Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΙΡΗ ΠΟΛΛΑΛΗ 12/01/2014



Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΙΡΗ ΠΟΛΛΑΛΗ


Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Καλό σας μεσημέρι κ. Πρόεδρε.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Δύο θέματα έχουμε να κουβεντιάσουμε. Το ένα θέμα το λέω και το ξαναλέω, το οφείλουμε να το πούμε ότι ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε το θέμα με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις περίεργες σχέσεις Γριβέα, Αντρίκου και λοιπών και το άλλο θέμα που θέλω να κουβεντιάσουμε είναι να μας διευκρινίσετε ορισμένα πράγματα που αφορούν το κόμμα σας και όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες. Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο.


Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είναι άσχετο το ένα θέμα από το άλλο. Αυτό που εννοώ είναι ότι αντιλαμβάνεστε πως όταν υπάρχει μια τέτοια δικαίωση προσπαθούν αυτό να το αλλοιώσουν.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Κάποιοι βέβαια κ. Πρόεδρε δεν μπορεί από το εσωτερικό του κόμματος. Λογικά σκεπτόμενοι όλοι μας λέμε ότι οι βουλευτές ενός κόμματος θέλουν το καλό του κόμματός σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αντιλαμβάνομαι τη λογική σας. Εξάλλου ασχοληθήκατε από το πρωί στον Real FM μόνο με εμάς. Σας ευχαριστούμε για αυτό. Λοιπόν, να πάμε στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η υπόθεση Γριβέα με τον Αντρίκο Παπανδρέου, ξεκίνησε από τη διερεύνηση του θέματος των CDS, που πολύ σωστά γράψατε, όπου εκεί υπήρχε τότε από την πλευρά του γραφείου του σημερινού πρωθυπουργού η πληροφορία ότι μία εταιρεία που λέγεται IG Partners του κ. Μαργέλλου εμπλέκεται πιθανώς στην αγορά των ασφαλίστρων κινδύνου που πούλησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός γνώριζε - όπως ομολόγησε ο Στρος Καν - ότι θα μπει η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης. Άρα η Ελλάδα πουλώντας τα CDS έχασε ένα τεράστιο όπλο κατά των κερδοσκόπων.

Ξεκινώντας λοιπόν την έρευνα από την εταιρεία του κ. Μαργέλλου, την IG Partners και ελέγχοντας τους μετόχους μεταξύ των οποίων ήταν η κ. Ξαφά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μάκκας που σήμερα διορίστηκε ως εκπρόσωπος του ΤΧΣ και παραμένει σήμερα-αυτό είναι τεράστιο θέμα-ως εκπρόσωπος του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα. Εργαζόταν εκεί ο γιος του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κ. Τσουπίδης και ένας Jose Maria Figueres, ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος εκδιώχτηκε από την Κόστα Ρίκα γιατί λήστεψε τη χώρα του με ένα σκάνδαλο με την Alcatel.

Ψάχνοντας από το διαδίκτυο τις εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ο κ. Figueres, ο συνέταιρος δηλαδή του κ. Μαργέλλου και των υπολοίπων, βρήκα μία εταιρεία στο χωριό Μορζ της Ελβετίας η οποία είχε στη μετοχική της σύνθεση τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου και τη γυναίκα του και στο συμβούλιο, στο board of directors ήταν ο κ. Jose Maria Figueres που ήταν και στην εταιρεία του κ. Μαργέλλου.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Απίστευτη διαπλοκή δηλαδή.
Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Όλα αυτά τα «καλά παιδιά» πως συνέχονται σε εταιρείες με τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου, διότι βλέπουμε πλέον ότι υπάρχει ένα τεράστιο θέμα που αναφέρεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία κέρδισαν μέσα σε μία νύχτα, στις νύχτες εκείνες στις οποίες έγινε και το Τ3 - Τ10, όπου η κ. Βάσω Παπανδρέου-τότε-είχε καταγγείλει ότι άλλαξαν τις ημέρες εκκαθάρισης υπέρ των κερδοσκόπων. Δηλαδή για να καταλάβει ο κόσμος, αντί να πληρώσουν τα CDS που αγόραζαν σε τρεις ημέρες, να τα πληρώνουν σε δέκα μέρες. Επομένως η διακύμανση που θα υπήρχε θα ήταν υπέρ εκείνου που τα αγόραζε χωρίς καν να τα πληρώσει, αν τα πουλούσε.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Πιστεύετε ότι αυτή η ιστορία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως έχει τώρα ξεκινήσει και με την κλήση σε απολογία…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας το πω σε μισό λεπτό γιατί έχει σημασία. Στα γραφεία αυτά τα δικηγορικά στην Ελβετία που ανοίγουν οι εταιρείες των offshore, συνήθως αυτοί τι κάνουν; Αλλάζουν εταιρείες μεταξύ τους για να χάνονται τα ίχνη του χρήματος. Μπαίνω μέσα λοιπόν στο site του επιμελητηρίου του καντονιού του Vaud με τη διεύθυνση 1Rue des Vignerons στη Μορζ και βλέπω ότι είναι και άλλοι Έλληνες εκεί, είναι η κ. Βάτσικα, είναι ο κ. Γριβέας και είναι και κάποιοι παιδίατροι, ογκολόγοι, ρευματολόγοι που είχαν ένα κοινό μεταξύ τους. Όλοι αυτοί έκαναν σεμινάρια τα οποία είχαν ως διοργανώτρια την εταιρεία C&C International του κ. Γριβέα και όλοι αυτοί είχαν σπόνσορα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Μάλιστα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από εκεί λοιπόν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Βρίσκω τον κ. Γριβέα πάλι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου εκεί τι είχε κάνει; Ήταν συνέταιρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με απόφαση Φιλιππίδη, σε μια εταιρεία πράσινης ανάπτυξης. Με ποιον υπάλληλο; Πάλι με τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου. Ψάχνω μετά που αλλού συμμετέχει αυτός ο κύριος και τον βλέπω ότι είναι στο διοικητικό συμβούλιο του υποκαταστήματος της τράπεζας που δημιούργησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να δίνει επιχειρηματικά δάνεια, ενώ δεν είχε δικαίωμα στο παρελθόν. Βλέπω επίσης ότι αυτός ο κύριος μαζί με τον δικηγόρο από το γραφείο του Παμπούκη τον κ. Μαραβέλη είναι στο διοικητικό συμβούλιο και αρχίζω και ψάχνω τα δάνεια που ενέκριναν. Διαπιστώνω ότι είχαν εγκρίνει στον εαυτό τους δάνεια 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Για τον Γριβέα μιλάτε τώρα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, για τον Γριβέα. Και εν συνεχεία μου κάνουν αγωγές 15 εκατομμύρια ευρώ για να σιωπήσω, ο κ. Μαργέλλος, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου, η κ. Ξαφά, ο κ. Μάκκας, όλοι αυτοί που μου επιτίθενται. Με διαγράφει και ο Σαμαράς μαζί, γιατί ουσιαστικά με πούλησε καλύπτοντας την οικογένεια Παπανδρέου. Δεν ήθελε λέει να ασχολείται με οικογένειες και το αποτέλεσμα ήταν ότι άρχισα να δίνω έναν αγώνα μόνος μου με όλους απέναντι. Τελικά βλέπω στο δικαστήριο να υπερασπίζεται τον κ. Παπανδρέου ο δικηγόρος του γραφείου Παμπούκη που ήταν μαζί με τον Γριβέα στο διοικητικό συμβούλιο και ενέκριναν δάνεια για τον εαυτό του. Η πλήρης διαπλοκή.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Ξέρετε κάτι από το ρεπορτάζ που κάνω και ψάχνω να δω που θα πάει το πράγμα οι ανακριτές και οι εισαγγελείς που έχουν ψάξει την υπόθεση και σας έχουν δικαιώσει στο μεγαλύτερο ποσοστό το πάνε το πράγμα σε σύσταση συμμορίας γιατί κατά έναν περίεργο τρόπο όλοι αυτοί που αναφέρατε, όλα αυτά τα ονόματα, έχουν μία σχέση μεταξύ τους και μια διαπλοκή επιχειρηματική, οικονομική που σημαίνει….

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και σχολική.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Και σχολική ναι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ήταν συμμαθητές από το κολλέγιο μαζί με τον κ. Σαμαρά Ίδια τάξη Σαμαράς, Παπανδρέου, Μαργέλλος, Νανόπουλος, όλοι αυτοί…

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Λέω λοιπόν, ότι το πάνε για σύσταση συμμορίας, απ’ ότι ξέρω, από την πλευρά του ανακριτή, που σημαίνει ένα πολύ βαρύ αδίκημα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Χαρδαβέλλα, να ξέρετε το εξής: όταν πήγα στον Εισαγγελέα Κορέα και κατέθεσα την πρώτη φορά με κοίταζαν λίγο περίεργα. Όταν κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος ο οποίος μίλησε για τα CDS, για την Deutsche Bank και εν συνεχεία ζητήσαμε από την Τράπεζα της Ελλάδος, το απλούστερο των πραγμάτων, να δοθούν οι πράξεις πωλήσεων των CDS, να βρεθεί ο μεσολαβητής, ώστε με ένα αίτημα δικαστικής συνδρομής να δούμε ποιος τα αγόρασε. Ο κ. Προβόπουλος απαγόρευσε τις πληροφορίες και έβαλε εμπάργκο στην Εισαγγελία. Οι απαγορεύσεις των πληροφοριών οδήγησαν τον κ. Κορέα να πει ότι το βάζει στο αρχείο. Πήγα στον κ. Πεπόνη. Ο κ. Πεπόνης έδωσε εντολή να γυρίσει πάλι η υπόθεση πίσω. Ξέρετε πότε ο κ. Προβόπουλος έδωσε άδεια να αρχίσουν να παίρνουν στοιχεία σιγά- σιγά; Μεταξύ των δυο εκλογών όταν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πήραμε 11%.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Των εκλογών εννοείτε του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Του 2012. Μόλις πήραμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το 11% σου λέει ο Προβόπουλος δεν μπορώ πλέον να το κρατάω και έτσι αρχίζει να δίνει στοιχεία στη Δικαιοσύνη, στον εισαγγελέα Κορέα.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Υπάρχει μια έντονη συζήτηση κ. Πρόεδρε πάνω σε αυτό που αναφέρετε για τον αν υπάρχουν ευθύνες στη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος απέναντι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγκληματικές ευθύνες. Και μάλιστα για αυτό, αν θέλετε να σας θυμίσω, τι είχαμε ζητήσει μεταξύ των δυο εκλογών, όταν επισκέφθηκα ως αρχηγός κόμματος τον κ. Προβόπουλο; Ζητήσαμε να μας δώσει την έκθεση BlackRock. Διότι η έκθεση της BlackRock τι θα έδειχνε;

Θα έδειχνε την κατάσταση των τραπεζών, γιατί προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους όλα αυτά που έγιναν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και σε άλλες τράπεζες άρχισαν να συγχωνεύουν τράπεζες, να δημιουργούν τις bad bank ώστε να εξαφανιστούν τα μαύρα δάνεια, αυτά τα θαλασσοδάνεια τα οποία έδιναν στους εαυτούς τους. Γιατί αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι αυτή η υπόθεση που οδηγεί; Οδηγεί στην υπόθεση του χρέους. Ο ελληνικός λαός φορτώθηκε 260 δισεκατομμύρια χρέος λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Σωστά;

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Ναι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι τράπεζες όμως αυτές δημιούργησαν αυτό το έλλειμμα των 260 δισεκατομμυρίων γιατί δάνειζαν οι τραπεζίτες στους εαυτούς τους ανταλλάσοντας off-shore. Το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Σάλας, ο Λαυρεντιάδης, το ίδιο είχε κάνει ο Ρέστης, το ίδιο ο Ψυχάρης που έπαιρνε δάνεια από το Ρέστη συνεταιρικά. Εκδότες και έδιναν και διαφημίσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και από την Τράπεζα Πειραιώς στα Μέσα Ενημέρωσης ώστε να αποκλείσουν τον Καμμένο, να τον συκοφαντήσουν να τον διαλύσουν. Εδώ λοιπόν όταν ανοίξει αυτός ο κύκλος, θα δούμε το εξής: ότι οι τράπεζες την στιγμή αυτή έχουν καταθέσεις περίπου 160 δισεκατομμύρια ευρώ. Πώς είναι δυνατό να πήραν 260 δις από την ανακεφαλαιοποίηση και να έχουν μόνο 160 δις; Διότι τα άλλα τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό για τους εαυτούς τους και τους συνεταίρους τους.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Πενήντα δεν ήταν τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι τα πρώτα ήταν 28.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Ναι σωστά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα οποία δόθηκαν τότε με εγγυήσεις τραπεζικές. Αλλά τώρα τι γίνεται; Οι τράπεζες ανήκουν τώρα στο ΤΧΣ, άρα στον ελληνικό λαό. Οι διοικήσεις παραμένουν οι ίδιες όπως τότε που ήταν οι ιδιώτες. Διορίζουν τους ίδιους διαχειριστές. Ο κ. Μάκκας μου έκανε εμένα αγωγή και την έχασε αλλά αυτός ελέγχεται, δεν ξέρω εάν δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση εναντίον του. Η κυβέρνηση ξέρει ότι αυτός ελέγχεται αυτή την στιγμή από τον εισαγγελέα Κορέα γιατί η εταιρία του πιθανώς συμμετείχε στην αγορά των CDS και τον διορίζουν εκπρόσωπο…

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Το σίγουρο είναι ότι είναι μια υπόθεση που έχει πολύ βάθος.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Όλα αυτά είναι μπροστά μας και έχει ανοίξει ο ασκός του Αίολου πιστεύω.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι το καλό.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Να έρθουμε τώρα στο θέμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να το ξεκαθαρίσουμε

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Έχει ξεκινήσει από χθες μια ιστορία για μια επιστολή που στάλθηκε ή δεν στάλθηκε. Να μας πείτε εάν στάλθηκε και σήμερα έγιναν αυτά που έγιναν.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν να σας πω το εξής. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ δεν είμαστε ένα κόμμα συμβατικό. Είμαστε ένα κίνημα πολιτών και εγώ τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας θέλω να τις κρατώ στο ακέραιο. Οπότε είναι απόλυτα διακριτοί οι ρόλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εθνικού Συμβουλίου, δηλαδή της παλαιάς κεντρικής επιτροπής, που λέγαμε. Εμείς δεν έχουμε εμπάργκο στο τι θα πει ο καθένας, στο τι θα προτείνει και στο ποιον θα ελέγξει.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Σε ένα κόμμα όμως κ. Πρόεδρε σε ένα κίνημα πολιτών που λογικά έχει ένα κοινό στόχο δεν μπορεί να βγαίνουν δημοσίως στελέχη και να ζητούν την παραίτηση συναδέλφων τους δεν δίνει μια καλή εικόνα για το κόμμα και δείχνει και κάτι σοβαρότερο κ. Πρόεδρε…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχετε δίκιο. Δείχνει μια πολύ άσχημη εικόνα και ιδιαίτερα η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών. Είναι κάτι που με έχει στεναχωρήσει ιδιαίτερα και ειδικά την ημέρα που δικαιώνομαι-εάν θέλετε-μετά από ένα αγώνα τριών ετών. Δηλαδή ενώ θα συζητούσαμε τώρα μόνο για τα CDS και τον αγώνα που έχω δώσει, για τις αγωγές που έχω «φάει» και τις επιθέσεις που έχω δεχθεί, συζητάμε τώρα για αυτές τις διαφωνίες.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Εδώ ο κ. Κουίκ μίλησε για φράξεις του Κολωνακίου, είναι βαρύς χαρακτηρισμοί αυτοί.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε, για να τελειώνουν όλα αυτά. Αύριο θα γίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Θα κληθούν όλοι να πουν τις δικές τους απόψεις, θα καταλάβουν όλοι ότι είναι άλλο το κίνημα το οποίο έχει τους πολίτες που αποφασίζουν και το Εθνικό Συμβούλιο που είναι εκλεγμένο από το Συνέδριο και άλλο η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και θα καταλάβουν όλοι, ότι αυτή την στιγμή όλοι μας-γιατί έχουν κάνει όλοι οι βουλευτές μια εξαιρετική δουλειά σε όλο αυτό το διάστημα-δεν έχουν δικαίωμα με όλες αυτές τις δημόσιες αντιπαραθέσεις να δημιουργούν την εικόνα προς τον ελληνικό λαό ότι αυτό το κίνημα το οποίο είναι το μόνο που έχει κυβερνητική πρόταση και δικαιώνεται για τις θέσεις του, να μπορεί σέρνεται με τέτοια δημοσιεύματα και δημόσιες αντεγκλήσεις. Έχει ο καθένας τη δική του ευθύνη.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Είστε αποφασισμένος να προχωρήσετε και σε διαγραφές αν κάποιοι δεν ακούσουν τις δικές σας παραινέσεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Χαρδαβέλλα να σας πω την αλήθεια. Όταν ξεκίνησε αυτό το κίνημα είπα το εξής: Σε αυτό το κίνημα έχουμε μόνο εγγραφές ψυχής και όχι διαγραφές. Πίστευα δηλαδή και πιστεύω, ότι θα πρέπει να έχει γίνει κάτι διαφορετικό από ότι στα άλλα κόμματα. Το να διαγράφει το ΠΑΣΟΚ τον βουλευτή γιατί δεν τήρησε την κομματική πειθαρχία ή η ΝΔ, ήταν κάτι που με στεναχωρούσε γιατί αυτό δεν ήταν δημοκρατία. Γι’ αυτόν τον λόγο είχα αποφασίσει να μην διαγράψω ποτέ κανένα δίνοντας τη δυνατότητα του δικαιώματος που δίνει το Σύνταγμα, της κατά συνείδηση ψήφου και άποψης.

Όμως δεν σας κρύβω ότι η εντολή που πήρα από το Εθνικό Συμβούλιο χθες, από σύσσωμο το Εθνικό Συμβούλιο, από ένα σώμα εκλεγμένων πολιτών από όλη την Ελλάδα, ήταν ότι αυτό θα σταματήσει σήμερα. Από εδώ και πέρα λοιπόν θα γίνει μια προσπάθεια να κλειστούν σε ένα δωμάτιο και να λύσουν τις διαφορές τους. Γιατί πρόκειται περί προσωπικών διαφορών, όχι πολιτικών διαφορών. Αν ήταν πολιτικές διαφορές θα ήταν αλλιώς.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Η ομάδα των «επτά» ισχυρίζεται ότι είναι πολιτικό το ζήτημα…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει ομάδα. Καταρχήν δεν υπάρχει επιστολή. Η Λώρα Ιωάννου στεναχωρήθηκε χθες, με πήρε να μου πει αν υπάρχει επιστολή. Καμία επιστολή δεν υπάρχει. Υπήρξε ένα email το οποίο το αμφισβήτησαν ακόμη και ίδιοι οι οποίοι φέρεται ότι το υπέγραψαν υπό την έννοια ότι το συμφώνησαν τηλεφωνικά…

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Δεν το αμφισβήτησαν κύριε Πρόεδρε, ο μόνος που το αμφισβήτησε ήταν ο Παύλος Χαϊκάλης.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προσέξτε ότι δεν υπάρχει υπογεγραμμένο κείμενο, ότι δεν το είδε κανείς. Ζήτησαν με καλή πρόθεση να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, την οποία εγώ είχα ζητήσει από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να την συγκαλέσουμε, πριν από το Εθνικό Συμβούλιο.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Ήταν μια εσωτερική αλληλογραφία, ας το πούμε έτσι, ζητούσαν οι βουλευτές αυτοί να συγκληθεί το όργανό του κόμματος.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα το όργανο έτσι και αλλιώς συγκαλείται. Είχα δώσει εντολή μάλιστα να συγκληθεί από πριν. Υπήρξε μια παρεξήγηση, γιατί κάποιοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα συγκληθεί, κάποιοι ότι θα συγκληθεί. Ελπίζω να είναι όλοι καλών προθέσεων και ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως. Αν κάποιοι είναι κακών προθέσεων και αν κάποιοι αποδειχθεί ότι αυτό που ήθελαν να κάνουν είναι σε μια στιγμή που δικαιώνονται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να δημιουργήσουν πρόβλημα, θα αποκεφαλιστούν.

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: Εκείνο που έχω καταλάβει εγώ είναι θα πάρετε το μαστίγιο λοιπόν και θα προχωρήσετε ακόμη και σε διαγραφές αν χρειαστεί.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν τα έχουν βρει με τη ΝΔ όπως τα βρήκε ο Μαρκόπουλος και έφυγε, βεβαίως και δεν θα βρίσκονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί κύριε πρόεδρε από το κόμμα σας ποιοι μπορεί να είναι αυτοί;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν το ξέρω, αν είχα ενδείξεις θα …

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Δεν μπορεί, εσείς θα έχετε εκτιμήσει κάποια στρατηγική.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μια κακή συνεννόηση. Αν αποδειχθεί το αντίθετο έχω την εντολή από το Εθνικό Συμβούλιο να πράξω τα δέοντα και θα τα πράξω.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση θα στραφείτε διότι θα είναι ενδιαφέρον το ότι δεν διαγράψατε τη Ραχήλ Μακρή η οποία έλεγε στους δημοσιογράφους ότι «εγώ ανεξαρτητοποιούμαι», τελικά έγινε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις αυτές, παραμένει στο κόμμα, θα έχει ενδιαφέρον.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε να δείτε, εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν λειτουργώ κατόπιν φημολογίας ή δημοσιευμάτων. Αν είχα μια επιστολή της κυρίας που μου έλεγε τέτοια πράγματα θα της απαντούσα καταλλήλως. Ποτέ η κυρία Μακρή δεν μου έχει στείλει τέτοια επιστολή. Επειδή έχουν βαλθεί να μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας όλα τα ΜΜΕ - όχι εσείς- δεν πιστεύω ποτέ σε διαρροές και σε πληροφορίες. Έχω δείξει μέχρι τώρα ότι δημοκρατία σημαίνει, να μπορεί να λέει ο καθένας δημόσια την άποψή του, να είναι σεβαστή η άποψη του, να μην τιμωρείται για την άποψη του ή για την γνώμη του ή για την ψήφο του ακόμη, εκτός αν παραβιάζει την ιδρυτική μας διακήρυξη. Αυτή τη δημοκρατία σε πείσμα όλων θα προσπαθήσω να τη διαφυλάξω ως κόρη οφθαλμού.

Μ. ΠΟΛΛΑΛΗ: Είστε σαφής κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου