Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ


Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ κ. Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ


Με το από 10.03.2014 (Αριθ. Πρωτ. 1163/10.03.2014) έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε απάντηση στην ερώτησή μου σχετικά με το πρόβλημα των κακοτεχνιών της Εγνατίας οδού στο Νομό Έβρου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε για ακόμη μια φορά την προκλητική του αδιαφορία για αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα του επικίνδυνου οδοστρώματος που καθημερινά θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την οδική ασφάλεια αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων οδηγών. Ο κ. Υπουργός αναφέρει με υποκρισία ότι κατά τα προηγούμενα έτη δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα. Επίσης, τονίζει την ικανοποιητική κατάσταση της Εγνατίας οδού η οποία ελέγχεται καθημερινά από περιπολίες αναδόχων και προσωπικό της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» με αποτέλεσμα να καταγράφονται συνεχώς τα τυχόν εμφανιζόμενα προβλήματα, κάτι που στα αυτιά μας ακούγεται εντελώς οξύμωρο.

Ο Βουλευτής Έβρου, Ουζουνίδης Μαρίνος, θέλω να ενημερώσω τον κόσμο του Έβρου και της Θράκης ότι τμήματα της Εγνατίας Οδού από την Κομοτηνή έως το Αρδάνιο έχουν «παγίδες θανάτου».
Είναι καλό, κ. Υπουργέ, να έχετε έμπιστους ανθρώπους που σας ενημερώνουν για ό,τι υπογράφεται, διότι η κατάσταση του δρόμου είναι τόσο τραγική που θα πρέπει να παρακαλάμε το Θεό να μην ξανασυμβούν θανατηφόρα ατυχήματα όπως στο παρελθόν.

Θα συνεχίσω να κάνω αυστηρές κριτικές, να λέω την αλήθεια και να αγωνίζομαι για θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των κατοίκων (κάθε μέρα ανεβοκατεβαίνουν από το βόρειο Έβρο και προς τη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες αυτοκίνητα). Εάν αυτές οι περιπολίες των αναδόχων και το προσωπικό της Εγνατίας Α.Ε. νομίζουν ότι είναι ικανοποιητική η κατάσταση της οδού, τους πληροφορώ ότι είναι εντελώς άσχετοι τι σημαίνει ικανοποιητική κατάσταση και κακώς πληρώνονται από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου