Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ



Δελτίο τύπου 
30/03/2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ



«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε τη συνέχεια του ίδιου έργου από το 2009. Κάποιοι να απειλούν ότι αν δεν ψηφίσουμε, την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχουν χρήματα, κάποιοι να κατηγορούν τους άλλους ότι είναι με τα συμφέροντα της δραχμής, κάποιοι να κάνουν τους «υπερευρωπαίους» και κάποιοι να αντιστεκόμαστε.


Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, αλλά δεν έχει αλλάξει η λογική του εκβιασμού. Έχουμε τον ίδιο ακριβώς εκβιασμό που ζήσαμε το 2010, όταν τότε η Νέα Δημοκρατία και ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν κατά του πρώτου μνημονίου και της εισόδου της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, κατά της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Από την άλλη μεριά, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχοντας αλλοιώσει τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, έχοντας κάνει συμφωνία με τον Στρος Καν, έβαζε την Ελλάδα σε αυτήν την περιδίνηση που δεν έχει τέρμα.

2011. Κωλοτούμπα ο κ. Σαμαράς. Το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή, έγινε το φάρμακο που έδινε σαν φαρμακοποιός ή μάλλον σαν φαρμακοτρίφτης της πολιτικής. Σε μια νύχτα τούμπαραν τα πάντα και έγινε ο μεγαλύτερος υπηρέτης των τραπεζιτών και των δανειστών.

Και τότε από αυτό εδώ το Βήμα, ήμουν μόνος μου. Ήταν η εποχή που δεν υπήρχαν ούτε μαξιλάρια ούτε Ανεξάρτητοι. Α, όχι. Υπήρχε ο άρχοντας των μαξιλαριών, ο κ. Κουβέλης, ο οποίος πάντα χρησιμοποιείτο και το δικό του κόμμα όπου χρειαζόταν.

Όπως σήμερα, που ενώ καταψηφίζει το νομοσχέδιο, έρχεται και στην πρόταση μομφής λέει ότι στηρίζει την Κυβέρνηση, μη τυχόν και κινδυνεύσει η Κυβέρνηση.

Τότε βέβαια, εκείνη την εποχή, ο κ. Παπαδήμος, ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Οικονομικών φοβόντουσαν να παραδεχτούν το έγκλημα το οποίο διέπρατταν.

Του μιλούσα από αυτό εδώ το Βήμα και του έλεγα ότι παραδίδετε τη χώρα στο αγγλικό δίκαιο, παραδίδετε τους εθνικούς προϋπολογισμούς στις Βρυξέλες. Και με διέψευδε. Μου έλεγε δεν είναι έτσι, κύριε Βουλευτά. Την ίδια στιγμή βέβαια, υπέγραφε την παράδοση της χώρας στο αγγλικό δίκαιο.

Και πριν από μια βδομάδα βλέπουμε τον Γερμανό υπερκαγκελάριο, τον Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σόιμπλε, να ανακοινώνει επισήμως ότι θα μπει Επίτροπος επί των προϋπολογισμών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατάργηση δηλαδή της εθνικής κυριαρχίας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστολή των σημαιών, φεντεραλισμός! Δηλαδή, παράδοση της χώρας. Αυτήν την παράδοση της χώρας την παραδέχεται πλέον επίσημα η Κυβέρνηση.

Ποιος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε αυτήν εδώ την Αίθουσα, στον ελληνικό λαό, θα μπορούσε πριν από πέντε, δέκα χρόνια να σκεφτεί ότι θα υπήρχε Υπουργός που θα έλεγε τι; Θα πάρουμε, λέει, τα μέτρα που προτείνουμε για το γάλα και θα τα στείλουμε για έγκριση στους δανειστές. Ποια είναι η κυρίαρχη χώρα που ο Υπουργός παίρνει άδεια από τους δανειστές; Ποια είναι η κυρίαρχη χώρα και ποιο κοινοβούλιο είναι αυτό το οποίο ασκεί τη νομοθετική εξουσία και ποια κυβέρνηση την εκτελεστική εξουσία όταν έρχεται και ξευτιλίζεται ο Υπουργός, λέγοντας ότι θα εγκρίνουν ξένοι τη νομοθεσία αυτού εδώ του κράτους;

Κι εμείς νομοθετούμε; Συνεχίζουμε να νομοθετούμε τι; Νομοθετούμε τις εντολές που δίνουν κάποιοι έξω.

Και θα μου πείτε ότι κάποιοι έχουν αποδεχθεί αυτήν την ιστορία. Είδα σήμερα τον Εισηγητή της Κυβέρνησης. Βουλευτής ο οποίος εξελέγη με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, μιλώντας για διαγραφή του χρέους, μιλώντας για κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και υπερασπιζόμενος την «Εθνική Αντιπρόταση», το πρόγραμμά μας, πήρε και υπέκλεψε τις ψήφους του ελληνικού λαού για να έρθει εδώ σήμερα και να κάνει τον Εισηγητή της Πλειοψηφίας για το μνημόνιο 4!

Είναι σίγουρο ότι σε αυτήν εδώ τη μάχη, τα μέσα είναι πολλά, είναι βρώμικα, είναι σκληρά. Αλλά έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε. Κι έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε όλοι μας και οι πολίτες. Δεν μπορεί σήμερα στην πλατεία Συντάγματος να είναι δέκα χιλιάδες κόσμος. Αύριο πρέπει να είμαστε εκατό, διακόσιες, τριακόσιες χιλιάδες! Συντακτική εθνοσυνέλευση χρειάζεται, για να ανατρέψουμε τις παράνομες συμβάσεις, τις παράνομες νομοθεσίες που φέρνουν οι δανειστές!

Γιατί βεβαίως, αυτά που σήμερα ψηφίζουμε είναι και παράνομα και αντισυνταγματικά και άκυρα. Και εμείς το λέμε από το Βήμα της Βουλής: Το πρώτο βράδυ το οποίο θα έρθουμε εδώ με εντολή του ελληνικού λαού, θα καταργήσουμε με ένα νόμο όλα τα μνημόνια και δεν αναγνωρίζουμε καμία από τις δανειακές συμβάσεις.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έρχονται σήμερα με την εργαλειοθήκη του ο ΟΟΣΑ. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακούν ότι ήλθαν εδώ να φέρουν τα εργαλεία. Ποια είναι τα εργαλεία; Τα εργαλεία είναι αυτά τα οποία έχουν την υπογραφή του ΟΟΣΑ, αλλά που έχει συντάξει ο ΙΟΒΕ. Εκείνος ο οργανισμός, δηλαδή, στον οποίο προϊστάμενος ήταν ο σημερινός Υπουργός των Οικονομικών. Δεν θυμόμαστε τον κ. Στουρνάρα το 2011 στο Mega όταν έλεγε ότι το 2012 θα βγούμε στις αγορές και το εγγυάτο ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ; Οι ίδιοι μηχανισμοί, τα ίδια εργαλεία, οι ίδιες εργαλειοθήκες στην πλάτη του λαού. Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ουσιαστικά σήμερα έρχονται να τακτοποιηθούν;

Δεν είναι μόνο η υπόθεση του γάλακτος, την οποία «ανέβασαν» επίτηδες δήθεν κυβερνητικοί Βουλευτές. Από τις 780 σελίδες το θέμα το οποίο έγινε στις τηλεοράσεις ήταν μόνο για το γάλα. Βεβαίως, στο γάλα εξυπηρετούνται συγκεκριμένες βιομηχανίες που ήξεραν το κόλπο από πριν, διότι το γάλα θα έρχεται από την Ολλανδία, θα έρχεται από εκείνες που στήθηκαν ήδη στη Ρουμανία, θα έρχεται από εκείνες τις επιχειρήσεις που ήξεραν το μυστικό εναντίον όλων των υπολοίπων άλλων.

Ενώ, όμως, η φασαρία γινόταν για το γάλα και για το ποιος υποχωρεί - βέβαια, «αντάρτες» του γάλακτος απεδείχθησαν όλοι - από την πίσω πόρτα ένας ολόκληρος κόσμος καταστρέφεται. Φαρμακεία κλείνουν. Γιατί; Διότι θα πρέπει, λέει, τα φάρμακα να μπουν στο σούπερ μάρκετ. Γιατί αν το Lidl είναι σε ένα νησί και καλύπτει τις ανάγκες που κάλυπτε κάποτε ο κρεοπώλης, ο μανάβης, ο φούρναρης, τώρα θα καλύπτει και τις ανάγκες του φαρμακοποιού. Γιατί έτσι θα ελέγχεται ο πολίτης.

Γιατί έτσι θα περνάει ο νέος διατροφικός κώδικας. Γιατί έτσι θα περάσουμε στα μεταλλαγμένα προϊόντα, τα οποία θα φέρει αύριο-μεθαύριο το σούπερ μάρκετ. Γιατί έτσι οι πολυεθνικές εταιρείες θα ελέγχουν τον λαό. Γιατί έτσι θα επιβληθεί η νέα τάξη των πραγμάτων. Γιατί έτσι θα περάσουμε αργότερα στον έλεγχο του νερού, στην απαγόρευση των οικόσιτων, στην απαγόρευση να υπάρχουν δύο ντομάτες κι ένα μαρούλι, που αν σήμερα θα το βάλετε στον κήπο σας θα συλληφθείτε.

Αυτή είναι η λογική της κατάργησης ακόμα και του μικρού φούρναρη, του κλεισίματος των μικρών επιχειρήσεων, των φωτοβολταϊκών. Σε εκείνους που το κράτος είπε «ελάτε να επενδύσετε» κι ό,τι είχαν από το υστέρημά τους το έβαλαν και το επένδυσαν για να έχουν ένα άλλο μικρότερο εισόδημα για τα παιδιά τους, σήμερα τους φορολογεί αναδρομικά για το 2013 και τους λέει να γυρίσουν το 30% επί του τζίρου.

Και την ίδια στιγμή στο αλουμίνιο της Ελλάδος τα χαρίζει. Γιατί τα χαρίζει; Γιατί δεν κουρεύει και τα δάνεια που πήρε ο ιδιοκτήτης των φωτοβολταϊκών από την τράπεζα; Για έναν και μόνο λόγο. Για να κατασχέσει τα φωτοβολταϊκά και να δημιουργήσει τεράστιες μονάδες που θα ελέγχουν και την ενέργεια. Αυτός είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης. Το ίδιο γίνεται παντού αλλά, κυρίως γίνεται το ίδιο για τις τράπεζες. Και αυτό την ώρα που ετοιμάζεται το μεγάλο σόου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα δούμε μέχρι τις εκλογές την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα, όπου θα ανακοινωθεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα η μεγάλη επιτυχία της ελληνικής Κυβερνήσεως, που θα είναι η ρύθμιση των δανείων σε μακροχρόνιο διάστημα και με μικρότερο επιτόκιο. Αυτό θα το εμφανίσει η Κυβέρνηση σαν μία μεγάλη γιορτή. Αυτό, όμως, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα, γιατί εκεί δεν θα δεσμεύσουν μόνο το μέλλον το δικό μας, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας και δισέγγονών μας. Εκεί θα παραδοθεί πλήρως η εθνική κυριαρχία της χώρας. Η εθνική κυριαρχία που έχουμε καθήκον και όρκο να προστατέψουμε. Εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων. Ασχέτως από πού προερχόμαστε πολιτικά, την αριστερά ή τη δεξιά, το κέντρο, από πάνω ή από κάτω.

Είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο δέσμευσαν τον ελληνικό λαό. Δημιούργησαν οι ίδιοι οι τραπεζίτες τεράστιες τρύπες στις τράπεζές τους, με κομπίνες και απάτες και εν συνεχεία με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Θα το ψηφίσετε, κύριοι συνάδελφοι; Θα το ψηφίσετε στα τρία άρθρα που μας το φέρνουν; Θα τους απαλλάξουμε; Γιατί το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τις άλλες τράπεζες.

Η αλήθεια είναι ότι με το PSI, από τα ομόλογα αποζημιώθηκαν για το 55% από τις αξίες 56 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και για τις ζημιές που υπέστησαν. Για ποιο λόγο μετά χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων της Eurobank και της EFG φεύγει και πάει στα νησιά Cayman με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο; Από πού και ως που φεύγουν 25 δισεκατομμύρια της Eurobank EFG και πάνε στην EFG Hellas Cayman Islands Limited; Είκοσι πέντε δισεκατομμύρια ευρώ και είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ μας κάνουν σαράντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Καταθέτω αυτό το έγγραφο για τα Πρακτικά.

Ψάχνετε να βρείτε που είναι τα λεφτά; Ψάχνουμε να βρούμε γιατί τα χρήματα που πήγαν στις ανακεφαλαιοποιήσεις και περνάνε στο δημόσιο χρέος, είναι τα λεφτά που μας κάνουν αιχμάλωτους στους δανειστές; Γιατί μας βάλατε αιχμάλωτους στους δανειστές και γιατί συνεχίζουμε να νομοθετούμε για να απαλλάξουμε κιόλας αυτούς που έκαναν την κομπίνα. Αυτά τα λεφτά, είναι τα χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της χώρας.

Εμείς τί λέμε; Να σταματήσουμε τώρα να πληρώνουμε τα τοκοχρεολύσια. Δεν αναγνωρίζουμε το επονείδιστο και επαχθές χρέος. Και όχι το 5% που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολό του μέχρι να γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου. Διαγράφουμε μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος. Και όσο έχει ανάγκη ο λαός, όσο υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε σε συσσίτια, όσο δεν υπάρχει υγεία και παιδεία, θα εφαρμόσουμε αυτό που εφάρμοσαν οι Γερμανοί μετά την κατοχή και αυτό που κάναμε δώρο οι υπόλοιποι ευρωπαίοι.

Θα συντηρήσουμε το λαό μας και όχι τους δανειστές. Αυτά είναι τα χρήματα με τα οποία θα κάνουμε ανάπτυξη.

Και αν μας λέτε ότι θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη, η απάντηση είναι μία: Εάν θεωρούμε ότι οι ευρωπαίοι έκαναν καλά τη δουλειά τους σε σχέση με τις υποχρεώσεις απέναντι στη χώρα, τότε να παλέψουμε για να μείνουμε. Αν, όμως, στο μηχανισμό στήριξης που μας έβαλαν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μας έβαλαν παράνομα, εάν δούμε ότι στο πρώτο μνημόνιο η Deutsche Bank έπαιρνε 6% επιτόκιο με 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τότε θα δούμε ότι την παρανομία την έκανε πρώτα η Ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Σόϊμπλε και οι υπόλοιποι.

Ας αναλάβουμε τη χώρα στα χέρια μας και ας πούμε ότι από αύριο κατεβάζουμε τους φόρους. Μίλησαν προηγουμένως οι συνάδελφοι και άκουσα τον κ. Κουβέλη που είπε για το ΦΠΑ που είναι στις ζωοτροφές 4% με 13%.

Εάν κατεβάσουμε παντού το ΦΠΑ στο 3%, εάν δώσουμε αφορολόγητο πετρέλαιο στους κτηνοτρόφους, εάν βάλουμε 8% φορολογία και σκίσουμε το σύνολο των φορολογικών νομοσχεδίων, αν ξαναβγεί μπροστά η αγορά, εάν ξαναρχίσει να δουλεύει η οικοδομή, αν αναστείλουμε το ξέπλυμα χρήματος για να έρθουν πίσω χρήματα, δεν θα κάνουμε την Ελλάδα παράδεισο;

Τι να κάνει αυτήν τη στιγμή ένας μικρομεσαίος επαγγελματίας όταν αυτά που χρωστά είναι αυτά που δεν μπορεί να πληρώσει; Τι να κάνει ένας άνεργος όταν βλέπει ότι όλες οι πόρτες είναι κλειστές;

Υπάρχει η ελπίδα. Και η ελπίδα είναι να σταματήσετε να εκβιάζετε τον ελληνικό λαό σε σχέση με τους δανειστές. Να ενωθούμε οι Έλληνες μαζί, να πούμε ότι δεν πληρώνουμε το χρέος όταν δεν έχουμε και να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης προκειμένου να ξαναέρθει το χαμόγελο και να μην παραδώσουμε τη χώρα στην κ. Μέρκελ, που θέλει να κάνει τη μεγάλη φιέστα για να δεσμεύσει τα δισέγγονά μας.

Εμείς, όσοι και αν μείνουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αυτές τις αρχές θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Αντέχουμε! Και αντέχουμε γιατί είμαστε μαζί με τον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου