανίτης
//=================================//
Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Μίκα Ιατρίδη στην Καβάλα – Συνάντηση με προέδρους ΟΛΚ και Ιχθυόσκαλας Πηγή: KavalaPress.gr


Στο γραφείο του προέδρου του ΟΛΚ κ Χρήστου Ηλιάδη, συναντήσαμε την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ Μίκα Ιατρίδη, η οποία επισκέφθηκε την Καβάλα στο πλαίσιο ενημέρωσής της επι των δραστηριοτήτων των δύο λιμανιών και της Ιχθυόσκαλας, με την ιδιότητά της ως τομεάρχης Ναυτιλίας του κινήματος.
Όπως είπε η κ Ιατρίδου «Βρέθηκα στην πόλη της Καβάλας ως τομεάρχης Ναυτιλιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.Έχω ξεκινήσει μια σειρά επαφών που άπτονται των δικών μου αρμοδιοτήτων. Μόλις επέστρεψα από την Ιχθυόσκαλα έχοντας μια συνάντηση με τον κ Καραμπουρνιώτη και ενημερώθηκα εκτενώς για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ιχθυόσκαλα.
Θα συζητήσουμε με τον πρόεδρο του ΟΛΚ όλα, προκειμένου να εξετάσουμε πως θα συνεχιστεί η κοινωνική πολιτική, αλλα να δούμε πως το Υπουργείο Ναυτιλίας στηρίζει η θα συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες προκειμένου το λιμάνι της Καβάλας να αποκτήσει την αίγλη που πρέπει να έχει, την δυναμική δικαιούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και της πόλης και κυρίως να στηριχθουμε στο στρατηγικο πλεονέκτημα της θέσης του λιμανιου.
Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε σαφείς θέσεις σε ότι αφορά τα λιμάνια, και το πώς και αν συμφωνούμε στο ξεπούλημα που έχει ξεκινήσει. Σε ότι αφορά την λιμενική πολιτική και την προσπάθεια πώλησης των μεγαλύτερων ποσοστών σε μετοχές, αν όχι εξ ολοκλήρου του λιμανιου του Πειραιά, έχουμε πει πως εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας σ΄ αυτό το ξεπούλημα, διότι ξεπουληματίες του ΟΛΠ και όλων των λιμανιών της χώρας, δεν τους νοιάζει για το ποιο είναι το αύριο, δεν τους νοιάζει που διαχειρίζονται δημόσια δική μας περιουσία, δεν τους απασχολεί αν αυτή την στιγμή διαχειρίζονται την γή των ελλήνων και των επόμενων γενεών. Επομένως θα σταθούμε απέναντι στην όποια προσπάθεια αυτή.
Εμείς έχουμε λάβει ξεκάθαρη θέση ότι κατά περίπτωση και ανάλογα με το λιμάνι , γιατί δεν έχουν όλα τα λιμάνια τα ίδια προβλήματα, θέλουμε το κάθε ένα να κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρια του. Να παραδοθούν όπου μπορεί η χρήση ανα λιμάνι. Προτείναμε να υπάρξουν ιδιωτικές πρωτοβουλιες για να δοθεί μια διαφορετική ώθηση ανάπτυξης, όχι όμως να μεταβιβάζεται και να μεταπωλείται το 100%, κάτι το οποίο αποτελεί πλέον πανευρωπαική πατέντα. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή να πωλείται το μεγαλύτερο ποσοστό.
Ειχα εκφράσει και εγω και το κίνημα των ΑΝΕΛ για τον νόμο 41/50 και το συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΟΛΚ, για το πόσο τελικά θα εφαρμοστεί ο νόμος υατός που θέλει όλα τα λιμάνια της περιφέρειας, να περάσουν σε ένα κεντρικό φορέα , όπως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που φαίνεται πως είναι και ο τελικός στόχος. Να μεταφερθούν δηλαδή όλα τα λιμάνια σε ένα οργανισμό, ώστε να είναι ευκολότερη η μεταπώληση τους.
Ο Πρόεδρος του ΟΛΚ κ Χρήστος Ηλιάδης είπε, ότι με την κ Ιατρίδη συζητάμε τα θέματα του λιμανιού της Καβάλας που άπτονται της λειτουργίας των Οργανισμών Λιμένων. Εκεί θέλουμε και την βοήθεια της, ώστε κάποια θέματα που αφορούν τους Οργανισμούς να μην αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των λιμένων, προσφέροντας θετικες κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στην ελληνική οικονομία. Χρειάζεται κλίμα συνενόησης με τους φορείς, ώστε να μπορούμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα για να έχουμε λιμάνια που να μπορούν να λειτουργούν ως μηχανές ανάπτυξης, για τον κάθε τόπο.

//=================================//
Μίκα Ιατρίδη από Καβάλα: «Οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για να δοθεί το ισχυρό μήνυμα για την αλλαγή πολιτικής σε όλη την Ευρώπη» Πηγή: www.dimokratiki.gr 

Την Καβάλα επισκέφτηκε η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, για να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με στελέχη της συντονιστικής επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και με φορείς της πόλης που άπτονται του τομέα ευθύνης της. Ειδικότερα, η Μίκα Ιατρίδη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, κ. Χρήστο Ηλιάδη, από τον οποίο ενημερώθηκε για θέματα ανάπτυξης των λιμένων του νομού και τον πρόεδρο των λιμενεργατών, κ. Κώστα Ορφανέλη. 
Η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεσήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να ξεπουλά τις υποδομές που έχουν πληρώσει οι πολίτες και να δημιουργεί ιδιωτικά μονοπώλια. Επεσήμανε ότι τα λιμάνια του νομού έχουν περιθώρια ανάπτυξης, είναι πολύ σημαντικά για την ακτοπλοΐα και μπορούν να αναπτυχθούν στο πλαίσιο μελετημένης παραχώρησης δραστηριοτήτων. 
Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε ακόμη την ευκαιρία να ενημερωθεί και για τα προβλήματα των αλιέων και της ιχθυόσκαλας από τους κ.κ. Χαράλαμπο Μαντά και Ανδρέα Καραμπουρνιώτη, μεταξύ άλλων, για την έλλειψη κτηνιάτρων και την ποσόστωση αλίευσης του τόνου. 
Η Μίκα Ιατρίδη ενημέρωσε ότι για το θέμα της ποσόστωσης είχε καταθέσει ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς από τον Ιούλιο του 2012. «Σε κάθε περίπτωση», τόνισε η βουλευτής Δωδεκανήσου, «για εμάς είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την πρωτογενή παραγωγή, όπως είναι η αλιεία και να δοθούν λύσεις σε προβλήματα των αλιέων και, βέβαια, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και η προκλητική στάση των τουρκικών αλιευτικών, τα οποία ψαρεύουν με την υποστήριξη τουρκικών ακταιωρών». 
Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Καβάλα, παρουσία του Περιφερειάρχη Οργανωτικού Αν. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Φώτη Καλένη και του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Καβάλας, κ. Κώστα Τζίνα, η Μίκα Ιατρίδη είχε την ευκαιρία να μιλήσει με στελέχη του κινήματος για τις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. «Το μήνυμα για την αλλαγή της πολιτικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να είναι ισχυρό», τόνισε η βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνοντας ότι «πρέπει οι Ευρωπαίοι πολίτες να ψηφίσουν για μια Ευρώπη που προασπίζεται τα συμφέροντα των λαών και των κρατών τους και όχι τα συμφέροντα μιας ομοσπονδίας συμφερόντων με άξονα το Βερολίνο και τους δορυφόρους του».
Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε, ακόμη, συνάντηση με το Δήμαρχο Παγγαίου, κ. Βασίλη Ξουλόγη, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είχε και την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους των χωριών Πηγές και Αγίασμα του Δήμου Νέστου. Η επίσκεψή της Μίκας Ιατρίδη στην Καβάλα ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
//=================================//

Επίσκεψη της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κας Μίκας Ιατρίδη στη Δράμα
Την Τετάρτη 12 Μαρτίου η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μίκα Ιατρίδη επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιάννη Ξανθόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Ιατρίδη συνοδευόταν από τον επικεφαλής του κόμματος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, κ. Φώτη Καλένη, την πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Ν. Δράμας, κα Δέσποινα Βατσαλίδου, τον Πρώην Βουλευτή κ. Νικόλαο Σμολοκτό και τους υποψήφιους πολιτευτές των ΑΝ.ΕΛ. Δράμας, κκ. Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη και Δημήτρη Μουσμουλίδη.




//=================================//
Συνάντηση Αντιπροσωπείας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας με τη Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κα ΙΑΤΡΙΔΗ Μίκα


Δράμα, 13-03-2014

Αριθμ.Πρωτ.: 1931/3/210

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας παρέστει εχθές 12-03-2014 στο γραφείο της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ. Δράμας και συνάντησε τη Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δωδεκανήσου κα ΙΑΤΡΙΔΗ Μίκα, στην οποία παρέδωσε το ψήφισμα της 26ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 26-02-2014.

Αναπτύξαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Συνάδελφοι του Νομού μας και εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για τα θεσμικά και οικονομικά θέματα που μας απασχολούν.

Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος ΟΓενικός Γραμματέας


ΠΙΤΣΙΚΟΓΛΟΥ Απόστολος ΖΛΑΤΟΣ Βασίλειος

//=================================//
Η Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Ν.Δωδεκανήσων Μίκα Ιατρίδη στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. Δράμας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου