Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ



Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ



«Κύριε Πρόεδρε, καλώ τον κ. Ντινόπουλο να πει αυτή τη στιγμή ενώπιον του Σώματος για ποιο οικονομικό ζήτημα ζητήθηκε η ασυλία μου, αλλιώς να ζητήσει τώρα συγγνώμη.

Δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα για άρση ασυλίας μου για οικονομικό θέμα. Ζητείται η άρση ασυλίας μου για το θέμα που αφορά τις δηλώσεις για τον κ. Πάχτα που έκανα σε ιδιωτική συζήτηση, όταν ο αρχηγός του και πρωθυπουργός της χώρας σε συνέντευξη στη «Real News» την Κυριακή, προέτρεψε τους Βουλευτές να ρίξουν χειροβομβίδες στα καφενεία.

Και ερωτώ: Τι διαφορά έχει μία συζήτηση, η οποία ποινικοποιείται, για λιντσάρισμα - που υπάρχει σε δέκα ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας - και για ποιο λόγο οι δημοσιογράφοι που τα έπαιρναν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κι έγιναν Βουλευτές έρχονται τώρα εδώ να συκοφαντήσουν από έδρας;

Σας καλώ ως Πρόεδρο και Πρόεδρο της Επιτροπής να πείτε εάν υπάρχει μία υπόθεση για οικονομικό ζήτημα στο όνομά μου. Να τον ανακαλέσετε στην τάξη και να σταματήσει η προσπάθεια λασπολόγησης των πολιτικών αντιπάλων.

Στη δε βιομηχανία μηνύσεων έχουν προχωρήσει, για πολιτικές δηλώσεις, οι νεοφασίστες που μάζεψε ο κ. Σαμαράς στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Θα ανακαλέσει τώρα ο κ. Ντινόπουλος για το ψεύδος που είπε για οικονομικές υποθέσεις που εκκρεμούν στη Βουλή για άρση ασυλίας μου. Εάν υπάρχει έστω και μία να την αναφέρει τώρα κι εσείς να καταθέσετε τη δικογραφία.

Και δεύτερον, έχετε υποχρέωση να ενημερώσετε προσωπικά το Σώμα. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας από το Βήμα της Βουλής και να πετάει ατιμωρητί τόνους λάσπης. Συμφέρον έχουν να το κάνουν οι εκδότες που έχουν πτωχεύσει και συνεχίζετε παράνομα να τους χρηματοδοτείτε, οι ίδιοι που έπαιρναν τις επιχορηγήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τράπεζας Πειραιώς για να υπηρετούν την κυβέρνηση.

Σας δηλώνουμε ότι εάν ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να ποινικοποιήσει την αντιπολίτευση και να μας βάλετε όλους φυλακή, είμαστε έτοιμοι να το υποστούμε και να αντισταθούμε όπως προβλέπει το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Απαντήστε μου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής, αν υπάρχει έστω και μία υπόθεση για οικονομικό θέμα που εκκρεμεί στο όνομά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου