Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ


Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Καλημέρα κ. Καμμένο. Καλή Χρονιά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα. Καλή χρονιά σε όλους και στους καλεσμένους σας και ιδίως στον κ. Ρωμανιά, τον γραμματέα Αλληλεγγύης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο οποίος κάνει μια εξαιρετική δουλειά και επειδή ο ίδιος δεν το λέει, κάνει ομιλίες σε όλη την Ελλάδα και απαντά σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών στις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και το Ινστιτούτο.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Ακριβώς. Αυτά θα σας ρωτήσω κ. Πρόεδρε. Πάντα μαζί κάνουμε τις πιο καλές κουβέντες. Ξέρετε γιατί; Γιατί ποτέ δεν βάλατε κανένα προαπαιτούμενο. Ποτέ δεν βάλατε κανέναν όρο, μη με ρωτάς αυτό ή ρώτα αυτό. Και έχω να το πω.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για αυτό κάνω ποδαρικό σε εσάς. Εξάλλου δεν με καλούν συχνά άλλοι συνάδελφοί σας. Να σας πω ότι η τελευταία φορά που βγήκα στην τηλεόραση ήταν όταν ήμασταν πάλι μαζί. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε κοπεί από τα μέσα ενημέρωσης και ιδίως από εκείνα που ελέγχονται από εργολάβους.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Λοιπόν, κ. Πρόεδρε μια γουλιά ζεστό καφέ και πάμε να κάνουμε την κουβέντα μας. Σε μερικά σημεία θα είμαι σκληρός, το ξέρετε. Σε μερικά σημεία θα σας αφήσω να πείτε το πρόγραμμά σας, αλλά να ξέρετε κ. Πρόεδρε ότι πάντα στο τέλος μένει αυτό που πρέπει να ακουστεί στην πραγματικότητα. Και δεν θέλω ποτέ να αδικώ κανέναν.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το θέμα είναι να μπορεί να ακούγεται κ. Αυτιά. Γιατί, όπως σας είπα και προηγουμένως, εμείς είμαστε αποκλεισμένοι από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τις εφημερίδες - δεχόμενοι απίστευτες επιθέσεις - αλλά και από την τηλεόραση. Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όποτε περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό κομμάτων, πάντοτε αναφέρονται στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Βέβαια, τα μέσα ενημέρωσης τα οποία έχουν αποφασίσει να μας κόψουν συνεχίζουν να κάνουν την ίδια δουλειά.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα σας πω κάτι και πρέπει να το πιστέψετε. Σας ζητώ δημοσίως συγγνώμη, γιατί χθες δεν είχα χρόνο, είχαμε κλείσει αυτή τη συνέντευξη εδώ και τέσσερις ημέρες εφ όλης της ύλης με το ξεκίνημα του νέου χρόνου. Χθες δεν είχα καθόλου χρόνο, ευχαριστώ τον εκπρόσωπο του κόμματός σας που μας ειδοποίησε στο 90 και ένα λεπτό να ανακοινώσουμε την απάντησή σας. Σας ζητώ συγγνώμη, γιατί δεν είχα καθόλου χρόνο για να απαντήσετε αμέσως σε αυτό που έγινε στο 90 και ένα δευτερόλεπτο αγαπητέ κ. Πρόεδρε.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα δεν είναι τυχαίο κ. Αυτιά. Οι επιθέσεις που δεχόμαστε είναι πάντα στο 90 και ένα δευτερόλεπτο και μάλιστα όταν βγαίνουν οι απαντήσεις και τα αποτελέσματα των διαφόρων καταγγελιών, της λάσπης, δεν δημοσιεύονται από τα μέσα ενημέρωσης τα οποία δημοσίευσαν την πρώτη, δήθεν είδηση.



Να σας πω παραδείγματα. Παράδειγμα είναι ότι δέχτηκε προσωπική επίθεση ο πατέρας μου για την υπόθεση του «περίφημου» σκάφους. Έγινε έρευνα από το ΣΔΟΕ, βγήκε πόρισμα από το ΣΔΟΕ, ότι όλα είναι απόλυτα νόμιμα, απόλυτα φορολογημένα, δηλωμένα στην Ελλάδα και εκείνοι οι οποίοι πέταγαν τη λάσπη κρύβονται.



Εκείνοι που δήθεν κατήγγειλαν και που, αν θέλετε, έκαναν το ίδιο χθες στην εκπομπή σας, αντί να βγουν και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη παρακαλούν γονυπετείς στη δικαιοσύνη-στην αστική δικαιοσύνη, όταν κατέθεσα την αγωγή- να μην εκδικαστεί η υπόθεση και να αναβληθεί για να γίνει το ποινικό.

Όταν δε, έρχεται στη Βουλή το ποινικό για την άρση ασυλίας τους, σαν κότες, ζητούν να μην αρθεί η ασυλία και από τη Βουλή, δυστυχώς, δεν αίρεται η ασυλία τους.



Αυτή την πολιτική της λάσπης την έχουμε μάθει, όμως η πολιτική της λάσπης τελείωσε, διότι έχει και άλλα αποτελέσματα. Βεβαίως οι δημόσιοι άνδρες πρέπει να ελεγχόμαστε στα πάντα, αλλά εγώ θα σας πω ένα παράδειγμα, εντάξει, έγινε η καταγγελία, ελέγχθηκε ο πατέρας μου, βγήκε πόρισμα αθωωτικό, βγήκα καθαρός απέναντι στον κόσμο, τον καρκίνο που του έκοψαν το μισό αυτί τι θα τον κάνω κ. Αυτιά; Είναι πολιτική αυτή; Τα φασιστοειδή τα οποία έχει μαζέψει ο κ. Σαμαράς και τα οποία αντί να κάνουν πολιτική, την ώρα που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, επιλέγουν τη λάσπη και μετά κρύβονται σαν τις χειρότερες κότες;



Εγώ το μόνο όπλο που έχω είναι η ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της η Δικαιοσύνη θα πρέπει η Βουλή να άρει την ασυλία. Και όταν έρχεται η ώρα να αρθεί η ασυλία αυτών που πετούν τη λάσπη παρακαλούν δημόσια, σαν κότες, γονυπετείς, να μην τους αρθεί η ασυλία. Όταν έρχεται το αστικό για να πουν ποια είναι η αλήθεια, πηγαίνουν στο δικαστήριο και λένε παρακαλούμε να τελειώσει πρώτα το ποινικό. Λοιπόν, αυτή η τακτική θα τελειώσει εδώ, θα πολτοποιηθούν αυτοί, να το καταλάβουν.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Τι εννοείτε;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εννοώ ότι και τα ΜΜΕ τα οποία αναπαράγουν αυτού του είδους ειδήσεις και ιδίως, όταν γίνεται η χρήση λάσπης-και όχι μόνο στο πρόσωπο το δικό μου, αλλά και σε συγγενικά μου πρόσωπα-έχουν κάποια όρια τα πράγματα αυτά, έτσι δεν είναι; Να δημοσιεύονται φωτογραφίες των παιδιών μου; Τα ζήσατε κ. Αυτιά και εσείς. Και εσάς σας έβγαλαν το σπίτι σας σε εφημερίδα. Ο κύριος εκδότης ο οποίος ήταν το γραφείο τύπου εμπόρου όπλων που ελέγχεται και βρέθηκε από δημοσιογράφος να είναι εκδότης εφημερίδας. Απειλούν τα παιδιά μας. Δημοσίευσαν φωτογραφία του μεγάλου μου γιου από το facebook.



Τους λέω λοιπόν, όσες επιθέσεις και να κάνουν εγώ είμαι ξεκάθαρος. Για την υπόθεση αυτή, για την Ικαρία, βγήκε το 2010 από ένα blog. Απάντησα με έγγραφα, με συμβόλαια. Δεν πρόκειται να απολογηθώ εδώ, θα σας πω όμως δύο πράγματα-τα ανέβασα και στο twitter το πρωί-από την απάντηση που είχε δοθεί το 2010, ότι εγώ δεν έχω καμία σχέση. Εγώ, έχω ένα εξ ημισείας σπίτι και μάλιστα δεν κατοικώ σε αυτό, το ενοικιάζω, ένα ξενοίκιαστο διαμέρισμα στη Συγγρού και ένα νοικιασμένο. Αυτά είναι όλη η περιουσία μου. Εγώ ούτε επιδοτήσεις έχω πάρει, ούτε έχω άλλη κρυφή περιουσία, ούτε σε εταιρείες καλυμμένες, ούτε έχω ράβδους χρυσού στην Ελβετία, ούτε είμαι στη λίστα Λαγκάρντ. Ό,τι έχω είναι ξεκάθαρο.



Τα περιουσιακά στοιχεία της πεθεράς μου, τα οποία τα απέκτησε πριν γνωρίσω τη γυναίκα μου, ήταν δέκα δωμάτια που ενοικίαζε στην Ικαρία, τα οποία είναι με πληρωμένη εφορία. Εγώ όταν έμενα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, πλήρωνα, το 2008, αυτά έχω ανεβάσει στο twitter. Πλήρωνα και έβγαινε απόδειξη και πλήρωνε την εφορία και αυτό ίσχυε και για τα παιδιά μου. Και αυτή η γυναίκα με δέκα δωμάτια που εκμεταλλεύτηκε μπόρεσε να ζήσει κάποια χρόνια. Έγινε έλεγχος το 2010, όταν έγραψαν τα blogs αυτήν την ιστορία. Ήρθε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ, διενήργησαν έλεγχο - έχω ανεβάσει στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα του ελέγχου - και αυτή η επιχείρηση έκλεισε βιβλία πριν από λίγους μήνες, πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν συμπληρώθηκε η υποχρεωτική πενταετία. Χωρίς να έχω εγώ καμία σχέση.



Λοιπόν, πετούν τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Θα πληρώσουν. Και να ξέρουν το εξής, ότι πλέον και τα μέσα που τα αναπαράγουν θα πληρώσουν. Τα δε blogs του κ. Σαμαρά-όπως το antinews του κ. Βασίλη Ζήση, που τον είχαν συλλάβει να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, που έκανε τροχαίο με εγκατάλειψη νεκρού και τον έσωσε ο Σαμαράς-θα πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ δεν είναι όπως παλιά, να λειτουργούν σαν πληροφοριοδότες της ασφάλειας και να καταθέτουν στη δίκη του ΕΛΑ. Έτσι για να τελειώνουμε με αυτό το σύστημα της βρωμιάς, το οποίο έχει κτιστεί γύρω από την κυβέρνηση και το οποίο το σπονσονάρουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί με διαφημίσεις από τράπεζες. Για δείτε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι υβρίζουν την αντιπολίτευση, που συκοφαντούν με λάσπες; Αυτοί, οι οποίοι παίρνουν διαφημίσεις, ενώ οι τραπεζίτες θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών, γιατί οι μετοχές βρίσκονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στον ελληνικό λαό.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε να πάμε στα θέματα του κόσμου. Ξέρετε ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα, είναι τόσοι οι φόροι, τόσες οι περικοπές, είναι τα χαράτσια, είναι το θέμα των πλειστηριασμών…



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να πάμε λίγο στα 25 ευρώ, κ. Αυτιά, θέλω να μείνουμε λίγο στα νοσοκομεία, γιατί αυτό είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό. Εδώ είχαμε δημόσια δήλωση ότι εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία θα μπει μόνο αν αποτύχει η κυβερνητική πολιτική. Πιστεύω να το θυμάστε ή αν δεν το θυμάστε νομίζω ότι είναι ένα video το οποίο πρέπει να ανέβει κάποια στιγμή, να θυμηθούμε τι έλεγαν και τι λένε. Και έρχονται σήμερα να βάλουν 25 ευρώ στην υγεία, στη δωρεάν δημόσια υγεία. Ρωτούν τον άνεργο ή τον πολύτεκνο εάν έχει να πληρώσει τα 25 ευρώ; Και εγώ σας λέω το εξής, ένα παιδάκι έχει πονοκέφαλο, ο οποίος πονοκέφαλος δεν είναι ένας απλός πονοκέφαλος είναι μηνιγγίτιδα. Θα σκεφτεί ο πατέρας να πάει με τον πονοκέφαλο στο νοσοκομείο να εξετάσει το παιδάκι, μπορεί να χαθούν ζωές. Θα χαθούν ζωές, σε ένα κράτος που δίνει εκατομμύρια σε μη κυβερνητικές οργανώσεις των κολλητών της κυβέρνησης, που χαρίζει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, που έρχεται και χαρίζει αναδρομικά στους καναλάρχες το φόρο από το 2010. Δεν μιλάμε λοιπόν εδώ για κράτος το οποίο παρέχει την κοινωνική πολιτική σε εκείνους που δεν έχουν. Μιλάμε για μία κρεατομηχανή, η οποία έχει σκοπό να αφανίσει τον ελληνικό λαό. Και αυτό είναι προϊόν και της πολιτικής της συγκεκριμένης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας που πρέπει να ανατραπεί το 2014, αλλά και της τρόικας και των δανειστών.



Εδώ, καταργείται η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία. Κανείς πλέον δεν θα μπορεί να πληρώσει φόρους, θα κατασχεθούν τα σπίτια του ελληνικού λαού, τα χωράφια, τα μαγαζιά, λουκέτα παντού. Ο ελληνικός λαός, πλέον, έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να το καταλάβουμε ή τους ανατρέπουμε ή παραδίδουμε τα πάντα. Αυτό είναι το 2014. Το 2014 έχουμε δυο δεδομένους αγώνες, που είναι οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές και ελπίζουμε και εθνικές εκλογές.



Θέλω λοιπόν να σας πω ότι για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το μεγάλο δίλημμα είναι το δίλημμα της Ευρώπης. Εμείς στην Ευρώπη της ομοσπονδιοποίησης λέμε όχι, εμείς λέμε ναι στην Ευρώπη των εθνών – κρατών, με υφιστάμενη τη σημαία.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε ευρωεκλογές αυτόνομοι με δικό σας ψηφοδέλτιο, στις περιφερειακές με όσους συμφωνούν μαζί σας; Δηλαδή το κουβεντιάζετε να συμπορευτείτε;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας τα πω όλα. Στις ευρωεκλογές δίνουμε την κυρία μάχη για να δείξουμε ότι πλέον υπάρχει το κόμμα των φεντεραλιστών που είναι «πακέτο» ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία, ο φεντεραλισμός που έλεγε ο Πάγκαλος, δηλαδή κατάργηση του έθνους - κράτους και επικυριαρχία της Γερμανίας. Θα δείτε ότι προωθούν και τον Σούλτς τώρα, άλλον Γερμανό, ως επικεφαλής της Ευρώπης, και η δική μας θέση στην οποία λέμε όχι στο σχέδιο της Μέρκελ, όχι στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, όχι στην κατάργηση του έθνους – κράτους, όχι στην παραχώρηση για τους κρατικούς προϋπολογισμούς στις Βρυξέλλες που ήδη έχει αρχίσει και γίνεται κατά παράβαση του Συντάγματος και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.



Όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, για εμάς η περιφέρεια έχει ιδιαίτερη σημασία. Η περιφερειακή πολιτική είναι αυτή που θα πρέπει να φέρει την ανάπτυξη. Εκεί λοιπόν θέλουμε να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, το αντίθετο μήνυμα από αυτό που έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου τη Δευτέρα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών. Θα σας θυμίσω ποιο είναι, βγήκε και είπε τότε ο Παπανδρέου, τον χειροκροτούσε τότε μόνο το ΛΑΟΣ, ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε το μνημόνιο και την είσοδο της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης. Εμείς θέλουμε το μήνυμα σε αυτές τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές να είναι ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, γιατί εδώ πέρα αρχίζει μια καινούρια κουβέντα, ακούω να γίνονται αντιμνημονιακοί ορισμένοι κυβερνώντες. Για να καταλάβει ο κόσμος το μνημόνιο δεν είναι μόνο η πολιτική του μνημονίου είναι οι δανειακές συμβάσεις. Εμείς λέμε, δεν πρέπει να πληρώσουμε το επαχθές και το επονείδιστο χρέος, πρέπει να διαγραφούν τα δάνεια, όπως επίσης και τα δάνεια των πολιτών.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεστε ότι οι δηλώσεις σας προκαλούν πάντα κύκλο συζητήσεων και αντιδράσεων. Είμαστε στην οικονομική πολιτική, είμαστε στα θέματα που έχουν ενδιαφέρον για τους Έλληνες. Στις περιφερειακές εκλογές θα πάτε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα κατέβετε αυτόνομοι;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς πάμε με τις τοπικές κοινωνίες. Το μήνυμα, πρώτα από όλα, πρέπει να είναι καταγγελία της πολιτικής του μνημονίου. Η απόφαση που έχουμε πάρει στο Εκτελεστικό είναι ότι δεν πρόκειται να στηριχθεί κανένας υποψήφιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος ο οποίος παραμένει μέλος σε κόμμα που στηρίζει το μνημόνιο, στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και στη ΔΗΜΑΡ βεβαίως. Εάν υπάρχουν συγκλίσεις στην τοπική κοινωνία σε αντιμνημονιακά ψηφοδέλτια, τα οποία θα επιλέξουν οι τοπικές κοινωνίες με έντιμους ανθρώπους, με ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν στην πλάτη τους και στο μητρώο τους καταδίκες και θα συγκληθούν οι κοινωνίες αυτές να περάσουν από τη μια πλευρά το πολιτικό μήνυμα και από την άλλη τη σωστή διαχείριση στην υπόθεση της περιφέρειας ή του δήμου, θα κάνουμε συγκλίσεις.



Υπάρχουν περιοχές ευαίσθητες. Για παράδειγμα η Θράκη. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να απομονωθούν όλοι εκείνοι, οι οποίοι περνούν από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής παίρνοντας ενίσχυση και ευλογία και εν συνεχεία μέσω των κομμάτων και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης κατεβαίνουν δήθεν στο πολιτικό στίβο. Εκεί δεν υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστούμε με κανέναν από όλους αυτούς.



Σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα νησιά, που διαφωνούμε με το ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της λαθρομετανάστευσης, υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει να αναπτυχθούν τα κέντρα μεταναστών στα νησιά, μας βρίσκουν πλήρως αντίθετους.



Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Είναι πολλά κύριε πρόεδρε που σας χωρίζουν υπάρχει κάτι που σας ενώνει όμως;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπάρχουν πολλά που μας ενώνουν. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε σε πρώτη φάση, θα σας πω και ένα όνομα. Άνθρωποι πετυχημένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση που κατήγγειλαν τα μνημόνια, όπως ο δήμαρχος των Λειψών ο κ. Μπενέτος, μπορεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, φέρνοντας τη νησιωτικότητα πάλι στο προσκήνιο. Ξέρετε ότι τα μνημόνια έχουν καταργήσει το άρθρο του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας;



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Στις μεγάλες πόλεις; Στην περιφέρεια Αττικής, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν, στην περιφέρεια Αττικής, όπως ξέρετε είναι μαζί μας στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά. Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Γιάννης Δημαράς. Ο Γιάννης Δημαράς και το Άρμα Πολιτών είναι ένα μεγάλο κομμάτι από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Από τη στιγμή που θα αποφασίσει ο Γιάννης Δημαράς-και νομίζω ότι θα το ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες-να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής θα έχει την πλήρη στήριξή μας.



Άλλες στηρίξεις θα αποφασιστούν στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που είναι στις 10 του μηνός στην Αθήνα και στις 11 του μηνός έχουμε συνέδριο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ήδη έχει συσταθεί Γραμματεία, η οποία αρχίζει και μαζεύει τις υποψηφιότητες. Θα σας πω ότι υπάρχουν εξαιρετικές προσωπικότητες, οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, είναι νέοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, στο δήμο τους ή στην περιφέρειά τους. Τέτοιους θέλουμε.



Θέλουμε δηλαδή να αναδείξουμε και να στηρίξουμε νέα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν το «pedigree» της πολιτικής και οι οποίοι μπορούν να αντικαταστήσουν τους επαγγελματίες πολιτικούς στην τοπική αυτοδιοίκηση και το ίδιο θα ισχύσει βεβαίως και για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Αυτά όμως μέσα από διάλογο που θα γίνει με την τοπική κοινωνία.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Και με κόμματα βέβαια τα οποία προσεγγίζουν τις δικές σας θέσεις στο μέτρο που οριοθετήσατε πριν από λίγη ώρα.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξεκάθαρα. Εάν υπάρχουν συγκλίσεις θα υπάρχουν συνεργασίες και το μήνυμα θα είναι καθαρά πολιτικό, ιδίως στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Μήνυμα καταγγελίας της πολιτικής του μνημονίου και της συγκυβέρνησης.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Η πρώτη κουβέντα είναι με ΣΥΡΙΖΑ. ΔΗΜΑΡ και λοιπά; Κάποιους τους έχετε αποκλείσει εντελώς;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας είπα ξεκάθαρα. Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση των μνημονίων, όποτε την έχουν ανάγκη η κυβέρνηση αυτή και τα μνημόνια. Μια έρχεται, μια φεύγει. Δεν υπολογίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Με το ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικές κοινωνίες που δεν έχουμε διαφορές πολιτικής, πιθανώς θα υπάρξει συνεργασία, η οποία ούτως ή άλλως προκύπτει από τη σύγκλιση που γίνεται ήδη από τις τοπικές κοινωνίες. Δεν θα πάμε τα κόμματα να παρέμβουμε. Ρώτα τη Μάγδα Τσέγκου για την Πρέβεζα. Θα πάμε εμείς στην Πρέβεζα να επιβάλουμε όποιον δήμαρχο θέλουμε; Οι τοπικές κοινωνίες θα επιλέξουν ποιους θέλουν και αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν τις προδιαγραφές που εμείς θέτουμε, έντιμους ανθρώπους, καθαρούς ανθρώπους, ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν δέσμευση με τους τραπεζίτες τα μνημόνια και την πολιτική της συγκυβέρνησης, θα υπάρξει στήριξη.



Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Κύριε πρόεδρε επειδή μιλάμε για τα πρόσωπα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του κόμματος σας, ένα πρόσωπο που συζητήθηκε πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα είναι η κ. Ραχήλ Μακρή. Τι γίνεται με την κ. Ραχήλ έχει ανεξαρτητοποιηθεί; Ποια είναι η αλήθεια συζητήθηκε πολύ.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είμαστε κόμμα. Το μεγάλο πρόβλημα - που πολλοί δεν μπορεί να κατανοήσετε και το καταλαβαίνω γιατί έτσι δούλεψε η μεταπολίτευση - είναι ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είμαστε ένα κόμμα αρχηγικό, είμαστε ένα Κίνημα πολιτών. Σε αυτό το Κίνημα των πολιτών οι πόρτες είναι για να μπορέσουν άνθρωποι οι οποίοι μέχρι χθες δεν ήταν στην πολιτική να συμμετέχουν στις αποφάσεις και για αυτό κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις.



Σας λέω λοιπόν, ότι ως Κίνημα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, δεν θα μετατραπούμε σε κόμμα. Η εισήγησή μου μεθαύριο θα είναι η μετατροπή των Συντονιστικών Επιτροπών σε Επιτροπές Αγώνα για τις δημοτικές εκλογές, τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές. Δεν θέλουμε η «καρέκλα» να μολύνει το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Από εκεί και πέρα η Ραχήλ Μακρή, έγινε μια ολόκληρη συζήτηση, η Ραχήλ είναι μια εξαιρετική βουλευτής, η οποία έχει συγκρουστεί με όλα τα επώνυμα συμφέροντα.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Είναι κοντά σας;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα ποτέ δεν έφυγε η κ. Μακρή, δεν έφυγε ποτέ από εμάς.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Δεν έχει φύγει από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η κ. Μακρή πότε δεν έφυγε από εμάς.



Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Και όλα αυτά που ακούστηκαν;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εδώ με έβγαλε ο εκδότης των «Παραπολιτικών» ότι είμαι νονός λέει, του Μπαλτάκου, το τι γράφει ο καθένας, εγώ τον Μπαλτάκο δεν τον ήξερα μέχρι το 2010. Η κ. Μακρή είναι βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η οποία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Μέσα στο Κίνημα υπάρχουν πολιτικοί διάλογοι οι οποίοι γίνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και βεβαίως όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα κάνει τη δουλειά της ανάλογα με τους τομείς οι οποίοι της έχουν κατανεμηθεί.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Με τον κ. Πολύδωρα έχετε καμία κουβέντα ;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από εκεί και πέρα, για να τελειώσει αυτή κουβέντα, δεν έχω μιλήσει και είδα και αυτά τα δημοσιεύματα. Από τότε που ψήφισε και διεγράφη ο Βύρων Πολύδωρας δεν έχουμε μιλήσει μαζί.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Σας ενδιαφέρει η περίπτωση Πολύδωρα;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για εμένα ο Βύρων Πολύδωρας είναι ένας φίλος πρώτα από όλα και αν θέλετε, θα τολμήσω να το πω, πολιτικός πατέρας, από την εποχή που ξεκινούσα στην πολιτική ζωή. Είναι ένα ιστορικό στέλεχος που συγκρούστηκε και διεγράφη από τη ΝΔ. Εγώ θα ήθελα να το είχε κάνει πολύ πιο νωρίς, έχει ψηφίσει μνημόνια, όπως ξέρετε εμείς έχουμε μια δέσμευση ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Στο κόμμα τον θέλετε;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν νομίζω ότι Βύρων Πολύδωρας, με την ιστορία που έχει, είναι από εκείνους τους πολιτικούς που θα διαπραγματευτούν αν θα μπουν σε ένα κόμμα ή όχι. Και εμείς ως Κίνημα έχουμε πάρει ορισμένες αποφάσεις. Δεν έχω μιλήσει μαζί του, δεν έχει γίνει μέχρι τώρα κανένας διάλογος. Όλα αυτά τα οποία λέγονται με πρωτοσέλιδα περί δήθεν συζητήσεων, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Εμείς, καταρχήν, δεν πάμε να ανασυγκροτήσουμε την κεντροδεξιά κύριε Αυτιά.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Αλλά;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε άνθρωποι που προερχόμαστε και από την κεντροδεξιά, από τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και από το πατριωτικό Κέντρο, αλλά και την πατριωτική Αριστερά και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, όχι εκείνο του Σημίτη των μιζαδόρων, των «οπλάδων», αλλά εκείνο το κομμάτι που δεν είπε να την πάρει τη σημαία στα Ίμια ο αέρας, εκείνο που πίστεψε σε πατριωτικές αρχές. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συστράτευση όλων των πατριωτικών δυνάμεων, όχι όμως με τη λογική του παρελθόντος, όχι με τη λογική δηλαδή του κόμματος το οποίο θα μαζέψει αλλότριες δυνάμεις με στόχο την καρέκλα.



Εμείς θέλουμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση αυτή και την πολιτική αυτή. Πρέπει να ανατραπεί η πορεία της Ευρώπης προς την ομοσπονδιοποίηση, πρέπει να διαγραφεί το χρέος μονομερώς. Πρέπει να διαγραφούν τα χρέη των πολιτών τα οποία έχουν ως αντίκρισμα τις μετοχές των τραπεζών που ανακεφαλαιοποίησαν οι πολίτες. Έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι συγκεκριμένο, μέσα στις κόκκινες γραμμές μας και ιδίως σε μια περίοδο που βλέπετε ότι γεωπολιτικά αλλάζουν τα πάντα. Δεν είναι δυνατόν εμείς να μείνουμε υπό το μαστίγιο της Μέρκελ, όταν βλέπουμε ότι η Μέση Ανατολή αλλάζει, ότι η Ελλάδα γίνεται μια πετρελαιοπαραγωγός χώρα, η οποία για να βγάλει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και χρειάζεται συμμάχους που να έχουν αμυντική ισχύ και αυτοί δεν είναι η Ευρώπη , είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία.



Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αλλάξει ακόμη και το Σύνταγμα. Είμαστε το μόνο Κίνημα που μιλάμε για Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν οι ασυλίες των βουλευτών και οι προστασίες των υπουργών. Θα πρέπει να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα. Αυτές είναι οι θέσεις μας οι οποίες είναι δημόσιες. Αυτές είναι οι θέσεις που προέχουν και όχι η μικροπολιτική συζήτηση. Δεν είναι θέμα προσώπων. Εγώ, σήμερα είμαι, αύριο δεν θα είμαι.



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα Κίνημα πολιτών και ας καταλάβουν ότι όσο μας χτυπούν τόσο μας δυναμώνουν και τόσο θα τους τσακίσουμε. Γιατί είμαστε εκείνοι που έχουμε πάρει λαϊκή εντολή από τον ελληνικό λαό, χωρίς σπόνσορες, χωρίς τραπεζίτες, χωρίς διαφημιστές και καταφέραμε να έχουμε την εμπιστοσύνη του 11% του ελληνικού λαού στις πρώτες εκλογές. Θα την ξαναπάρουμε στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές και θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση αυτή.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κάναμε μια κουβέντα, είπατε αρκετά πράγματα, αντιλαμβάνεστε ότι από αυτά τα οποία μας είπατε σήμερα ακούσαμε. Ειπώθηκαν πράγματα, τα οποία εγώ, από τη θέση μου εδώ, δεν μπορώ να διασταυρώσω τίποτα και να βάλω την υπογραφή μου.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν θέλετε να σας δώσω αποδείξεις σε αυτά που είπα ρωτήστε με συγκεκριμένα, ποιο θέλετε;



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, βοηθήστε με λίγο, γιατί εσείς είστε και έξυπνος και αντιλαμβάνεστε αρκετά πράγματα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι από αυτά που ειπώθηκαν μου ζήτησε ο κ. Γεωργιάδης να παρέμβει.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Γεωργιάδης να σταματήσει να παριστάνει την κότα, να ζητήσει την άρση της ασυλίας του και να μην παρακαλά γονυπετής τους βουλευτές και να μην κάνει έγγραφα στα δικαστήρια που λέει ότι να περιμένουμε το ποινικό για να έχουμε το αστικό. Με αυτόν τον τύπο θα τα πούμε μόνο στη δικαιοσύνη. Τελείωσε η ιστορία αυτή. Αυτά τα φασιστοειδή του Σαμαρά να καταλάβουν ότι θα πληρώσουν.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, αυτά είναι θέματα που αφορούν τους δυο σας, είναι θέματα στα οποία ο δημοσιογράφος, καταλαβαίνετε…



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν αφορούν τους δυο μας. Ακούστε κάτι, εγώ δεν θα ασχοληθώ με τον κύριο αυτόν. Θα σας θυμίσω ότι ο κ. Λιάτσος αντίστοιχα έγραφε στην «Παρασκευή και 13» την εφημερίδα του. Δεν θα κάνουμε σόου, δεν θα του κάνω τη χάρη να μιλήσω ποτέ με αυτόν τον τύπο. Σας λέω λοιπόν, ότι ο κ. Λιάτσος που έγραφε αντίστοιχα πρωτοσέλιδα, όταν ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης - προς τιμήν του - ζήτησε συγνώμη, αλλά βλέπετε η κυβέρνηση εν συνεχεία, του έδωσε και το δώρο, τον έκανε γενικό διευθυντή στην ΕΡΤ, αυτοί είναι οι πολιτικοί. Έχετε καμία αμφιβολία για τον κ. Λιάτσο ότι κατέθεσα μήνυση και αγωγή και ο άνθρωπος ζήτησε συγνώμη δημόσια; Εσείς το αναφέρατε.



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Όχι κύριε πρόεδρε είναι πραγματικό γεγονός. Κύριε πρόεδρε καλή σας μέρα να είστε καλά.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. Καλή σας μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου