Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 41 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 41 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


«Θεέ μου, τι υποκρισία από τους 41 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι αυτές τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Πόση υποκρισία όταν οι ίδιοι βουλευτές πριν από δέκα περίπου ημέρες ψήφισαν:

1. Τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων,

2. Την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με την έναρξη του 2015,

3. Την αύξηση των τιμών στους σταθμούς διοδίων του ελληνικού οδικού δικτύου,

4. Καλύψανε και «κουκουλώσανε» οποιονδήποτε φέρει την ευθύνη για τα 2,2 δις. ευρώ των υποβρυχίων, τα οποία σαπίζουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Η ερώτηση κατατέθηκε στον διορισμένο Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος από εποχής Πρωθυπουργίας του κυρίου Σημίτη ήταν συνεργάτης και κουμπάρος (δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα») του κυρίου Γιάννου Παπαντωνίου αυτού του μεγάλου επί χρόνια Τσάρου της Οικονομίας που διώκεται ποινικά για εξοπλιστικά προγράμματα επί Υπουργίας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και για τα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς της συζύγου του στην Ελβετία και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν μέχρι σήμερα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε: «ό,τι και να ψηφίσεις σου βγαίνει «Σημίτης».

Και επειδή είναι πολύ επίκαιρο το θέμα με τον κύριο Κάντα και τα ατελείωτα ποσά σε μίζες, για τα οποία ο κάθε λογικός άνθρωπος έχει χάσει τον έλεγχο, θα πρέπει ο κύριος Σημίτης να μιλήσει δημόσια και με ειλικρίνεια για αυτή την εποχή της πρωθυπουργίας του και για τον παρ’ ολίγο Πρωθυπουργό κύριο Άκη Τσοχατζόπουλο, και τους λοιπούς εμπλεκόμενους, όπως τους κυρίους Μαντέλη, Τσουκάτο, Κάντα, Λιακουνάκο και άλλους.

Ο διορισμένος, λοιπόν, Υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, απέρριψε την ανωτέρω ερώτηση των 41 βουλευτών της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι ο ΕΦΚ δεν μπορεί να μειωθεί γιατί είναι απαραίτητος για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου του πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης. Επειδή ο κ. Στουρνάρας έπεσε «έξω» και πέρσι και φέτος και απέτυχε στο στόχο των εσόδων που θα απέφερε ο συγκεκριμένος φόρος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με πρώτο τον πρόεδρο μας Πάνο Καμμένο, έχουμε εδώ και καιρό προτείνει να ισχύσει το 1 ευρώ/λίτρο ως σταθερή τιμή τόσο για το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και κίνησης.

Το καλύτερο για τους 41 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι να στείλουν αυτόν τον Υπουργό Οικονομικών στο σπίτι του, ελπίζοντας ότι ένας νέος Υπουργός Οικονομικών θα δείξει και το ανθρώπινο πρόσωπό του που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι Έλληνες συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου