Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ


Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ



Το πρώτο βήμα για την δικαίωση αποτελεί η απόφαση - βόμβα της ολομέλειας του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου 4093/2012, με τον οποίο η τροικανή συγκυβέρνηση επέβαλε τις βίαιες, απάνθρωπες και άδικες περικοπές, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η απόφαση δικαιώνει απόλυτα την εξ αρχής θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ότι ο νόμος είναι παράνομος και αντισυνταγματικός. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουν για μία ακόμα φορά, ότι θα σταθούν σθεναρά στο πλευρό του προσωπικού όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα δίκαια αιτήματά τους, αναγνωρίζοντας τις καθημερινές τους θυσίες για την Πατρίδα και το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια.

1 σχόλιο:

  1. Θεσσαλονίκη 20/1/2014

    ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ.

    Όπως ορίζει το ίδιο το Σύνταγμα, η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις (άρθρο 95 παρ.5). Όποιος παραβαίνει την θεμελιώδη αυτή υποχρέωσή του που του επιβάλλεται ευθέως από το Σύνταγμα διαπράττει παράβαση καθήκοντος (άρθρο 50 παρ. 4 του ΠΔ 18/1989) και υπέχει επιπλέον και προσωπική ευθύνη για αποζημίωση. Κατόπιν τούτου η σημερινή δήλωση του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή ότι «όσες αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, ξεκάθαρα υποδηλώνει, ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να παραβιαστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση το Σύνταγμα και ο Νόμος. Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να μας δηλώσει επισήμως τις προθέσεις της. Θα συμμορφωθεί με την απόφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή