Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Ν. Ξάνθης για την εγκατάλειψη του εργοστασίου ζάχαρης στην Ξάνθη»


Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Ν. Ξάνθης για την εγκατάλειψη του εργοστασίου ζάχαρης στην Ξάνθη»



Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Ν. Ξάνθης αναφορικά με την εγκατάλειψη του εργοστασίου ζάχαρης στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το έγγραφο της ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης, η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης αποφάσισε αιφνιδιαστικά τη μετάθεση και των εναπομεινάντων εργαζομένων στις μονάδες της εταιρείας σε Πλατύ και Σέρρες, με αποτέλεσμα να οριστικοποιηθεί το από χρόνια σταδιακό σβήσιμο του συνεταιριστικού βιομηχανικού κλάδου στην περιοχή μας.

Η ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων για τη δικαίωσή τους, αφού οι αποφάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά, άμεσα και έμμεσα, την τοπική κοινωνία και επισημαίνει ότι οι επιλογές στον τομέα της παραγωγής ζάχαρης είχαν και εξακολουθούν να έχουν σοβαρές συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, η ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης δηλώνει την αντίθεσή της στο «διωγμό» των τελευταίων εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μονίμων κατοίκων της περιοχής με πρόσχημα τη μετάθεσή τους σε Ημαθία και Σέρρες γιατί, ως αναγκαστική εσωτερική μετανάστευση των οικογενειών τους, σηματοδοτεί ανεξίτηλα τη γκρίζα εικόνα «αποξήλωσης» που υφίσταται συστηματικά τα τελευταία χρόνια η τοπική οικονομία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου