Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ



Δελτίο τύπου 
30/03/2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


«Ελπίζω οι Έλληνες πολίτες να παρακολουθούν τη διαδικασία και συζήτηση στη Βουλή. Είναι προφανές ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως νόμιμα, τυπικά, κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού επί των Οικονομικών.


Ο παρών υπουργός Επικρατείας, απεδέχθη τη συγκεκριμένη πρόταση και μάλιστα είπε ότι ξεκινά αμέσως η συζήτηση. Το προεδρείο της Βουλής διέκοψε κατά τον κανονισμό, άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα να επανέλθουμε πλέον στη συζήτηση επί της διαδικασίας.

Κύριε πρόεδρε, απευθύνομαι σε σας προσωπικά, έχετε τεράστια προσωπική ευθύνη πλέον ως πρόεδρος της Βουλής, να εφαρμόσετε το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.

Το άρθρο 142 παράγραφος 3 του κανονισμού της Βουλής αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι η ευθύνη του προεδρείου είναι μόνο στο να ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας. Σχετικά με το εάν αυτή γίνει δεκτή ή απορριφθεί κατά το πέρας της συζητήσεως, θα αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής.

Εάν ανατραπεί η διαδικασία που παρακολούθησε το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά και ο νομικός κόσμος στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εάν στη χώρα της Δημοκρατίας έχουμε ακόμα ένα πραξικόπημα το οποίο γίνεται προφανώς μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού θα είστε και εσείς προσωπικά υπεύθυνος, διότι ο ελληνικός λαός βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος είναι υποχρεωμένος να προστατεύσει το Σύνταγμα το οποίο παραβιάζετε σήμερα.

Είναι σαφές ότι πρέπει να αρχίσει τώρα η συζήτηση της προτάσεως δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών. Και εδώ θέλω να πω προς την αντιπολίτευση, όταν εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το ζητήσαμε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν έγινε το άλλο οικονομικό πραξικόπημα με το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων και σε μια νύχτα ο αρεστός τραπεζίτης της κυβέρνησης παίρνοντας δάνειο 500 εκατομμύρια πήρε τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, πράγμα που διερευνάται σήμερα στην κυπριακή αντιπροσωπεία. Για το κατά πόσο δηλαδή υπάρχουν ποινικές ευθύνες και οικονομικές απολαβές πιθανώς κάποιων. Τότε δεν έγινε δεκτό το δικό μας αίτημα.

Οι 15 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ βάζουμε την υπογραφή μας σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας και καλώ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνηγορήσουμε, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το πραξικόπημα.

Το κατά πόσο η κυβέρνηση αυτή λειτουργεί με δημοκρατικά κριτήρια το είδαμε πριν από 15 ημέρες.

Ακούμε τώρα το «ου» του κυρίου Τζαμτζή, του αντάρτη του γάλακτος, αυτούς οι οποίοι για να εξυπηρετήσουν τις τράπεζες κάνουν ολόκληρη φασαρία δήθεν για το γάλα και τους κτηνοτρόφους, προκειμένου να συγκαλύψουν το πόσα χαρίζουν στον Μυτιληναίο με τα φωτοβολταϊκά, το πόσα θα δώσουμε στους τραπεζίτες, το πώς θα καλύψουμε τους ημέτερους που δίνουν διαφημιστικά κονδύλια σε εφημερίδες που τους προβάλλουν.

Κύριε πρόεδρε της Βουλής, έχουμε την ειλημμένη απόφαση την οποία πάει να ανατρέψει ο πραγματικός κυβερνήτης, ο οποίος ουσιαστικά δίνει εντολές στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο κύριος Βενιζέλος. Αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται ακριβώς σε αυτό: στη συμφωνία της συγκάλυψης. Να μην γίνει μια και μόνη εξεταστική, να μην γίνει η διερεύνηση για τα υποβρύχια να καλύψουμε τώρα τα σκάνδαλα των τραπεζών και μάλιστα εκείνους που διενεργούν τα σκάνδαλα σήμερα να τους δώσουμε και ασυλία.

Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον αυτό που ετοιμάζει η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ένα σόου το οποίο θα δούμε τις επόμενες ημέρες και προαναγγέλθηκε σήμερα σε κυριακάτική εφημερίδα. Περιμένουν να έρθει εδώ η κ. Μέρκελ και να ανακοινώσει δήθεν την επιμήκυνση του δανεισμού, προκειμένου να σκλαβώσουν και τις επόμενες γενεές. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουν να καταλύσουν σήμερα το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Για να γίνει ένα σόου το οποίο ουσιαστικά θα οδηγήσει στο να μην σκλαβώσουμε μόνο με τα λάθη τα δικά μας και τη δική μας γενιά, αλλά τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητώ την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, άλλως κύριε πρόεδρε, εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί απέναντι σε αυτό το πραξικόπημα, το οποίο πάει να κάνει σήμερα η μη νόμιμη κυβέρνηση του τόπου».

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

«Αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προηγουμένως στην κ. Κόλλια, Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Αντιπρόεδρο της Βουλής. Τα Πρακτικά το τι λένε είναι σαφές, σαφέστατο.

Πάντως, πιο δημοφιλή Αρχηγό η Νέα Δημοκρατία από το Βενιζέλο δεν είχε ποτέ!

Κύριε Πρόεδρε, μέσα στα λόγια που διάβασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είναι σαφές ότι θα ερωτηθεί η Νομική Επιτροπή της Βουλής.

Ζητώ τώρα να αναγνώσετε την απόφαση της Νομικής Επιτροπής της Βουλής επί του θέματος. Υπάρχει ή δεν υπάρχει;

Δεν υπάρχει για το λόγο του ότι η κυρία Αντιπρόεδρος της Βουλής κατά το πέρας της ομιλίας της περιέγραψε ακριβώς κατά τον Κανονισμό ότι πάμε σε ψηφοφορία την Τρίτη το βράδυ. Γι’ αυτό και δεν συγκαλέσατε τη Νομική Επιτροπή της Βουλής και γι’ αυτό δεν ειπώθηκε μέσα σε κανένα πρακτικό.

Κύριε Πρόεδρε, είναι πλέον σαφές στον ελληνικό λαό ότι εδώ έχουμε καταρχήν έναν Πρωθυπουργό ο οποίος απουσιάζει. Τον αντικαθιστά ο κ. Βενιζέλος.

Ξέραμε ότι το μεν ΠΑΣΟΚ γίνεται ΕΛΙΑ για να αλλάξουν το ΑΦΜ και να γλυτώσουν 110 εκατομμύρια από τις τράπεζες, οι οποίες σήμερα παίρνουν ειδικό δώρο.

Ξέραμε ότι η Νέα Δημοκρατία γίνεται Νέα Ελλάδα. Αλλά ότι πλέον έχουμε σύμπραξη των δύο κομμάτων υπό τον κ. Βενιζέλο σήμερα έγινε απόλυτα σαφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου